Přihlášení dítěte do školky

Anonymní
8.1.16 14:14

Přihlášení dítěte do školky

Dobrý den, mám doma syna v květnu mu budou 3 roky, v ten samý měsíc (květen) je u nás i zápis do školky. Bohužel můj syn nemluví jak by na svůj věk měl a taky nejí- nekouše jídlo. Odmítá cokoliv (ale opravdu cokoliv) co se musí kousat i přes moji snahu ho přesvědčit prostě kousat nebude. Nepomohlo ani chození mezi vrstevníky kteří normálně jedí a on to viděl. Přitom zuby má a má je zdravé, teď jsme byli na preventivce u zubaře. Bohužel ani on neporadil, stejně jako pediatr. Chtěla bych znát názor a hlavně zkušenosti maminek které mají podobné nebo stejně dítě doma, přihlasovali jste ho do školky? Myslím tím tím státní na soukromou peníze nemáme. Nebo jste rok počkali a dítě šlo až 4 letech? Jestli ale ano jak se to zvládalo? Komunikace, jídlo? Co učitelky?
Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2292
8.1.16 14:23

Tak to spis zvaz zda ho do te skolky dat, jestli to zvladnete i bez ni tak proc ne..?Dcera do skolky taky nechodi. Jinak s tim jidlem neco podobneho mela moje sestra, dlouho ji mamka musela jidlo mixovat jinak se pozvracela kdyz mela snist nejaky kousek, a jinak do skolky nechodila a ani ja a nijak jsme tim poznamenane nebyly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8836
8.1.16 14:24

To samé měla švagrová se svým dítkem a naopak ho přednostně vzali do školky, mají tam jednu logopedickou třídku. Jinak kousat umí, ale nechce se sám krmit a to říkala, že záleží na konkrétní učitelce, některá má trpělivost a snaží se trochu pomáhat s krmením a některá ho nechá být a je bez jídla, ale on nemá moc velký apetit a stačí mu, co dostane potom doma.

Příspěvek upraven 08.01.16 v 14:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.1.16 14:24

Kluk od bratrance ve školce nejedl nic téměř rok. To samé - nemluvil, jen ukazoval.. zlom přišel další rok, kdy se rozmluvil i rozjedl.. jemu se prostě nic nechtělo. Ale do školky ho vzali bez problémů, učitelky mu nabízely jídlo, podporovaly ho atd.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
8.1.16 14:26

Nejlépe je syna přihlásit v květnu do školky. Má pak ještě do září hodně času, takže se může dát vše do pořádku. U nás ve školce byla jedna holčička, která v ní absolutně odmítala mluvit, i když jinak mluvila.

A pokud by to v září nešlo, můžete vždy říci, že nenastoupíte. Školky jsou dost přeplněné, bývají i náhradníci, takže uděláte někomu radost. A zároveň už budete mít rezervované místo na další rok.

Pokud máš nějaké větší pochybnosti o vývoji syna, je dobré objednat se na neurologii, když ti dětská lékařka nepomohla. Většinou trvá několik měsíců, než tam přijdete na řadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.1.16 14:26

Já bych to zkusila, odhlásit ho můžeš vždycky. Jinak u nás u zápisu dítěte nemusí umět nic, někde dítě ani vidět nechtějí, někde si s ním třeba povídají, ale sami vědí, že do září se plno věcí může změnit. Jinak u nás nastupovaly i děti co ještě nebyly stoprocentní se záchodem, děti co nemluvily skoro vůbec a tak. Takže se vším se dá pracovat. Kamarádky kluk tam nejí dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
8.1.16 14:58

Kluk půjde do školky za 8 měsíců, to se ještě může vyvrbit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
8.1.16 17:25
@Eveelin píše:
Nejlépe je syna přihlásit v květnu do školky. Má pak ještě do září hodně času, takže se může dát vše do pořádku. U nás ve školce byla jedna holčička, která v ní absolutně odmítala mluvit, i když jinak mluvila.

