Přídavky na dítě- jak postupovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
wewa1
21.10.14 14:16

Poradí mi, prosím, někdo? Jsem půl roku rozvedená, v péči mám 2 děti. Dost nevycházíme s penězi, tak mě napadlo zkusit požádat alespoň o přídavky. V loňském roce jsem měla průměrný výdělek 18600,– Kč. Ex platí 2000 na jedno dítě. Bere se v potaz pro doložení příjmu to, že jsme loni byli ještě manželé?

• Citovat
  • Upravit
28.11.14 09:09

Maminky co pobíráte přídavky na dítě, chtěla jsem se zeptat, jestli si o ně mužu zažadat jeste ted v prosinci, nebo musím čekat do dalšího října?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
28.11.14 09:14
@wandilek píše:
Maminky co pobíráte přídavky na dítě, chtěla jsem se zeptat, jestli si o ně mužu zažadat jeste ted v prosinci, nebo musím čekat do dalšího října?? :nevim:

klidně v prosinci a jestli se nepletu, tak žádat můžeš až tři měsíce zpětně, tak bys stihla i ten říjen. teda samozřejmě pokud jsi podmínky pro přiznání splňovala už za říjen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.14 10:49

Dobrý den maminky potřebovala bych poradit. Neustále mi zamítali přídavky na děti. Teď jsem žádala znova a paní mi řekla že mi to zamítnou nemůžou. Za jak dlouho dostanu přídavky když jsem žádala 8.12.2014.Děkuji moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.14 16:15

Chci se zepta jsem ma hmotne nouzi, pobiram pridav.na díte 610 ktery mi odecetli z hmotky, tak uz dal ho dostavat nebudu? jakoze tam mi ho priznaĺi a z hmotky vzali

• Citovat
  • Upravit
927
29.6.22 13:18

Obnovuji diskusi.
Nikdy předtím jsme o přídavky nežádali, neměli jsme nárok, ale jak od dubna změnili podmínky, tak už bychom mít měli. Věc se má tak, že máme tři děti, pětileté, osmileté a desetileté, já jsem již rok a půl hlášena na pojišťovně jako osoba pečující o děti do patnácti let, důvody k tomu tu rozebírat nebudu.
Dotaz zní, od kdy máme nárok na přídavky? Od toho dubna? A když půjdu dnes na úřad, co vše potřebuji s sebou? Rodné listy dětí, to vím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat