Přídavky na bydlení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pridavky na b.
Ahoj holky chtěla bych se zeptat mate některá zkušenost s přídavkem na bydlení když mate byt 3+km se vším bych platila 10 tisíc mám možnost se hned přestěhovat ale nevím zda by mi na bydlení přispívaly mám 7600 RP 500 přídavek na dítě a 1000 alimenty, zejtra mi vypocitaji HM. Nouzi, vzala bych si menší ale u nás platime 10 i za 2+kk nebo i za garsonku 9 sehnala jsem jen tento byt kde chtějí malou kauci, ostatní byty jsou s velikou kauci a RK provize a na to nemám. Mám 3 měsíční dceru dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud tam budeš mít trvalý pobyt, myslím, že bys dosáhla, ale informovala bych se na úřadu práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Příspěvek na bydlení ti dají pokud tam budeš mít trvalý pobyt a budeš mít nájemní smlouvu, dosáhneš na něj pokud dosáhneš i na HN, je to jedno jak velký to bude byt
- Citovat
- Upravit
@Doe_Jane prispevek s hmotnou nouzi nesouvisi ne? Plus musi mit primerene metry ctverecni k poctu obyvatel. ![]()
- Citovat
- Upravit
@jahuhudka píše:
@Doe_Jane prispevek s hmotnou nouzi nesouvisi ne? Plus musi mit primerene metry ctverecni k poctu obyvatel.
pokud má tak nízký příjem že splňuje podmínky pro hmotnou nouzi, tak určitě dosáhne na příspěvek na bydlení, u toho nemusíš mít žádné přiměřené metry čtvereční, možná to tak je u doplatku na bydlení, to fakt nevím
- Citovat
- Upravit
Moc děkuji zítra tam žánru, spis mi šlo o to aby mi neřekla ze když tam ještě nebydlí at si najdu něco menšího když mám jen mimi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byt ma 62 m2, takže myslíte ze by mi přispívaly když je to takhle velký byt?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Doe_Jane právě kamarádce řekly at si najde menší byt ze je pro ne velky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Doe_Jane no to nevim. Nedavno jaem pomahala sousedovi a chteli na i hmotku i presny nakres bytu vc. metru.
- Citovat
- Upravit
@jahuhudka vždyť s 8000 nemůžu utáhnout byt, dítě, a ještě sebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jahuhudka píše:
@Doe_Jane no to nevim. Nedavno jaem pomahala sousedovi a chteli na i hmotku i presny nakres bytu vc. metru.
může to tak být, nevyznám se v hmotné nouzi -tj. v doplatku na bydlení, odpovídám jen co se týče příspěvku na bydlení, tak nic takového nechcou
- Citovat
- Upravit
@kikuska987654321 no na to je ten prispevek na bydleni, ale nevim presne podminky. Jen vim ze jsem mu zakreslovala byt vc. metru a taky musis platit 3 mesice nez jdes zadat plus 30az 60 dni na posouzeni zadosti. Pokud zadas hned myslim ze vyplati jen 80% naroku. Takze treba jen polovinu najmu. Nikdy ti nezaplati cely
- Citovat
- Upravit
@kikuska987654321 a co tatínek dítěte-neměl by se víc angažovat??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kikuska987654321 píše:
Ahoj holky chtěla bych se zeptat mate některá zkušenost s přídavkem na bydlení když mate byt 3+km se vším bych platila 10 tisíc mám možnost se hned přestěhovat ale nevím zda by mi na bydlení přispívaly mám 7600 RP 500 přídavek na dítě a 1000 alimenty, zejtra mi vypocitaji HM. Nouzi, vzala bych si menší ale u nás platime 10 i za 2+kk nebo i za garsonku 9 sehnala jsem jen tento byt kde chtějí malou kauci, ostatní byty jsou s velikou kauci a RK provize a na to nemám. Mám 3 měsíční dceru dekuji
no hodila jsem to do kalkulačky a vyplivlo to příspěvek na bydlení cca 4500. Existují totiž normativní náklady.
No a dále, hodila jsme do kalkulačky tvůj příjem s příspěvkem na bydlení a vyhodilo to, že při tomto příjmu na dvě osoby tedy nemáš nárok na příspěvek na živobytí, a dle zákona, nemáš-li nárok na příspěvek na živobytí, nemáš nárok ani na doplatek na bydlení.
S příspěvkem na bydlení budeš mít celkem 13600, což je dost na to, aby mohla mít nárok na dávky hmotné nouze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit