Přídavky na bydlení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše:
Ahoj holky nevite zda dosahnu na prispevek a doplatek na bydleni kdyz mam najem se vsim 14200? Mam 2leteho prcka a vymera bytu je 86m2
Záleží na příjmech všech osob, které tam mají trvalé bydliště a na velikosti obce. Spočítej si to v kalkulačce např. tady: http://www.penize.cz/…k-na-bydleni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš
Obyvatel tak do 100 000 vic urco ne
A v byte jsem jen ja a prcek
Ve stavajicim byte me konci smlouva bez moznosti prodlouzeni(ted platim 9000) a vzhledek k tomu ze prcek uz potrebuje svuj pokoj nasla jsem 3+1 za tu cenu co jsem uvadela a nevim zda pri prijmu rodicak3800 a prispevek na zivob.2200(uz nepocitam prispevek a doplatek na tenhle byt) na to mam narok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janculka11 A alimenty nemáš? Připadá mi jako nesmysl stěhovat se do většího a dražšího bytu, když už teď musíš pobírat příspěvek na živobytí. Jak to přesně chodí s doplatkem na bydlení nevím, ale u příspěvku na bydlení při 2 osobách v obci do 100 tis. obyvatel ti uznají náklady na bydlení do maximální výše normativních nákladů, které jsou 8 407 Kč v nájemním bytě. A tu částku příspěvku na bydlení si můžeš dopočítat v kalkulačce, na kterou jsem dávala odkaz výše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš
Ne alimenty ani pridavky na dite nemam
Ono tady je problem sehnat levnejsi byt kde se s majitelem da domluvit kauce na splatky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky nevite zda dosahnu na prispevek a doplatek na bydleni kdyz mam najem se vsim 14200? Mam 2leteho prcka a vymera bytu je 86m2
Určitě si nezaplatíš byt, jestli ti jde o to. Pokud jsi jen ty a prcek, tak najít 1+1, víc je zbytečný komfort. Zajisti si alimenty na dítě a můžeš možná požádat o přídavky na dítě.
Alimenty jsou, ale přední.
- Citovat
- Upravit
Byt v obci do 100.000 za 14.000 je docela raketa. Takhle draho nebydli ani uplne rodiny. Zkus sehnat treba 2kkk nebo 2+1 muzes spat v obyvaku a dite v pokojicku. Mam pocit, ze sis nasla moc komfortni bydleni na to v jake jste situaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V takové situaci bych si hledala mnohem menší byt. S jedním dítětem stačí bohatě 2+kk, když je člověk v nouzi, což ty zjevně jsi. A pokud bych fakt měla problém něco slušného najít, spokojila bych se s takto malým dítětem klidně i s prostornou garsonkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janculka11 píše:
@Lendeš
Ne alimenty ani pridavky na dite nemam
Ono tady je problem sehnat levnejsi byt kde se s majitelem da domluvit kauce na splatky
proč nemáš vyřízený přídavky na dítě? Jinak proč nemáš soudně dané alimenty? u příspěveku na bydlení existují normativní náklady, které říkají jaký je strop pro dva za bydlení, ve městě do 100000 obyvatel je to pro dva lidi 8407 korun. Cokoliv je nad tím, jako by neexistovalo. Prostě si máma s dítětem nemůže sehnat bydlení za čtrnáct litrů, mít příjem 3800 a předpokládat, že jí to stát zaplatí. Nezaplatí.
https://portal.mpsv.cz/…p_na_bydleni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
proč nemáš vyřízený přídavky na dítě? Jinak pokud nemáš soudně dané alimenty, nemáš nárok na příspěvky hmotné nouze. Pouze na příspěvek na bydlení. Existují normativní náklady, které říkají jaký je strop pro dva za bydlení, ve městě do 100000 obyvatel je to pro dva lidi 8407 korun. Cokoliv je nad tím, jako by neexistovalo. Prostě si máma s dítětem nemůže sehnat bydlení za čtrnáct litrů, mít příjem 3800 a předpokládat, že jí to stát zaplatí. Nezaplatí.
https://portal.mpsv.cz/…p_na_bydleni
Naštěstí. Lidi, cvakejte z veřejného dojného rozpočtu ubohým samoživitelkám, co si nechtějí ani vyřídit alimenty a požadovat plnění u toho, co jim dítě udělal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 @kikuska987654321. Do te kalkulacky na prispevek na zivobyti jako prijmy se nepise davka prispevek na bydleni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím holky, potřebovala bych poradit. Bydlíme s přítelem v podnájmu a majitel mi dovolil že si tady muzu nahlásit trvalý bydliště, abych mohla zažádat o příspěvek na bydlení. Máme malý miminko a jeden příjem proste schazi
a moje otázka.. Musi tady byt nahlášeny i pritel?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brigetka No, žádat budeš ty, pokud je smlouva na tebe tak přítel asi hlášený být nemusí
zajdi si na úřad, tam ti řeknou víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka moc dekuju, ja už na ten úřad nechci jen s otázkou právě
mam strasne ne sympatickou paní ktera je fakt hodně neprijemna a vůbec nepodává žádný info. Byla jsem tam minuly týden zadat o přídavek na dite, porodny a rodicak a byla to ta nejhorší chvilka co jsem zazila. Mela jsem právě vyplněnou i žádost o bydlení ale jelikož tady ještě nemám trvalej pobyt paní na me zarvala ze to podat ani nemůže když tady nejsem hlášena a tu žádost roztrhla a zahodila do koše
fakt síla!! Tak bych tam chtěla jít az budu mit všechno v pořádku a rychle vypadnout
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brigetka pokud jsi v podnájmu tak příspěvek nedostaneš… pokud jsi v nájmu a máš nájemní smlouvu tak je určitě lepší když přítel tam nebude mít trvalý pobyt, dostaneš víc peněz… ale normálně přiznej že tam bydlí jinak po tobě budou chtít vidět alimenty
- Citovat
- Upravit
@Doe_Jane
dekuju za radu! Ptám se na to jen abych věděla co mám chtít po majiteli, protože bude muset změnit smlouvu kde budu mit svolení k tomu ze si zde muzu udělat trvalý bydliště a chci se vyvarovat tomu abych za nim za měsíc nesla znovu ze bych tam potřebovala i pritele
to by me asi sežral ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit