Mateřská dovolená - nemocenská

11.2.15 12:17

Mateřská dovolená- nemocenská

Dobrý den, milé dámy,

mám na Vás dotaz, který jsem se tady už snažila najít ale u většiny jsou staré datumy, tak bych ráda věděla, jak to funguje i ted ;) tak se obracím na Vás. S přítelem bysme se rády snažili v dubnu o miminko. Momentálně pracuji na plný úvazek, pokud bych chtěla být doma např. už od června (kdybych tedy v dubnu otěhotněla) tak to jde pouze v případě, že mi gynekolog napíše rizikové těhotenství a potom bych byla jakoby na nemocenské?? Moc Vám děkuji za rady. Hezký den Vám všem, Daniela :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3493
11.2.15 12:21

@Daniela Issabel ano, vypíše ti nemocenskou, určiš si vycházky a budeš do konce těhotenství doma. Resp. nějakej týden před porodem, než nastoupíš na mateřskou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.2.15 12:21

Pokud budeš mít nějaké problémy, tak ti rizikové napíše, pokud ne, tak nejspíš ne, těžko říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.15 12:26

Děkuju holky za tak rychlé odpovědi :potlesk: :hug:, a mateřská tzn. ( co jsem se dočetla) tak na ni nastupuji 6.-8. týden před porodem a ta se mi vypočítává podle mzdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005

@Daniela Issabel Jaképak „chtěla být doma“. Buď jsi práce schopná nebo ne. To není o chtění být doma. :roll:
Pokud Tě lékař shledá práce neschopnou, budeš mít neschopenku jako každý jiný - 60% platu a omezené vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
@Daniela Issabel píše:
Děkuju holky za tak rychlé odpovědi :potlesk: :hug:, a mateřská tzn. ( co jsem se dočetla) tak na ni nastupuji 6.-8. týden před porodem a ta se mi vypočítává podle mzdy?

jo, snad 70 procent mzdy? na 28 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.2.15 12:29

@Daniela Issabel ano, přesně tak. Ale musela bys být doma, mít jen vycházky.. :nevim: a musí na nemocenskou být důvod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
11.2.15 12:33

Zalezi i na lekari..me se prvne mudra ptala, co delam za praci a jestli chci byt doma nebo dal chodit do prace. Jenze pak mi zjistli vysoky tlak a pri praci, kde 12 hodin stojim na nohou, me odeslala na nemocenskou bez ptani.
Pokud mas smlouvu na neurcito, tak mas narok na nejake procenta (myslim ze tech 70) z prumerne mzdy bez ohledu na nemocenskou. Ale musis mit odpracovanych snad 270 hodin v predchozim roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
11.2.15 12:35

Ahojky. :) Je to přesně tak, jak holky pisou :) Jen ti dobře poradím, rozmysli si to. Já na nemocenskou musela už v 8tt a ty 6ti hodinové vycházky jsou jako vězení. zvlášť pokud jsi z města a nemocenska by ti jak píšeš vycházela na léto. Sedět v létě doma. To kdybych si mohla vybrat, radši bych byla v práci. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
11.2.15 12:36
@poHanka89 píše:
Zalezi i na lekari..me se prvne mudra ptala, co delam za praci a jestli chci byt doma nebo dal chodit do prace. Jenze pak mi zjistli vysoky tlak a pri praci, kde 12 hodin stojim na nohou, me odeslala na nemocenskou bez ptani.
Pokud mas smlouvu na neurcito, tak mas narok na nejake procenta (myslim ze tech 70) z prumerne mzdy bez ohledu na nemocenskou. Ale musis mit odpracovanych snad 270 hodin v predchozim roce.

270 DNÍ za DVA roky pred nástupom na PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
11.2.15 12:50

Je teda fakt, jak pise @Mominka, ze to domaci vezeni v prubehu 9ti mesicu leze pekne na nervy :-D tedka v tomhle pocasi pul bidy, ale pres leto. Sice ani me ani zadne mamine, co znam, nikdy kontrola neprisla a tak jsme probirali s mudr v poradne, tak taky nezazila, ze by tehotne kontrola prisla…ale znas to, nahoda je blbec :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.15 12:52

@Svistice protože si nedokážu v těhotenství až do 7 měsíce představit, jak bych pracovala ve zdravotnictví, asi takhle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
11.2.15 12:56

@poHanka89 U nás ve městě chodej na těhotný jak zbesily :D Takže tady je utrum :D Ještě, že je zima :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.2.15 12:57
@Daniela Issabel píše:
@Svistice protože si nedokážu v těhotenství až do 7 měsíce představit, jak bych pracovala ve zdravotnictví, asi takhle :lol:

vidíš, mého chlapa přijímala ve špitálu baba v 7 m :mrgreen: on to zase takový problém nebude, záleží tedy, kde přesně děláš. Ale jinak pokud zjistíš těhotenství, a práce neodpovídá tomu, co můžou těhotné, tak zažádej o přeřazení, pokud Ti zaměstnavatel nevyhoví, můžeš být doma za 100% platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.2.15 12:59
@Daniela Issabel píše:
@Svistice protože si nedokážu v těhotenství až do 7 měsíce představit, jak bych pracovala ve zdravotnictví, asi takhle :lol:

Pokud je práce nevyhovující, tak v první řadě se to má řešit přeřazením na jinou práci.
Taky záleží, jaká práce ve zdravotnictví - kamarádka lékařka provozovala ordinaci do nástupu na mateřskou 6 týdnů před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí