Příspěvek 5000 Kč podmínky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 tak pokud to holčičku baví a těší se tam, navíc je to v rámci té školky, tak super
my takhle měli logopedii a cvičení matek s dětmi, přímo v té mš a bylo to bezvadné ![]()
druhá pak jako předškolačka začla docházet kvůli talentu na Zuš na zpěv a to už byl tedy dost jiný level „kroužku“ (mmch, na toto slovo jsou v zuškách někteří dost alergičtí
), ale ve školce se to bere tak jako normálně.. bez důrazu na výkon ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 Tak pokud to dite bavi a rodina neresi penize, at klidně chodi ale psat ze lituju maminky, co tam to dite z finančních duvodu nedaji, mi proste prijde mimo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi blbej dotaz, ale ať nezakládám novou diskuzi, tak se sem připíchnu. Bývalá mého partnera musela do rozhodných příjmů zahrnout i výživné, nemůžeme my si ho naopak odečíst?
Ten roční příjem jsme přesáhli asi o blbých 10 tisíc a s malým dítětem každá kačka dobrá, tak jestli tu žádost o příspěvek přece jen nezkusit nebo se na to vyprdnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikinkira Ciste z logiky veci, napadlo by te odecitat to, co utratite za vase dite?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Tvojí logikou by mě nenapadlo si tím pádem ani do příjmů dávat do, co za mé dítě utratí někdo jiný, ne?
Mě spíš překvapilo, že druhá strana si to musí dávat do příjmů a tím pádem může o přídavek přijít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikinkira Ale ta matka to dostává a hospodari s tim ona… Ano, pokud si dohodnou spolecnou peci, tak to bude platit a to co otec utrati za své dite, tak si do prijmu ona davat nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Nedávalo mi moc smysl, proč jednou vydělané peníze a utracené za jedno dítě, si musí dávat do příjmu dvě domácnosti. Ale chápu, děkuju za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikinkira vyzivne tezko, ale penzijko myslim jde… pokud si ho hradite, poptej se…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše:
@Nikinkira vyzivne tezko, ale penzijko myslim jde… pokud si ho hradite, poptej se…
Samozřejmě nejde odečítat ani penzijko, pro tenhle příspěvek nejde odečítat nic, jde o hrubé příjmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 když se mrkeš do toho zákona nebo tady: https://www.mpsv.cz/…06092022.pdf, tak se od hrubého příjmu odečítají nezdanitelné části základu daně, jako jsou dary, penzijko, životko atd. Taky jsem to netušila. My teda nedosáhnem, tak jsem to ani blíž nezkoumala, ale nechápu potom, jak se řeší, pokud dáš ověřit příjmy ze zaměstnání. Ty se kontrolují podle ELDP, kde tyto částky uvedené nejsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 Tak to jsem teda taky netušila, co to kdo vymyslel za paskvil.
@Lucy75 Tak to se omlouvam za cybnou informaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 tam je víc takových kravin. Jen by mě fakt zajímalo, jak to ověřují. Protože socka o těch částkách neví a FÚ taky ne, pokud nepodáš přiznání. Z mých klentů si podávali žádosti 3 a mě jako mzdovce taky nikdo nevolal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bolesti v prsou
Dobrý den, kojim dvouletou dcerku a druhé mimi by jsme chtěli takže se nechranime a dneska jsem se probudila a najednou mam šílený napětí prsou a hrozné mě bolí myslela jsem si jestli nemůžu být znovu těhotná, měla jsem to dostat v pátek ale dneska jsem to dostala nevíte z čeho muže být taková bolest těhotná asi být nemůžu když jsem to dostala a nikdy jsem ani neměla takový bolesti prsou když jsem to měla dostat proto mě jediný napadlo to těhotenství ale když jsem to dostala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výlety, zábavní parky, zoo atd považuju za standart. To by mě ani nenapadlo počítat.
Kroužky jsou 2 sportik a tancování. Oboje je v rámci školky. 3 volné odpoledne plus celý víkend mi přijde celkem fajn.
Kdyby jí to nebavilo tak ji tam samozřejmě nehlásim.