Příspěvek 5000 Kč podmínky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11431
10.8.22 13:39

U nás se taky v 1. třídě vybíralo cca 500 Kč na sešity a učebnice, nakupovala je p. učitelka. Ostatní jsme si kupovali sami, věci do výtvarky, obaly a další. Na konci roku se udělalo vyúčtování,( bylo v tom ještě zbytek z výletu a dalších aktivit během roku) a co zbylo, jsme odsouhlasili převést do 2. třídy, něco ještě přidáme a opět paní učitelka nakoupí všechno sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
10.8.22 13:50
@TeMoHe píše:
@Týnka1231 Dnes jsem pokladala tady uplne stejnou diskuzi a byla jsem skoro za blbecka. Jsem rada, ze nejsem jedina, kdo cekal prispevek 5000 spolu s rodicakem. X mych kamaradek to melo taky tak. Ze strany vlady to nebylo dostatecne vysvetleno.

Ze stran vlády / tisku je to omýláno snad denně. To, že ty a tvých X kámošek + zakladatelka nechápete rozdíl mezi RODIČOVSKÝM PŘÍSPĚVKEM a PŘÍDAVKEM NA DÍTĚ, to ovšem není chyba vlády, ale vašich přijímačů :roll:

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
10.8.22 13:53
@Týnka1231 píše:
@TeMoHe no 5000 vyplácí úřad práce co jsem četla tak nechápu proč to nemohli poslat i s rodicakem když ten vyplácí taky úřad práce je to vůči nám pak nespravedlivý že ty co berou přídavky na dítě že to dostanou ihned a ty co si musejí zažádat tak žádanky budou až od 15cteho a zase se bude čekat měsíc na to až nám to pošlou…

Víš co je nespravedlivý, že nedostaneme nic, páč muž je OSVČ a přiznává narovinu příjmy. Kdejaká Mařka, která je líná a zatají pomalu vlastní babičku, tak dostane kde co a ještě mektá tvl :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
417
10.8.22 15:24

Holky, jestli a kolik se plati do skoly prvnakum, zalezi na zrizovateli, kolik uvolni na zaka penez, ne? Proto je to vsude ruzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65108
10.8.22 15:56
@Teeny píše:
Holky, jestli a kolik se plati do skoly prvnakum, zalezi na zrizovateli, kolik uvolni na zaka penez, ne? Proto je to vsude ruzne.

pokud vím, něco dává stát. A za to by se měly koupit ty „učebnice“, u prvnáků se do všech píše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
641
4.9.22 07:54

Hezky den, mám prosbu. Prosím jen ty, kterým se to stalo a mají s tím zkusenost. Jak jste to řešili? 15.8 jsme vyplnila žádost v APP Jenda. Bohužel jsem před par dny zjistila, ze jsem zadala u vyplacení špatný kód banky :zed: :pocitac:. Místo 3030, 0300. No comment..Žádost jsem tedy vzala zpět a stvořila novou se správným kódem. Obvolala jsem snad všechny lidi světa a bylo mi řečeno, že mi určitě zavolají(až to budou vyřizovat). Respektive, že nikdo moc neví, kdo to má vyřizovat, ale že mi někdo cinkne, když uvidí jednu zrušenou a jednu novou žádost. Jenže co se nestalo. Včera mi byla ta původní žádost schválena se statusem a rozhodnutím o vyplacení. V pondělí zavolám na MPSV pokud se dovolám. Jen mi nejde do hlavy, proč je schválena zadost, kterou jsem vzala zpět (nabízí to portál Jenda). Myslela jsem, že mě šlehne. Takový překlep se mi snad nikdy nestal. :nevim:. Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24783
4.9.22 09:56

@Aknelka27 aj… zavolej si na bezplatnou linku ČSOB 24/7 jen s obecným dotazem, zda existuje s lomítkem 0300 to číslo účtu, které jsi do žádosti napsala
pokud bude paní vstřícná a mrkne a řekne, že Ne, tak buď v klidu, platba se vrátí zpět s tím, že účet neexistuje
horší bude, když by to číslo existovalo.. protože kdyby to vyplatili už třeba v pondělí, tak bys musela na své bance reklamovat platbu a vyzvat přes ně majitele účtu k chybně zaslané platbě
vůbec mne nepřekvapuje, že tu původní žádost schválili, je to obr-agenda, je to automatizované a na takové případy není ten systém úplně připravený (čímž se jich nezastávám), jen se tomu v ČR fakt nedivím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
641
4.9.22 16:50

@Lucy75 mooc dekuji za info. To je moc dobrý nápad. Biju se do hlavy, moje blba chyba a budu doufat, ze ten účet neexistuje. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24783
4.9.22 16:57

@Aknelka27 :kytka: v pohodě, úplně tě chápu, udělalas prostě překlep,
jsme lidi omylní, horší, když jsem ji udělala já a Usnesením zablokovala účet nevinného člověka 8)
naštěstí jsem to uměla do 2 dnů opravit a paní byla moc fajn, normální a chápavá a nepodala stížnost, přijala mou omluvu, stalo se mi to za ta léta jen jednou, ale v ř-ti bych se viděla.. chudák ten člověk, prostě prohodíš-změníš - jedno jediné číslo a jsi úplně jinde…
ty to máš s robotem - on ten systém něco vyhodnotil - ale udělal vůči tobě chybu.. volej, piš, na to čsob už dnes a na mpsv už zítra hned ráno, zkus v Jendovi zda tam není Komunikace - chat, neboj, peníze se k tobě dostanou, jen se to možná zdrží…
Hele, v životě jsou horší věci, ber to tak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
4.9.22 16:57

U nás náklady na dítě školkové (není předškolák)

Školkový fond 1000 KČ
záloha vratná na oběd 600 kč
2 kroužky sportík 1400
tancování 2400
bačkory 600
nové celoročky 1500
sportovní boty na sportík 500
cvičky na tancování 200 (ty jsem koupila obyč ze sinsay)

celkej lituju maminky co jsou na to sami a mají více dětí a chtějí dítěti dopřát alespon nějaký nadstandart (kroužky)

• Citovat
  • Upravit
641
4.9.22 17:17

@Lucy75 Týjo, chudáčku, to ses musela pěkně zapotit 8o :roll:. Jsou to děsně nepříjemné věci, ale dobře, že ti dopadlo ve tvůj prospěch a že byla paní chápavá. :kytka: Dneska je to všechno o lidech :roll:. Tak jsem tam volala a nesdělí mi to, má se počkat, jestli to úřadu projde a kdyby náhodou jo, dá se to pak řešit mezi těmi bankami formulářem. Tak jsem teda zvědavá a snad nebude existovat :mrgreen:. Pravda, jsou mnohem horší věci. Moc děkuji :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
641
4.9.22 17:28

@Lucy75 Tak jsem teď zkusila fintu :D Poslala jsem na ten špatný účet platbu 1 Kč, abych zjistila, zda exisujte a neexistuje. Huráá :D. Tak teď jen, aby mi někdo odpoveděl a řešil tu novou žádost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24783
4.9.22 17:33

@Aknelka27 chytráá holka, to člověka uklidní ;) aspoň víš tutově, že neexistuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101601
4.9.22 17:33

@Aknelka27 tak super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101601
4.9.22 17:36
@ludmilaadamkova píše:
U nás náklady na dítě školkové (není předškolák)

Školkový fond 1000 KČ
záloha vratná na oběd 600 kč
2 kroužky sportík 1400
tancování 2400
bačkory 600
nové celoročky 1500
sportovní boty na sportík 500
cvičky na tancování 200 (ty jsem koupila obyč ze sinsay)

celkej lituju maminky co jsou na to sami a mají více dětí a chtějí dítěti dopřát alespon nějaký nadstandart (kroužky)

No, ja tedy nevim, ale ja osobne nepovazuju 3 krouzky pro skolkove dite za nejaky nadstandard, ktery bych mu mela dopravat :think: vzit je po o a nekam vyrazit oceni vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat