Příspěvek 5000 na dítě: Jaké příjmy se započítávají?

11.8.22 09:52

Příspěvek 5000 na dítě

Dobrý den, s dcerkou mám stejnou adresu, jako rodiče, u kterých bydlíme. Započítávávaji se do příjmů i jejich příjmy k jednorázovému příspěvků na dítě…které letos schválila vláda? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
11.8.22 10:18

Ne, počítají se příjmy rodičů ditete, pokud nejste spolu, tak tvoje příjmy a alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
11.8.22 10:24

Ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.22 10:24

Mohu se přidat s dotazem, ať nezakládam další diskuzi?
Těm, co přišel příspěvek 5000kc na dítě přijdou i ty klasické přídavky na dítě, co chodí každý měsíc, nebo tento pětitisícový je nehrazuje?
Přišel mi jen ten „velký“+rodičák…tak jestli ještě dojdou, nebo s nimi nepočítat.
PS. Nechci znít nenažrane, jen jsme se s manželem rozhodli, že tu větší částku vybereme z účtu a dáme doma do obálky na potřeby každého z děti ve školní rok, tudíž mne ty klasické přídavky na účtu trochu chybí :oops:

• Citovat
  • Upravit
65066
11.8.22 10:32
@Anonymní píše:
Těm, co přišel příspěvek 5000kc na dítě přijdou i ty klasické přídavky na dítě, co chodí každý měsíc, nebo tento pětitisícový je nehrazuje?
Přišel mi jen ten „velký“+rodičák…tak jestli ještě dojdou, nebo s nimi nepočítat.
PS. Nechci znít nenažrane, jen jsme se s manželem rozhodli, že tu větší částku vybereme z účtu a dáme doma do obálky na potřeby každého z děti ve školní rok, tudíž mne ty klasické přídavky na účtu trochu chybí :oops:

Jsou to peníze navic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11800
11.8.22 10:35
@Anonymní píše:
PS. Nechci znít nenažrane, jen jsme se s manželem rozhodli, že tu větší částku vybereme z účtu a dáme doma do obálky na potřeby každého z děti ve školní rok, tudíž mne ty klasické přídavky na účtu trochu chybí :oops:

Měly by dorazit i klasické prodavky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
11.8.22 10:36
@Anonymní píše:

Prislo mi to vcera, prisli klasicky pridavky plus to navic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
11.8.22 14:56
@Anonymní píše:

Kdyby vláda nedala 5000,– tak děti nebudou mít potřeby do školy? :think:

• Citovat
  • Upravit
2450
14.8.22 13:11

Kdyz pobiram rodicak, poslou mi tech 5tisic automaticky nebo musim zazadat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
14.8.22 14:03
@Renca8 píše:
Kdyz pobiram rodicak, poslou mi tech 5tisic automaticky nebo musim zazadat?

Je to tu pořád, s rodičákem to nemá nic společného. Pobíráš přídavek na dítě? Ne - musíš požádat. Ano- dojde automaticky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
17.8.22 09:57
Presne mam ten samy problem. Prislo “navic” a rodicak a pridavky nikde. Na uradu jsou totalne vytizeny a neda se tam dovolat. Takhle pozde jsem to jeste nezazila tak nevim jak moc mam nekam volat. Ach jo, vse se jen vic zkomplikovalo.
@Anonymní píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
17.8.22 20:11

@Khalesi https://www.uradprace.cz/…zamestnance1 najdi si kraj a napiš email. na ten vždy reagují včas, na telefon se dovolat byl problém vždy :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.22 17:16

Počítá se i toto?

Ahoj, přidám se k otázce.
V minulém roce jsme od tchanovcu dostali nějaké finance, abychom měli 10% na hypotéku. Počítá se i tohle do příjmu?

• Citovat
  • Upravit
114
24.8.22 11:18

Ahoj, když nejsme manželé, ale žijeme spolu, tak se počítají jen moje příjmy nebo i otcovy? A počítáji se do toho příjmu peníze z prodeje nemovitosti? Díky moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
24.8.22 13:21
@4Mia píše:
Ahoj, když nejsme manželé, ale žijeme spolu, tak se počítají jen moje příjmy nebo i otcovy? A počítáji se do toho příjmu peníze z prodeje nemovitosti? Díky moc…

Počítají se příjmy obou rodičů, ať jsou svoji nebo ne, aby se počítali jen tvoje, tak bys musela být samozivitelka, mít dítě svěřené do pece a alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat