Žádost o přídavek na dítě
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Žádost o přídavek na dítě
Ahoj, prosím, vyplňuji Žádost o přídavek na dítě, mám ji vyplněnou, ale jedna otázka mě znejistila, zde je její znění a nevím, jestli ji mám vůbec vyplnit a pokud ano, tak jaký rok.
Je to v části A. "Veškeré příjmy uváděné v této žádosti jsou za
kalendářní rok (tj. rozhodné obodbí) : 20_ _
Poznámka číslo 8 udává: " U přídavku na dítě, na nějž se uplatňuje nárok v období od 1. října 2012 do 30. září 2013 je rozhodným obdobím rok 2011.
Takže mám do kolonky uvést 2016? Ale já v žádosti neuvádím jiné příjmy, protože pobírám jen rodičovský příspěvek. A do kolonky příjmy se mají uvést jen příjmy kromě rodičovského příspěvku pro rozhodné období a to já jsem neměla.
A ještě jednu otázku, v části D "Žádám o přiznání dávky ode dne: _. _. 20_ _ " Tady se píše přesně v den podání žádosti nebo třeba od nějakého kvartálu např. 1.1.2017?
Vyřešila bych to přímo s pracovnicí úřadu, ale chtěla jsem to už mít celé připravené.
Děkuji za rady , Iveta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
@j.a.n.i1 píše:
@Iveta 23 Ne, 2015.
Opravdu 2015, když je 2017, to se počítá za předminulý rok? Tak to bych opravdu napsala špatně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Brumdibarka píše:
@Iveta 23 Můžeš žádat až 3 měsíce zpětně.
Takže do části A mám napsat 2015 a do části D od 1.11.2016?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Iveta 23 píše:
Takže do části A mám napsat 2015 a do části D od 1.11.2016?
Ano, přesně takhle zmateně to funguje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
A jen ze zvědavosti se zeptám, když vidím, že tomu rozumíte Kdybych žádala třeba až od 1.3.2017, tak
pořád uvádím příjmy za 2015?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Iveta 23 Ono je to
podle školního roku, takže do září včetně se žádá vlastně o dva
roky zpět, od září do prosince už jen rok zpět takže příjmy 2015 jsou aktuální pro
žádosti od 1.10.2016 do 30.9.2017
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Iveta 23 píše:
A jen ze zvědavosti se zeptám, když vidím, že tomu rozumíteKdybych žádala třeba až od 1.3.2017, tak pořád uvádím příjmy za 2015?
Ano, je to tak, přelom je to září, jak píše @Brumdibarka a jinak je to z toho důvodu, že pokud si podnikatel s daňovým poradcem, tak DP podáváš až do konce června a pak jsou prázdniny… tak proto je to tak moc zpětně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ahoj, a o přídavky za rok 2016 se žádá až v září nebo ne? Teď mě ta diskuze zatlačit. Děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Děkuji, že jste to tak pěkně vysvětlily holky, teď v tom mám trochu
jasněji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
pridavky
Ted to vyplnuji a taky jsem zmatena, doklad o rocnim prijmu. Takze ted kdyz je 2017 mam psat 2015 a zadam o o prispevek 1:10 2016?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já teď budu žádat od 1.10.2017 a budu dokládat příjem za 7,8,9/2017.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@yvett-d nee psala by si tam rok 2016.Teď ale od prvního října je to změnněné. Dokládáš příjmy za poslední 3 měsíce, tak jak je to třeba u příspěvku na bydlení. Takže když budeš žádat teď v říjnu, doložíš příjmy za červenec, srpen a září. První přídavky ti přijdou v listopadu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Seriál (sci-fi, magie) pro dítě
- Máme jedno dítě, ale chceme ještě jedno a nejde to
- Žlutý povlak na jazyku. Dítě 2 roky
- Dítě spadlo na hlavu - akutní dotaz
- Jak je to u nás s náhradní matkou, která odnosí dítě jiné matce?
- Zařazování mleka zpátky do stravy po eliminační dietě Abkm?
- Homosexuální orientace dítěte
- Manžel nechce druhé dítě, já ano