Pridavek na dite a vyzivne
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Šup jej k soudu za neplacení alimentů. Má doklad? Nemá. Když je blbej, ať platí 2×.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše: Šup jej k soudu za neplacení alimentů. Má doklad? Nemá. Když je blbej, ať platí 2×.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopýr1 píše:platí, platí ne? Tak ať je ráda. Doufám, že není taková kráva a nepřemýšlí o tom, že by ho podojila znova.
jinak nechápu dotaz.
No ona chce asi zadat o přídavky na dite, ale ty nedostane, pokud nemá ofiko výživné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já třeba dokládala rozsudek s určením výše a pak už to jen „přiznávám“ ve formuláři. Nikoho nezajímalo, jestli se mi to objeví na účtu nebo ne. Ale je blbej, když to dává jen na ruku bez podepsání čehokoliv…
- Citovat
- Upravit
Jestli jsem pochopila o co má jít, tak předpokládám, že bude chtít dokládat z žádosti i přídavky výživné. Takže bych se zkusila na úřadě poradit, jestli jim nebude stačit čestné prohlášení podepsané oběma. A pokud to dává na ruku(asi bydlí blízko),tak bych vypisovala alespoň potvrzení. Protože pokud řekne na úřadě, že neplatí, může se stát, že jí žádost nevezmou dokud ho neudá(viděla jsem víc takových případů).A i kdyby to udělala, tak by nakonec mohla zavařit sobě, protože stačilo by, aby on dohledal nějakou konverzaci, aby při nějakém placení výživného byl někdo s ním a viděl to apod..Takže bych na úřadě zašla za vedoucí oddělení a vysvětlila jí situaci a poradila se. Já tam takto kdysi byla, když chtěli podpis bejvalého, ale on měl v té době zákaz nás kontaktovat a já bych to porušila taky, kdybych kontaktovala jeho. Nesměl se k nám přiblížit atd..Takže nebyla šance, jak z něj podpis dostat a zároveň, abych já neporušila i něco, co nás mělo chránit. Takže jsem s papírem ze soudu zašla na úřad za vedoucí a podpis jeho pak nikdo nechtěl. Už nevím kvůli čemu řešili podpis, tuším, že taky kvůli přídavkům, protože jsem to řešila v době odchodu na azyl a řešila jsem zároveň příjem za 3 měsíce, který se týkal i jeho a na úřadě jsem jim oznámila kde pracoval a oni si tam vyžádali čísla, protože mně to odmítli dát do ruky v té práci. Takže to je jen o komunikaci, pokud je v něčem problém, stačí se poradit na řešení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co chce dokládat? Alimenty má mít stanovené soudem a jejich výše teda bude v rozsudku
jestli si něco domluvili mezi sebou a dávají si to jen tak mezi sebou na ruku, tak jejich problém. Vždycky může chtít alimenty poslat poštou, na účet nebo aspoň podepsat, že to převzala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den ptam se skrz kamaradku, ktery jeji ex dava alimenty osobne na ruku a nema tedy zadny doklad, kterym by dolozila placeni. dekuji za rady
na základě čeho jí to dává, ona nemá rozsudek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
na základě čeho jí to dává, ona nemá rozsudek?
To je teď děsně moderních, nemít nic úředně (vztah, děti, alimenty…).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řeším podobnou věc, ohledně jednorázového příspěvku 5 tisíc… Ex u nás už 3 roky nebydlí, výživné neplatí, pač máme něco jako střídavku a já nikdy nic nechtěla, jenže jak to mám prokázat? Nemáme žádné rozhodnutí soudu, ani o péči o děti, ani o výživném… Žádost jsem včera odeslala s tím, že jsem samoživitelka.. Jestli budou nejak pátrat, tak se nedopátrají a pokud budou chtít něco po mně, pak krom čestného prohlášení nemohu ničím sloužit..
Ale pokud by to pro ně byl problém, možná bude lepší, když teda budou posuzovat i příjem Ex, jako kdyby s námi žil… Dosáhneme na to i tak
Píší, že to mohou ověřovat, ale taky nemusí.. Tak uvidíme… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Svistice píše:
No ona chce asi zadat o přídavky na dite, ale ty nedostane, pokud nemá ofiko výživné.
Jo aha, si sedím na vedení dneska, sorry. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den ptam se skrz kamaradku, ktery jeji ex dava alimenty osobne na ruku a nema tedy zadny doklad, kterym by dolozila placeni. dekuji za rady