A pokud by to v září nešlo, můžete vždy říci, že nenastoupíte. Školky jsou dost přeplněné, bývají i náhradníci, takže uděláte někomu radost. A zároveň už budete mít rezervované místo na další rok.

Pokud máš nějaké větší pochybnosti o vývoji syna, je dobré objednat se na neurologii, když ti dětská lékařka nepomohla. Většinou trvá několik měsíců, než tam přijdete na řadu.

V žádném případě NEBUDE mít místo rezervované…kde jsi na to přišla proboha??? 8o 8o Pokud nenastoupí, byť bylo dítě přijato a místo tak někomu přenechá, to jako za rok to dítě vyrazí a její vezmou? 8o Ano, třeba budou mít místo a ve 4 letech se dostane i tak, ale může se stát, že půjde do školy málo dětí a naopak se budou hlásit starší děti u zápisu do mš…pak bude mít SMŮLU, nedostane se…žádné místo rezervované nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
8.1.16 17:31

@SIMONA1234 u nás má. Možná máte jinou školku :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
8.1.16 17:38
@Eveelin píše:
@SIMONA1234 u nás má. Možná máte jinou školku :*

Tak že u vás…to bych chtěla vidět kritéria…BLBOST… :mrgreen: :mrgreen:
Pkud ti drahoušku přijde k zápisu např. 10 předškoláků z jiných školek a ředitelka bude mít 10 volných míst bude dělat co? Poruší zákon…??? :mrgreen: :mrgreen: :* :* :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
8.1.16 17:42

@SIMONA1234 drahoušku, školkou mi prošly 4 děti. Kolik tobě?
Pokud vím, diskuzi si založil někdo úplně jiný. Pokud je s mou odpovědí spokojený, nevím, proč proč tu tak vyvádíš :kytka: Tobě má odpověď nebyla určena. Založ si svou diskuzi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
8.1.16 17:47
@Eveelin píše:
@SIMONA1234 drahoušku, školkou mi prošly 4 děti. Kolik tobě?
Pokud vím, diskuzi si založil někdo úplně jiný. Pokud je s mou odpovědí spokojený, nevím, proč proč tu tak vyvádíš :kytka: Tobě má odpověď nebyla určena. Založ si svou diskuzi :kytka:

Nepotřebuju zakládat diskuzi…jen vyvracím tvůj „blábol“…v obecních školkách nejsou rezervace, ano kdysi to šlo…teď už ne, máš velmi pevná kritéria…Předškolák, TP, věk od nejstarších…rezervace neexistují. Nemohou, byly by protizákonné…a zřizovatel by ti to rychle vysvětlil.
PS: Učím 18 let ve školce… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
8.1.16 17:49

@Eveelin Ale klidně sem hoď link na webové stránky vaší školky…jsou tam kritéria přijetí do vaší MŠ…pokud tam budou REZERVACE, ráda se ti tu omluvím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
8.1.16 17:55

@SIMONA1234 všimla jsem si, že učíš Postřižíně. Navrhuji neplevelit tuto diskuzi. Nebudu tě o ničem přesvědčovat. Je mi úplně jedno, co si myslíš a je mi jedno, jak to máš ve své školce :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
8.1.16 17:59
@Eveelin píše:
@SIMONA1234 všimla jsem si, že učíš Postřižíně. Navrhuji neplevelit tuto diskuzi. Nebudu tě o ničem přesvědčovat. Je mi úplně jedno, co si myslíš a je mi jedno, jak to máš ve své školce :*
:mrgreen: Takže BLÁBOL…že? A to ti nevadí, že tu dáváš špatné informace?
Jo, klidně si mě „vygůgli“…
Pro zakladatelku…mrkni na kritéria vaší školky, ať nejsi případě v dalším školním roce překvapena, že ti NIKDO místo nerezervuje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin