Přídavky na bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9793
21.3.17 13:53

@brigetka Záleží jak má přítel vysoký příjem, jak vysoký máte nájem, v jak velké obci bydlíte. U dvou osob je strop, nad který ti náklady na bydlení neuhradí, nižší než u tří osob. Zase ale kvůli jeho příjmům ten příspěvek může být nižší. Propočítej si obě varianty na internetové kalkulačce, např. tady: http://www.penize.cz/…k-na-bydleni A taky u toho zvaž, jestli to není pro tebe nemorální tvářit se jako samoživitelka, když nejsi, protože na náklady na bydlení partner přispívá. Za mě by to nemorální bylo, ačkoliv je to legální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
21.3.17 14:03

@brigetka Pokud máš nájemní smlouvu, tak svolení majitele k přihlášení trválého bydliště v ní mít napsané nepotřebuješ, opravňuje tě k tomu samotná nájemní smlouva. Nepotřebuješ tam ani mít napsaného přítele, stačí, když smlouva bude na tebe a oba společně zajdete pak na úřad změnit bydliště - stačí, když ty prohlásíš, že tam partner bydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.3.17 14:42
@brigetka píše:
@Doe_Jane :palec: dekuju za radu! Ptám se na to jen abych věděla co mám chtít po majiteli, protože bude muset změnit smlouvu kde budu mit svolení k tomu ze si zde muzu udělat trvalý bydliště a chci se vyvarovat tomu abych za nim za měsíc nesla znovu ze bych tam potřebovala i pritele :lol: to by me asi sežral :lol:

nemusí měnit žádnou smlouvu ani do ní dávat nic k trvalému pobytu, nájemní smlouva tě ze zákona opravňuje bez souhlasu majitele, ten na to nepotřebuješ, k nahlášení TP. je-li ve smlouvě nějaký odstavec o tom, že zakazuje TP, je te odstavec ze zákona neplatný. Vůbec nemusíš za majitelem a nic opravovat, vezmeš nájemní smlouvu a dojdeš na úřad, na základě smlouvy, ve které nemusí být ani zmínka o TP, ti TP přihlásí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
21.3.17 14:46
@brigetka píše:
Zdravím holky, potřebovala bych poradit. Bydlíme s přítelem v podnájmu a majitel mi dovolil že si tady muzu nahlásit trvalý bydliště, abych mohla zažádat o příspěvek na bydlení. Máme malý miminko a jeden příjem proste schazi :( a moje otázka.. Musi tady byt nahlášeny i pritel?

Máš smlouvu podnájemní nebo nájemní? Mrkni do lejster. Pro příspěvek zásadní rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
21.3.17 15:05

@Lendeš právě že nechci nikoho a nic zapírat.. Jde mi jen o to co mám mit ve smlouvě kde bydlíme, protože prý musím mit svolení od majitele bytu ze si zde muzu nahlásit trvalý pobyt. Ted Máme smlouvu kde je psany pritel a ja jsem tam vedena jako spolubydlící, takže vyúčtování je na jeho jméno.. Nejde mi o to pumpovat stát, makala jsem deset let, ale při mateřský 7500,– je hustý poplatit všechny náklady :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
21.3.17 15:07
@brigetka píše:
@Lendeš právě že nechci nikoho a nic zapírat.. Jde mi jen o to co mám mit ve smlouvě kde bydlíme, protože prý musím mit svolení od majitele bytu ze si zde muzu nahlásit trvalý pobyt. Ted Máme smlouvu kde je psany pritel a ja jsem tam vedena jako spolubydlící, takže vyúčtování je na jeho jméno.. Nejde mi o to pumpovat stát, makala jsem deset let, ale při mateřský 7500,– je hustý poplatit všechny náklady :think:

Potřebuješ nájemní smlouvu (ne podnájemní). Pokud budeš žádat o příspěvek ty, musíš tam být uvedena jako nájemnice, ne jen jako spolubydlící (tj. smlouva je uzavřená mezi 3 subjekty).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.3.17 15:08

@brigetka v žádném případě nemusíš mít svolení od majitele, je to nesmysl. NEMUSÍŠ. Stačí nájemní smlouva. Pokud je vše na přítele a i poplatky platí přítel, o příspěvek na bydlení musí žádat přítel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
21.3.17 15:10

Jo a to taky, na koho jsou psané energie atd.? Kdo odesílá platbu z účtu za nájem a ostatní služby - Ty nebo přítel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
21.3.17 15:19

@entropy :nevim: ty jo, tak to fakt nevím :lol: Jdu kouknout :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
21.3.17 15:56
@brigetka píše:
@Lendeš právě že nechci nikoho a nic zapírat.. Jde mi jen o to co mám mit ve smlouvě kde bydlíme, protože prý musím mit svolení od majitele bytu ze si zde muzu nahlásit trvalý pobyt. Ted Máme smlouvu kde je psany pritel a ja jsem tam vedena jako spolubydlící, takže vyúčtování je na jeho jméno.. Nejde mi o to pumpovat stát, makala jsem deset let, ale při mateřský 7500,– je hustý poplatit všechny náklady :think:

Když nechceš nic zapírat, tak v tom případě je jedno na koho bude nájemní smlouva, přihlašte si trvalý pobyt s přítelem a dítětem všichni, žadatelem bude ten, na koho je nájemní smlouva a posuzovat se budou příjmy obou. Kolik vám vyjde ten příspěvek si spočítej v kalkulačce ať máš zhruba představu.
A jak tady psaly holky, stěžejní je, aby to byla nájemní smlouva ne podnájemní. Pak je taky důležité, aby v bytě neměl trvalé bydliště někdo další - např. majitel nebo někdo z jeho příbuzných apod., museli byste prokazovat, že tam nebydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
21.3.17 18:27

@entropy všechno je psany na pritele, ale ten má trvalý bydliště hlášeny u svy mamky na baráku kdyby se cokoliv stalo :zed: tak aby se zase nemuselo vyrizovat dědictví a tak… A vidíš, me ta úřednice řekla že musím mit ve smlouvě svolení že si muzu udělat na tomto byte TP… jsem z toho jelen :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
21.3.17 18:30

@Lendeš Tak v pohodě, máme najemni smlouvu takže nemusíme nic měnit a jen se teda prihlasime na tuhle adresu :dance: dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat