Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kak je to s přídavky na děti? Mám doma 3,5 letého kluka a před 14 dny se mi narodil druhý syn. Včera mi přišlo porodné a přídavek na právě narozeného syna. A kde jsou peníze na prvního? To už nedostanu?
Ten přídavek bych řekla že bude na prvorozeného. budeš brát rodičák, a dvoje přídavky. jestli se ti narodil před 14 dny, tak za leden už dostaneš teď v únoru peníze za mladšího, rodičák, a přídavky si myslm, že ještě nestihli vyřídit, tak ti poslali jen na staršího, zatím.
@ewik pepik za mladšího musíš o přídavky požádat. Ta částka je za staršího. Za mladšího to bude zpětně další měsíc.
Díky, takže dvoje peníze vpodstatě budou, akorát ještě nepřišly. Myslela jsem, že je to nějaké divné…
Ty peníze, co přišly včera jsou na mladšího. Tchýně stihla všechno vyběhat ![]()
Akorát mi vrtá hlavou, kde jsou ty peníze na staršího. Pokud je to teda tak, ještě přijdou, zvlášť…
Příspěvek upraven 11.02.15 v 12:32
@ewik pepik píše:
Díky, takže dvoje peníze vpodstatě budou, akorát ještě nepřišly. Myslela jsem, že je to nějaké divné…
pokud jsi o ně zažádala a bylo Ti to schváleno tak ano, budou.
@ewik pepik A bavíme se o dávce „přídavek na dítě“? Nemyslíš rodičovský příspěvek nebo něcojiného?
@ewik pepik píše:
Díky, takže dvoje peníze vpodstatě budou, akorát ještě nepřišly. Myslela jsem, že je to nějaké divné…Ty peníze, co přišly včera jsou na mladšího. Tchýně stihla všechno vyběhat
Příspěvek upraven 11.02.15 v 12:32
Akorát mi vrtá hlavou, kde jsou ty peníze na staršího. Pokud je to teda tak, ještě přijdou, zvlášť…
byhc řekla, že na staršího, že už tak rychle vyřídili porodný, to neznamená, že už mají hotový i přídavky..mají na to lhůtu 30 dní od podání žádosti ![]()
Tak přišlo mi na mladšího porodné a rodičák i příspěvek.(podle dopisu, co přišel ze socky) Ale na staršího nic.
@ewik pepik na mladšího Ti nemůže přijít přídavek na dítě, když je vyplácen zpětně
nebo tys stihla zažádat ještě v lednu?
Přišel. Podle dopisu, co mi poslali, že mi to jako schvalují, tak ano. Mě akorát zajímá, jestli dostanu peníze i na staršího.
@ewik pepik píše:
Tak přišlo mi na mladšího porodné a rodičák i příspěvek.(podle dopisu, co přišel ze socky) Ale na staršího nic.
Ale rodičák chodí pouze na nejmladší dítě v rodině. Takže Ti bude chodit jeden rodičák + přídavky na dvě děti pokud a ně máš nárok a máš to vyběhané).
@ewik pepik ano, ale jen asi tech 500Kc mesicne. O to ti jde? Aby jsi to nezamenovalo s rodicovskym prispevkem.
Holky můžu se zeptat jak je to vůbec s přídavkem na dítě (myslím těch cca 500kč měsíčně) to dostane každý nebo se to odvíjí od měsíčního příjmu?
@ewik pepik poslali ti dopis, že to schvalují, ale třeba peníze ještě ne, ty přijdou později, nejlepší uděláš, když tam zavoláš.