Přídavek na dítě - dotaz

7
11.8.22 17:05

Přídavek na dítě - dotaz

Dobrý den :mavam:
poprvé žádám o přídavek na dítě. Snad nebude příspěvek vadit.

Chtěla bych se zeptat, zda by tady nebyl někdo ochotný mi prosím poradit, jak, kde a co vyplnit, když je partner v hlavní činnosti invalidní důchodce a OSVČ ( s ročním přiznáním ) má jako vedlejší? Jaké čtvrtletí napíšu? Já pobírám rodičovský příspěvek bez předchozí PPM.

Žádat budu o příspěvek i zpětně - prosím, jaké čtvrtletí budu zapisovat? A musím na žádání zpětně vypsat samostatnou žádost o příspěvek na dítě? Nebo stačí na tu jednu žádost napsat místo srpna květen?

Moc děkuji. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
369
12.8.22 09:51

Poradím jen v něčem - do žádosti v kolonce žádám od napíšeš maximálně 3 měsíce zpětně od data, kdy s tím na ÚP půjdeš. Dnes by to bylo od 12.5. Dávku dostaneš za celý měsíc. Příjmy doložíš za 1. i 2. čtvrtletí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
12.8.22 16:53

@pipa.k Super. :palec: Moc děkujuuu za odpověď. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.22 12:37

Ahoj, prosím Vás bylo někomu zamítnuto zpětné vyplacení přídavku na dítě, kvůli doplatku rodičovského příspěvku? Je to možný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.22 11:30

Peněžitá pomoc v mateřství

Dobrý den chci se zeptat zda mi někdo poradí! Na statni správě mi řekli že nemám nárok na PPM. Nějak se mi to nezdá a zajímá mě jestli to tak je nebo mě paní odbila stím že toho měla hodně a zastupovala kolegyni. Byla jsem poslední 3 roky na mateřský dovolený, v listopadu 2021 jsem nastoupila do práce měla jsem smlouvu na dobu určitou. Otěhotněla jsem v únoru 2022 a šla na rizikové těhotenství. Moje pracovní smlouva byla jen do 30.4.2022. Bylo jasné že mi ji neprodlouží. Ochranou lhůtu na 180 dní splňují, ale bylo mi řečeno že jsem nebyla účastna na pojištění 270 dní. Takže nemám nárok. Je to tak jak říkala paní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
1.9.22 16:52
@TýnkaTýnka píše:
Dobrý den chci se zeptat zda mi někdo poradí! Na statni správě mi řekli že nemám nárok na PPM. Nějak se mi to nezdá a zajímá mě jestli to tak je nebo mě paní odbila stím že toho měla hodně a zastupovala kolegyni. Byla jsem poslední 3 roky na mateřský dovolený, v listopadu 2021 jsem nastoupila do práce měla jsem smlouvu na dobu určitou. Otěhotněla jsem v únoru 2022 a šla na rizikové těhotenství. Moje pracovní smlouva byla jen do 30.4.2022. Bylo jasné že mi ji neprodlouží. Ochranou lhůtu na 180 dní splňují, ale bylo mi řečeno že jsem nebyla účastna na pojištění 270 dní. Takže nemám nárok. Je to tak jak říkala paní?

Ano, musíte mít odpracováno aspoň 270 dní v uplynulých dvou letech před nástupem na mateřskou. To vy zjevně nemáte. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.22 10:33

@lucad77 Děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat