Příspěvek 5000 Kč podmínky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Týnka1231 píše:
@TeMoHe no 5000 vyplácí úřad práce co jsem četla tak nechápu proč to nemohli poslat i s rodicakem když ten vyplácí taky úřad práce je to vůči nám pak nespravedlivý že ty co berou přídavky na dítě že to dostanou ihned a ty co si musejí zažádat tak žádanky budou až od 15cteho a zase se bude čekat měsíc na to až nám to pošlou…
A mas pocit, ze maji na UP kristalovou kouli nebo jak podle tve uzasne logiky poznaji, ktete z rodin, kde jeden pobira rodicak, maji narok a které ne? Ono by bylo dobre nejdříve pouzit mozek a pak bys nemusela do sveta vykrikovat takove pitomosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Protože jim narůstá agenda, kterou je potřeba zprocesovat, protože jsou dovolené, protože u ostatních žadatelů mimo pobíratele příspevků na dítě je potřeba ještě ověřit ty příjmy?
ověřovat se nebudou, jen to čestně prohlásí. Ale jedná se snad o milion dětí, tak to chtějí rozdělit, to je jasné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přídavek na dítě mi nepřišel ale 10 000 ano, ten přídavek už nepřijde? Vzdy chodil s řodičákem. Teď přišlo jen 10 k a řodičák
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Týnka1231 píše:
@TeMoHe no 5000 vyplácí úřad práce co jsem četla tak nechápu proč to nemohli poslat i s rodicakem když ten vyplácí taky úřad práce je to vůči nám pak nespravedlivý že ty co berou přídavky na dítě že to dostanou ihned a ty co si musejí zažádat tak žádanky budou až od 15cteho a zase se bude čekat měsíc na to až nám to pošlou…
Protože na rodičák má nárok každá, i kdyby její manžel bral 200 000 měsíčně, chápeš. Na přídavky nemá nárok každá, takže je jasné, že se nad limit 83 000 mesíčně nedostanou. Proto to dostanou automaticky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TeMoHe píše:
@Týnka1231 Dnes jsem pokladala tady uplne stejnou diskuzi a byla jsem skoro za blbecka. Jsem rada, ze nejsem jedina, kdo cekal prispevek 5000 spolu s rodicakem. X mych kamaradek to melo taky tak. Ze strany vlady to nebylo dostatecne vysvetleno.
Ja se o to NIJAK cilene nezajímala a presto to vim, vsak se to opakuje uz tydny dokolečka
Maj ti poslat obrazkovej letacek do schránky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Villanelle píše:
Ja se o to NIJAK cilene nezajímala a presto to vim, vsak se to opakuje uz tydny dokolečka
Maj ti poslat obrazkovej letacek do schránky?
To by bylo plýtvání papírem. Vyslat extra úřednici do každé dětné domácnosti, která to dotyčnému sdělí a vysvětlí osobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to poměrně smutné zjištění, že existuje takové množství lidí, kteří neumí číst a navíc absolutně netuší, že přídavky na dítě a rodičovský příspěvek jsou dvě rozdílné věci
ale mám pro vás další šok. O těch 5 tis si nebudete zadat na pracáku. Takže ještě jednou žádosti nebude přijímat PRACOVNI ÚŘAD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Týnka1231 píše:
Protože rodiny pobírající přídavky na děti mají prověřený příjem a je jasné, že ho mají nízký. Zatímco žena pobírající RP může mít partnera s královským platem a tak nemusí mít na 5000 nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TeMoHe píše:
@Týnka1231 Dnes jsem pokladala tady uplne stejnou diskuzi a byla jsem skoro za blbecka. Jsem rada, ze nejsem jedina, kdo cekal prispevek 5000 spolu s rodicakem. X mych kamaradek to melo taky tak. Ze strany vlady to nebylo dostatecne vysvetleno.
To teda bylo. Jenže u některých lidí se to může vysvětlovat od rána do večera a je to marné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Týnka1231 píše:
To má naprosto jednoduchou logiku, proč to nemohli poslat. rodičák neříká nic o výši příjmu rodiny, je to dávka nezávislá na příjmu, narozdíl od dávky 5000.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Protože jim narůstá agenda, kterou je potřeba zprocesovat, protože jsou dovolené, protože u ostatních žadatelů mimo pobíratele příspevků na dítě je potřeba ještě ověřit ty příjmy?
Na což tam samozřejmě nemají lidi, protože je to práce navíc. A kromě toho musí stále zvedat telefony a odpovídat lidem, kteří mají problém chápat psaný text. Já tam ty lidi fakt lituji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
ověřovat se nebudou, jen to čestně prohlásí. Ale jedná se snad o milion dětí, tak to chtějí rozdělit, to je jasné
Ověřovat se bude. Též bylo oznámeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mariane.B píše:
Ověřovat se bude. Též bylo oznámeno.
já slyšela Jurečku říkat, že se nic dokládat nebude, jen to čestně nějak prohlásí a kontrolovat se bude namátkově
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To fakt někoho vytrhne 5k, že se o tom musí zakládat denně tři diskuse? ![]()
Nehledě na to, že mi to přijde uplně trapná dávka, v situaci kdy máme státní finance v naprostým rozkladu, tak budeme rozdávat komukoliv, kdo natáhne ruku. My bychom se do limitu asi ještě vešli, nevím, nepočítala jsem to, každopádně by mě hanba fackovala si o to žádat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
já slyšela Jurečku říkat, že se nic dokládat nebude, jen to čestně nějak prohlásí a kontrolovat se bude namátkově
Ten toho už nekacel a skutečnost je jiná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit