Příspěvek 5000 Kč podmínky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@vokishka píše:
já slyšela Jurečku říkat, že se nic dokládat nebude, jen to čestně nějak prohlásí a kontrolovat se bude namátkově
Při podání žádosti ano. Jen čestným prohlášením „doložit“ příjmy. Ale úřad si to pak zkontroluje jestli je to opravdu tak. Jestli opravdu nebo je to jen bubu se uvidí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Při podání žádosti ano. Jen čestným prohlášením „doložit“ příjmy. Ale úřad si to pak zkontroluje jestli je to opravdu tak. Jestli opravdu nebo je to jen bubu se uvidí.
je fakt, že oni říkají pokaždé něco jiného, ale fakt jsem slyšela slovo namátkově. Ale ono se jim nedá nějak extra věřit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TeMoHe píše:
@Týnka1231 Dnes jsem pokladala tady uplne stejnou diskuzi a byla jsem skoro za blbecka. Jsem rada, ze nejsem jedina, kdo cekal prispevek 5000 spolu s rodicakem. X mych kamaradek to melo taky tak. Ze strany vlady to nebylo dostatecne vysvetleno.
Tak vysvětleno to bylo dostatečně. To, že berete rodicak, přeci nevylučuje, že máte příjem domácnosti vyšší než 1 mil. Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily Evans píše:
To fakt někoho vytrhne 5k, že se o tom musí zakládat denně tři diskuse?
Nehledě na to, že mi to přijde uplně trapná dávka, v situaci kdy máme státní finance v naprostým rozkladu, tak budeme rozdávat komukoliv, kdo natáhne ruku. My bychom se do limitu asi ještě vešli, nevím, nepočítala jsem to, každopádně by mě hanba fackovala si o to žádat.
Hele, my na to dosáhneme, děsně těsně. A žádat budu. Mám prvňáka, 2.500,– taška a penál a vybavení, desky dostal od prarodičů, pak ve škole 1.200,– Kč družina, 1.700,– na sešity a knížky a výtvarku, 400,– Kč kroužek flétny a už jsem na 5.000,– Kč a to mu musím nakoupit ještě věci na tělocvik, přezůvky. A jsme celkem z levného kraje. Dcera do 4. třídy skoro to samý, dostane i nový batoh, protože má starý od první třídy a rozbil se jí zip. Musela bych ty peníze někdy vzít, ale proč nevyužít téhle dávky. V květnu pojedou možná oba na školu v přírodě, letos to bylo 2×3.000,– Kč. Syna jsem nechala očkovat proti neštovicím, protože je ještě neprodělal a doporučil to pediatr, před nástupem do školy, to stálo taky 3.000,– Kč. Jo a ještě pracuju na úřadu práce…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Hele, my na to dosáhneme, děsně těsně. A žádat budu. Mám prvňáka, 2.500,– taška a penál a vybavení, desky dostal od prarodičů, pak ve škole 1.200,– Kč družina, 1.700,– na sešity a knížky a výtvarku, 400,– Kč kroužek flétny a už jsem na 5.000,– Kč a to mu musím nakoupit ještě věci na tělocvik, přezůvky. A jsme celkem z levného kraje. Dcera do 4. třídy skoro to samý, dostane i nový batoh, protože má starý od první třídy a rozbil se jí zip. Musela bych ty peníze někdy vzít, ale proč nevyužít téhle dávky. V květnu pojedou možná oba na školu v přírodě, letos to bylo 2×3.000,– Kč. Syna jsem nechala očkovat proti neštovicím, protože je ještě neprodělal a doporučil to pediatr, před nástupem do školy, to stálo taky 3.000,– Kč. Jo a ještě pracuju na úřadu práce…
Ale jo, já mám taky dvě děti, jenom jeden jeden z kroužků starší je přes 5k na pololetí, boty pro obě jsou taky kolem 3-4k, nový oblečení do školek, příští rok chceme k moři i na hory, nový auto, to je furt něco. V tom celkovým objemu mě 5k na dítě nevytrhne a mám za to, že kdyby stát nerozhazoval, budou z toho nakonec profitovat všichni lépe než z jednorázových dávek náhodným skupinám obyvatelstva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily Evans Ja s tou davkou nesouhlasim, dle meho je hloupá, nic neresi, osobne znam lidi, kteri pujdou hura nakupovat a za měsíc budou zas bez koruny
Tot ale momentálně problem státu, kdyz takovou blbinu vymysleli, tak jim to tam nechavat nebudu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 píše:
Protože rodiny pobírající přídavky na děti mají prověřený příjem a je jasné, že ho mají nízký. Zatímco žena pobírající RP může mít partnera s královským platem a tak nemusí mít na 5000 nárok.
Ona i žena pobírající RP může sama mít královský plat, protože žena pobírající RP může klidně pracovat a může vydělávat miliony:-))).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ted se neptam kvuli te davce, ale co kupujes prvnakovi za sesity a knizky, kdyz vsechno dostanou zdarma
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A kdyby dávka nebyla, tak děti do školy nepůjdou, protože na to nebudeš mít, nebo jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Ted se neptam kvuli te davce, ale co kupujes prvnakovi za sesity a knizky, kdyz vsechno dostanou zdarma
Kde se dostávají sešity a knížky zdarma? Loni jsem na to dávala prvňákovi 1500.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micta píše:
Všude ve státním školství? Obě děti veškeré pracovní sešity a slabikář/živou abecedu dostaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micta píše:
To je nejaka soukroma skola, ne. Nikdy se to neplatilo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Nevím, co z toho je zdarma, ale dáváme škole 1.700,– Kč a z toho pak se jim platí výtvarka, sešity apod. Já sešity právě kupovat nebudu, ale platím to škole. A jo psala jsem, že bych to musela zaplatit stejně, ale proč se vzdávat tohoto příspěvku. Co zbyde, uložím dětem na účet, abych měla v průběhu roku z čeho brát…
- Citovat
- Upravit
@vokishka píše:
To je nejaka soukroma skola, ne. Nikdy se to neplatilo
Soukromá fakt není. V červnu se pošle škole částka kterou chtějí a oni jim to z toho pořídí, jelikož mají hromadnou slevu. Zadara dostali jen pastelky, takové mini balení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit