Příspěvek 5000 Kč podmínky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101589
10.8.22 09:20
@Týnka1231 píše:
@TeMoHe no 5000 vyplácí úřad práce co jsem četla tak nechápu proč to nemohli poslat i s rodicakem když ten vyplácí taky úřad práce je to vůči nám pak nespravedlivý že ty co berou přídavky na dítě že to dostanou ihned a ty co si musejí zažádat tak žádanky budou až od 15cteho a zase se bude čekat měsíc na to až nám to pošlou…

A mas pocit, ze maji na UP kristalovou kouli nebo jak podle tve uzasne logiky poznaji, ktete z rodin, kde jeden pobira rodicak, maji narok a které ne? Ono by bylo dobre nejdříve pouzit mozek a pak bys nemusela do sveta vykrikovat takove pitomosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65091
10.8.22 09:20
@Svistice píše:
Protože jim narůstá agenda, kterou je potřeba zprocesovat, protože jsou dovolené, protože u ostatních žadatelů mimo pobíratele příspevků na dítě je potřeba ještě ověřit ty příjmy?

ověřovat se nebudou, jen to čestně prohlásí. Ale jedná se snad o milion dětí, tak to chtějí rozdělit, to je jasné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
10.8.22 09:23

Přídavek na dítě mi nepřišel ale 10 000 ano, ten přídavek už nepřijde? Vzdy chodil s řodičákem. Teď přišlo jen 10 k a řodičák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5916
10.8.22 09:27
@Týnka1231 píše:
@TeMoHe no 5000 vyplácí úřad práce co jsem četla tak nechápu proč to nemohli poslat i s rodicakem když ten vyplácí taky úřad práce je to vůči nám pak nespravedlivý že ty co berou přídavky na dítě že to dostanou ihned a ty co si musejí zažádat tak žádanky budou až od 15cteho a zase se bude čekat měsíc na to až nám to pošlou…

Protože na rodičák má nárok každá, i kdyby její manžel bral 200 000 měsíčně, chápeš. Na přídavky nemá nárok každá, takže je jasné, že se nad limit 83 000 mesíčně nedostanou. Proto to dostanou automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
10.8.22 09:34
@TeMoHe píše:
@Týnka1231 Dnes jsem pokladala tady uplne stejnou diskuzi a byla jsem skoro za blbecka. Jsem rada, ze nejsem jedina, kdo cekal prispevek 5000 spolu s rodicakem. X mych kamaradek to melo taky tak. Ze strany vlady to nebylo dostatecne vysvetleno.

8o Ja se o to NIJAK cilene nezajímala a presto to vim, vsak se to opakuje uz tydny dokolečka :zed: Maj ti poslat obrazkovej letacek do schránky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.8.22 09:36
@Villanelle píše:
8o Ja se o to NIJAK cilene nezajímala a presto to vim, vsak se to opakuje uz tydny dokolečka :zed: Maj ti poslat obrazkovej letacek do schránky?

To by bylo plýtvání papírem. Vyslat extra úřednici do každé dětné domácnosti, která to dotyčnému sdělí a vysvětlí osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
10.8.22 09:39

Je to poměrně smutné zjištění, že existuje takové množství lidí, kteří neumí číst a navíc absolutně netuší, že přídavky na dítě a rodičovský příspěvek jsou dvě rozdílné věci 8o ale mám pro vás další šok. O těch 5 tis si nebudete zadat na pracáku. Takže ještě jednou žádosti nebude přijímat PRACOVNI ÚŘAD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
10.8.22 09:42
@Týnka1231 píše:

Protože rodiny pobírající přídavky na děti mají prověřený příjem a je jasné, že ho mají nízký. Zatímco žena pobírající RP může mít partnera s královským platem a tak nemusí mít na 5000 nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
10.8.22 09:43
@TeMoHe píše:
@Týnka1231 Dnes jsem pokladala tady uplne stejnou diskuzi a byla jsem skoro za blbecka. Jsem rada, ze nejsem jedina, kdo cekal prispevek 5000 spolu s rodicakem. X mych kamaradek to melo taky tak. Ze strany vlady to nebylo dostatecne vysvetleno.

To teda bylo. Jenže u některých lidí se to může vysvětlovat od rána do večera a je to marné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
10.8.22 09:48
@Týnka1231 píše:

To má naprosto jednoduchou logiku, proč to nemohli poslat. rodičák neříká nic o výši příjmu rodiny, je to dávka nezávislá na příjmu, narozdíl od dávky 5000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
10.8.22 09:51
@Svistice píše:
Protože jim narůstá agenda, kterou je potřeba zprocesovat, protože jsou dovolené, protože u ostatních žadatelů mimo pobíratele příspevků na dítě je potřeba ještě ověřit ty příjmy?

Na což tam samozřejmě nemají lidi, protože je to práce navíc. A kromě toho musí stále zvedat telefony a odpovídat lidem, kteří mají problém chápat psaný text. Já tam ty lidi fakt lituji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
10.8.22 09:54
@vokishka píše:
ověřovat se nebudou, jen to čestně prohlásí. Ale jedná se snad o milion dětí, tak to chtějí rozdělit, to je jasné

Ověřovat se bude. Též bylo oznámeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65091
10.8.22 09:58
@Mariane.B píše:
Ověřovat se bude. Též bylo oznámeno.

já slyšela Jurečku říkat, že se nic dokládat nebude, jen to čestně nějak prohlásí a kontrolovat se bude namátkově

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
10.8.22 09:58

To fakt někoho vytrhne 5k, že se o tom musí zakládat denně tři diskuse? :roll:
Nehledě na to, že mi to přijde uplně trapná dávka, v situaci kdy máme státní finance v naprostým rozkladu, tak budeme rozdávat komukoliv, kdo natáhne ruku. My bychom se do limitu asi ještě vešli, nevím, nepočítala jsem to, každopádně by mě hanba fackovala si o to žádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
10.8.22 10:02
@vokishka píše:
já slyšela Jurečku říkat, že se nic dokládat nebude, jen to čestně nějak prohlásí a kontrolovat se bude namátkově

Ten toho už nekacel a skutečnost je jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat