Kde si stěžovat na úřednice?

Anonymní
10.8.22 23:45

Kde si stěžovat na úřednice?

Dobrý večer, předem chci říct, že nejsem žádný udavač, ALE. - Ve svém okolí mám rodinu, ona doma, rodí děti jak na běžícím páse, chlap hlášený bydlištěm kdo ví kde, přivydělá si jen skrze melouchy a 5 dětí totálně zanedbaných. Vzhledem k tomu, že jsou prostě jednodušší, vyřvávají tu na maloměstě jak se mají dobře, že mají krásný život, a že úřady umí prostě obejít. Dobře, přiznávám že se ve mě vaří krev, když člověk maká od nevidím do nevidím, a na žádnou pomoc od státu neměl nikdy nárok, ale budiž, dítě mám už odrostlé. Ale tato madam je hlášena snad na všem, a bere nemalé peníze, a přesto mají děti v hrozném stavu! To je důvod proč tu ve vzteku píši. Pár dní zpět jsem děti, samozřejmě samotné potkala na hřišti, kde mi brečely že už dva dny nejedly, že jim máma nic nedá, a že když si o něco řeknou, pálí o ně cigarety. Viděla jsem modřiny, popáleniny, šílenost. Jednou jsem byla svědkem toho, jak pily venku z louže! A rodiče si doma užívají prachy od státu. Nedalo mi to a napsala jsem mail na socku, kde jsem uvedla vše co o rodině vím, včetně fotek dětí, a modřin + screeny z Facebooku, kde je evidentní že tvoří „rodinku“ a přesto si umí "vyběhat " úřady tak, aby byla brána jako samoživitelka a dodala jsem že by bylo fajn si tyto lidi hlídat, právě skrze ty malé nebohé děti. Téměř stejný mail jsem poslala i na ospod, kde jsem odpověď stále nedostala. Ale že sociálky mi paní odpověděla v tom smyslu, že fotky nemůže brát v potaz, kvůli gdpr, a že jaký mám důvod si myslet že tato rodina podvádí soc. system. Totálně mě to vykolejilo, snažím se upozornit na to že ňáká flundra zanedbává malé děti, doložím vše co na ně mám, včetně fotek, a reakce je takováhle? Jsem z toho fakt špatná, mám si na úřednici, které je to tedy asi jedno někde stěžovat? Mám víc urgovat ospod? Nebo policii? Nikdy jsem nic podobného neřešila :zed: Díky za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15824
10.8.22 23:48

Takhle tady žije snad nadpoloviční většina rodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.22 23:59

@Zumpa Já vím, a upřímně na tyhle lidi kolikrát koukám skrze prsty, co si budem.. :roll: ale po týhle zkušenosti s těma malýma je mi úzko, ať jsou jaký jsou, jsou to děti, a tohle si nezaslouží. Nechci tomu nečinně jen tak přihlížet..

• Citovat
  • Upravit
Janli
10.8.22 23:59

Na co si chceš stěžovat? Na sociálce řeší dávky, zeptali se tě na bližší informace, tak jsi jim měla opovědět popravdě, proč si to myslíš. Oni potřebují k šetření nějaký podklady. Týrání dětí řeší ospod a ten ti ještě neodpověděl. Pokud si chceš stěžovat, že sociálka neřeší týrání dětí, tak je to asi na stejné úrovni, jako by sis stěžovala, že v restauraci nekoupíš boty. Je fajn, že chceš dětem pomoci, ale používej u toho trochu hlavu. Každý úřad má svoje kompetence a nic jinýho řešit nebude.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.22 00:14

@Janli Tak jinak, na socku jsem psala z toho důvodu, že vím že madam pobírá kde co, a že je hlášena jako samoživitelka. Když už se dotujou tihle lidé, měli by si ověřovat že ty peníze jdou snad do dětí, nebo ne? Samozřejmě přímý důkaz nemám, a to jsem taky napsala, opravdu jsem nešla za dotyčnou aby se mi podepsala pod to, že zneužívá systém. Proto jsem byla schopna to doložit jen fotkama, to že je samoživitelka na hmotce atd mají v záznamech, a dle mých fotek bylo zřejmé že jich v domácnosti žije víc. Už to by přece mohl být pro úřednici popud si tuhle rodinu alespoň prolustrovat, nebo se mýlím? A samozřejmě vím že zanedbání děcek řeší ospod. Jen mi přišlo od p. úřednice dost blbý to takhle smést ze stolu. Ale pokud je to normální postup, fajn, tak stačí napsat, já se s tím nikdy nesetkala.

• Citovat
  • Upravit
1213
11.8.22 01:05

Tak pokud by děti brečely, že už 2 dny nejedly, nebo pijou z louže tak to nevydržím a začnu obvolávat co se dá. Taky vím o případu, kdy milostivá měla dětí šest a to proto, že se jí to líbí. Co vím tak jim ohřívala pribináky, aby měly něco teplého. Nebo taky běhala naproti do krámu, aby jí dali chleba na dluh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.8.22 01:11

Pokud její partner je ofiko nezaměstnaný, tak se její samoživitelství nebo nesamoživitelství do sociálních dávek moc nepromítne. Navíc, ty dávky zase tak extra velký nejsou, aby si z nich rodina žila na vysoké noze. Soustřeď se spíš na Ospod, pokud máš důvodný podezření na týrání, tak i policii. Nebo se obrať na jejich učitelky, upozorni je na to, co víš. Ony mají větší páky.

• Citovat
  • Upravit
2218
11.8.22 03:11

Nevím, jak socka, ale jestli jste něco poslala na OSPOD, tak to stopro prošetří. Musí. Ale jestli vás musí pak OSPOD informovat, že podniknul šetření, to si fakt nejsem jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
11.8.22 05:17

V každé vesnici najdeš jednu nebo i více takových. U nás na vesnici byla taky jedna taková. Děcka 3, žebralo to. Bez výchovy. Odebrány do náhradní péče. Jedlo to rukama (3-5 let). Pak prokázáno týrání zvířete s následkem smrti. Rodina nemá ani podmínku, dostala nějakou sociální opatrovnici která je stejně nezvládá, zákaz chovu zvířat na 5 let ( mají zase 3 psy, předtím utopily fenu ). Ona má v hlavě vyhrabáno, on tam měl málo ale alkohol vygumoval i to. Systém neví co s nima. Ona už zabřezla zase. Příběh se bude opakovat. Stát nedokáže zařídit nějakou kastraci takových exotů, nedokáže je nějak usměrnit. Mají asistentku která nic nezmůže. Pro systém je vše OK. V reálu na ně nic neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65166
11.8.22 06:59
@Zumpa píše:

Nadpolovicni vetsina nechava deti hladem, pali je cigaretou, bije je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
11.8.22 07:10
@Anonymní píše:
@Janli Tak jinak, na socku jsem psala z toho důvodu, že vím že madam pobírá kde co, a že je hlášena jako samoživitelka. Když už se dotujou tihle lidé, měli by si ověřovat že ty peníze jdou snad do dětí, nebo ne?Samozřejmě přímý důkaz nemám, a to jsem taky napsala, opravdu jsem nešla za dotyčnou aby se mi podepsala pod to, že zneužívá systém. Proto jsem byla schopna to doložit jen fotkama, to že je samoživitelka na hmotce atd mají v záznamech, a dle mých fotek bylo zřejmé že jich v domácnosti žije víc. Už to by přece mohl být pro úřednici popud si tuhle rodinu alespoň prolustrovat, nebo se mýlím? A samozřejmě vím že zanedbání děcek řeší ospod. Jen mi přišlo od p. úřednice dost blbý to takhle smést ze stolu. Ale pokud je to normální postup, fajn, tak stačí napsat, já se s tím nikdy nesetkala.

Teorie hezka, ale takhle to bohuzel nefunguje…socka neobjizdi domacnosti, co pobiraji davky a nekontroluje jim uctenky…to by byl v nekterych komunitach poprask :nevim: Se obavam, ze od nich cekas neco nerealneho. Ale ten OSPOD by zareagovat snad mel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
11.8.22 07:11
@vokishka píše:
Nadpolovicni vetsina nechava deti hladem, pali je cigaretou, bije je?

Predpokladam, ze to smerovalo k tem davkam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13970
11.8.22 07:12
@Zumpa píše:

To už je přehnaný.
@Lykaon
To je masakr 8o, jako fakt s tím nic nedělají.
Zakladatelka je dobře, že si to nahlasila na OSPOD, ale je jasný, že vědět ti nedají. Zkus ještě tu policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42423
11.8.22 07:23

Ale úředníci moc dobře vědí, jak to v některých lokalitách chodí. Ale neudělají nic, rozhodně nebudou kontrolovat, jakým způsobem dotyční čerpají dávky. Dovedete si představit ty nepokoje třeba v Přerově?
Zažila jsem, co se tam dělo, když se některým dávky snížily jen o pár stovek. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13970
11.8.22 07:26
@Betty MacDonald píše:
Ale úředníci moc dobře vědí, jak to v některých lokalitách chodí. Ale neudělají nic, rozhodně nebudou kontrolovat, jakým způsobem dotyční čerpají dávky. Dovedete si představit ty nepokoje třeba v Přerově?
Zažila jsem, co se tam dělo, když se některým dávky snížily jen o pár stovek. 8o

Tak aspoň by nemuseli mit volební právo, kéž by to všechno zrušili a dostavali dávky jen OPRAVDU potřební.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat