Příspěvek 5000 Kč podmínky?

14
10.8.22 08:37

Příspěvek 5000

Dobrý den, chtěla bych se zeptat pokud povídám rodičovský příspěvek tak jestli ten příspěvek 5000,– mi přijde automaticky nebo si nám zažádat rodičák už jsem v pondělí dostala ale bez toho příspěvků tak jestli mi ho zvlášť pošlou během měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20877
10.8.22 08:40

S RP to nemá nic společného. Je to vázaný na přídavky na děti. A žádost podává jen ten, který je nepobírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
10.8.22 08:44

@Týnka1231 Pokud nepobíráš přídavky na děti (to je něco jiného, než rodičovský příspěvek), tak si musíš zažádat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
10.8.22 08:55

@Týnka1231 mmch pár diskuzí pod tebou je úplně ten stejný dotaz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9281
10.8.22 08:58

Musíš si zažádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
10.8.22 09:00

@Týnka1231 Dnes jsem pokladala tady uplne stejnou diskuzi a byla jsem skoro za blbecka. Jsem rada, ze nejsem jedina, kdo cekal prispevek 5000 spolu s rodicakem. X mych kamaradek to melo taky tak. Ze strany vlady to nebylo dostatecne vysvetleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.8.22 09:07
@TeMoHe píše:
@Týnka1231 Dnes jsem pokladala tady uplne stejnou diskuzi a byla jsem skoro za blbecka. Jsem rada, ze nejsem jedina, kdo cekal prispevek 5000 spolu s rodicakem. X mych kamaradek to melo taky tak. Ze strany vlady to nebylo dostatecne vysvetleno.
@TeMoHe píše:

Ze strany vlády/médie to je velmi dobře vysvětleno.
To, že někdo nerozumé mluvenému nebo psanému textu nebo se neobtežuje zjistit si informace, když už chce natahovat ruku, to je věc zcela jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.8.22 09:10

Peníze dostanete, až se chápat naučíte 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14

@TeMoHe no 5000 vyplácí úřad práce co jsem četla tak nechápu proč to nemohli poslat i s rodicakem když ten vyplácí taky úřad práce je to vůči nám pak nespravedlivý že ty co berou přídavky na dítě že to dostanou ihned a ty co si musejí zažádat tak žádanky budou až od 15cteho a zase se bude čekat měsíc na to až nám to pošlou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20877
@TeMoHe píše:
Že někdo nevidí rozdíl mezi Přídavkem na dítě a Rodičovským příspěvkem není snad problém vlády. Všude je psáno pouze o přídavcích na dítě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20877
10.8.22 09:13
@Týnka1231 píše:
@TeMoHe no 5000 vyplácí úřad práce co jsem četla tak nechápu proč to nemohli poslat i s rodicakem když ten vyplácí taky úřad práce je to vůči nám pak nespravedlivý že ty co berou přídavky na dítě že to dostanou ihned a ty co si musejí zažádat tak žádanky budou až od 15cteho a zase se bude čekat měsíc na to až nám to pošlou…

Stačí do toho nemotat věci, kterých se to netýká.

A no a co, že to bude později? Však to jsou peníze navíc, které by jinak vůbec nebyly. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65091
10.8.22 09:14
@Týnka1231 píše:

co je na tom nespravedlivýho. Ti, co mají dětské přídavky, jsou už zavedení v systému. Ty si holt ten týden počkáš, než podáš žádost. Pokud je na tom někdo fakt tak finančně špatně, že bez toho umře hlady, už ty přídavky pobírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.8.22 09:14
@Týnka1231 píše:

Protože jim narůstá agenda, kterou je potřeba zprocesovat, protože jsou dovolené, protože u ostatních žadatelů mimo pobíratele příspevků na dítě je potřeba ještě ověřit ty příjmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
10.8.22 09:16
@TeMoHe píše:

Já už mám děti velké a ani příjmově se mě ten příspěvek ani náhodou netýká. Ale, že to automaticky bude vypláceno jen těm, které pobírají příspěvky na děti a ostatní si musí žádat, jsem slyšela asi stokrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.8.22 09:19
@ivašot. píše:
Já už mám děti velké a ani příjmově se mě ten příspěvek ani náhodou netýká. Ale, že to automaticky bude vypláceno jen těm, které pobírají příspěvky na děti a ostatní si musí žádat, jsem slyšela asi stokrát.

Nápodobně. V červenci jsem měla cestou do práce v autě puštěná radiožurnál a jelo to tam furt dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat