Přídavky na dítě- jak postupovat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Acinore ale prd, bydlím s mámou i tátou a nic jsem nedokládala a přídavek mi chodí..
Ať žije ČR ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sibyla0
no tak to čumim teda
po mně mamky chtěli a samozřejmě jsem přídavky nedostala, protože jsme převyšovali..
- Citovat
- Upravit
@Acinore no tak já bych asi dosáhla i tak, máma je invalidní důchodkyně, ale fakt jsem nic nedokládala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sibyla0 počkej, důchod, nemocenskou a podporu si zjišťujou sami, takže jsi ani dokládat nemusela.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Acinore to si nemyslím, já tam vůbec neuváděla s kým žiju
no půjdu se zeptat, raději budu vracet za těch pár měsíců, než pak za několik let.. I tak nevím, kde bych na to vzala, asi bych jim to musela splácet zpátky postupně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sibyla0 heleď včera jsem sondovala po známejch a asi to je fakt všude jinak
jedna mi říkala, že uváděla s kym bydlí, další se neptali
tak jsme došly k závěru, že to asi bude v každym kraji jinak ![]()
- Citovat
- Upravit
@Acinore ahoj, tak mi to nedalo, napsala jsem jedné zdejší uživatelce, co se v tomto orientuje a radí nám tu všem
@j.a.n.i1 Psala jsem jí, že bych nerada čerpala neoprávněně a že jsem si myslela, že je to stejně jako u porodného, že se dokládá jen příjem těch, co jsou v RL a odpověď kopíruji..
Ne, pro přídavek na dítě je to stejné, buď v klidu
Celá domácnost se posuzuje u dávek hmotné nouze a u příspěvku na bydlení se zas posuzují všichni s trvalým bydlištěm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sibyla0 no tak to mě po.er
já si tam zavolám, teď v říjnu se bude žádat zas, tak je to akorát
- Citovat
- Upravit
@Sibyla0 čoveče tak jsem tam volala a fakt že jo, příjem mamky neberou v potaz ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky omlouvám se že píšu zrovna sem, ale nechce se mi zakládat nová diskuze. Nevíte někdo jak je to s přídavky na dítě, když pronajímáme byt? Byt sice pronajímáme, ale měsíčně z toho máme 300kc výdělek. Bohužel vše padne na provoz bytu. A nájem zvednout nemužem už takhle je dost vysokej. Píšu to proto aby si někdo nemyslel, že jsme nějaký vyžírky. A ted k dotazu. Chtěla bych si jít skusit zažádat, ale vubec netuším zda se to tam někam píše. že pronajímáme byt. Dan z pronájmu jsme normálně podávali. Ale ted bohužel nevím zda se to někam na ten papír vyplnuje.
- Citovat
- Upravit
Jee děkuji už jsem to našla vubec jsem si teto kolonky nevšimla. A nevite jak se to přesně vyplnuje? když z toho máme příjem 300kc měsíčně tak tam mám napsat přijem 3600kc? nebo se to počítá jinak?
- Citovat
- Upravit
No musíte tam napsat celkovou částku kterou jste za rok dostali, tady je zajímá jenom příjem ne výdaj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě jde jen o to zda tam mám dát příjem před zdaněním nebo až po zdanení. Jsem z toho uplně paf. Ještě že tam nemusím chodit každej měsíc ![]()
- Citovat
- Upravit