Zápis na dvě ZŠ - ZŠ Na planině v Praze 4

1126
5.1.16 15:02

Zápis na dvě ZŠ - ZŠ Na planině v Praze 4

Nemáte někdo zkušenost ze ZŠ Na planině v Praze 4 a zápisem na dvě ZŠ? Oni přímo na stránkách zakazují jít k nim na zápis a ještě do jiné, nedejbože výběrové ZŠ, kde se dělají přijímačky, že je to pomalu trestný čin. Ale v ostatních základkách mi učitelky potvrdili, že je to celkem běžné a rozhodně to není zakázané. Planinu mám blízko a celkem se mi líbí, ale chtěla bych zkusit i Horáčkovu, o kterou je velký zájem a šance je tam malá. Nerada bych, aby mě pak nevzali ani do jedné, nemáte někdo zkušenost přímo z Planinou, jak se zachovali? Nebo jenom straší? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
83
5.1.16 15:31

Zakázané to určitě není, nevím jaká je Vaše spádová Zš, ale hlásit dítě můžeš třeba na deset škol, vzít ho musí do té spádové, ostatní je na řediteli té dané školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
5.1.16 15:37

Straší. Vyvozovat bych to i z té věty, že můžeš zmírnit následky protiprávního jednání tím, že urychleně informuješ školu, pokud do ni dítě nenastoupí.

Volala jsem na školský odbor Prahy 1 a paní mi řekla, že se to sice nemá, ale rodiče to tak běžně dělají. Že se má dát té škole pak aspoň vědět. Jestli je to vysloveně protiprávní mi neodpověděla. Já bych na to kašlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
5.1.16 19:58
@Katerina5 píše:
Zakázané to určitě není, nevím jaká je Vaše spádová Zš, ale hlásit dítě můžeš třeba na deset škol, vzít ho musí do té spádové, ostatní je na řediteli té dané školy.

No ale ja do spadove na zapis nepujdu, takze tam mi misto drzet nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
5.1.16 20:04
@Levandule121 píše:
Straší. Vyvozovat bych to i z té věty, že můžeš zmírnit následky protiprávního jednání tím, že urychleně informuješ školu, pokud do ni dítě nenastoupí.Volala jsem na školský odbor Prahy 1 a paní mi řekla, že se to sice nemá, ale rodiče to tak běžně dělají. Že se má dát té škole pak aspoň vědět. Jestli je to vysloveně protiprávní mi neodpověděla. Já bych na to kašlala.

Oni to tam pisou vazne tak blbe, docela me to otravilo. Nechapu proc je to pro tu skolu takovy problem, jasne, je to vic papirovani, jine skoly v tom ale problem nevidi. Samozrejme bych dala vedet kam dite nakonec nastoupi, prece jeste i pred prazdninama maji nejake srazy pro budouci prvnaky.
Ted nevim zda se vyprdnout na tu vyberovou, kde je stejne mala sance a nebo jit do jine zakladky jako druhe, kde nebudou prudit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
5.1.16 20:09

@fusa do spádové byste měli jít. Pokud se nedostanete na mimospádové budete muset spádovou řešit osobně. Však to máš fuk. Nahlašte se na spádovou a pokud se dostanete někam jinam, nahlásíte. Bude klid na obou stranách. My to tak udělali loni. Praha obecně úřady vyhlašují deklarace, že se nesmí brát děti, které nemají trvalý pobyt na určité městské části. I školy mají kritéria v jakém se děti do škol budou brát. např. spádovost, sourozenec, trvalý pobyt atd.Syn se dostal do nespádové, ale čekali jsme do května po odkladech. Poté nám p. ředitelka zavolala, že má pro nás místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
5.1.16 21:32

@Eliezer Když já do spádové nechci, tu Planinu mám blíž i se mi víc líbí. Ale zas ta výběrová taky neni daleko a nebyla by marná. A jít na zápis do tří už je asi moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
5.1.16 21:42

@fusa My také byli ve třech. Ředitelé škol mají stejně databázi a řeknou si mezi sebou.Moje kamarádka šla do školy spádové a ředitel už věděl, že se hlásí jinam.Tak koukala. A když Vás nevezmou do nespádových? Nemusí z důvodu naplnění kapacity. Musí vzít spádové děti. Tak kam půjdete? Jen s tím budete mít zbytečné problémy a budete muset do školy, kde bude místo. Nespoléhala bych, že Vás do nespádové vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
5.1.16 22:40

Ha, to je takový počet dětí? Já myslela že babyboom už slábne. Zeptám se na to opatrně na dni otevř. dveří. Tady je těch základek v okolí hodně, ale nevím přesné počty dětí. Jít na 3 zápisy mi přijde moc, teda v mém případě. Já tu spádovou fakt nechci. Díky za reakci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
5.1.16 22:54

@fusa u nás v okolí celkem 11 ZŠ a všechny narvané. Také počítej s odklady. V tuto chvíli to však nikdo neví. Kamarádka chtěla měnit školu, ale všude plno. Možná, že letos těch dětí bude méně. To netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
6.1.16 08:17

@fusa do spádové vůbec chodit nemusíte, tam Vás musí vzít tak jako tak i kdyby jste u zápisu nebyly. Prostřední jde letos taky k zápisu a do spádové vůbec nejdeme. Kdyby se náhodou stalo, že se nedostane, zavolala bych do spádové a tam ho vzít ze zákona musí, nejde aby díte do žádné školy nevzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
6.1.16 09:15
@Katerina5 píše:
@fusa do spádové vůbec chodit nemusíte, tam Vás musí vzít tak jako tak i kdyby jste u zápisu nebyly. Prostřední jde letos taky k zápisu a do spádové vůbec nejdeme. Kdyby se náhodou stalo, že se nedostane, zavolala bych do spádové a tam ho vzít ze zákona musí, nejde aby díte do žádné školy nevzali.

Myslíš, že do spádové vezmou i když nejdeš k zápisu? Možná pokud budou mít místo, ale jinak ne, když se tam nejdeš zapsat ne? Oni ti musí někde sehnat místo, ale může to být kdekoli v obci, tedy pro nás kdekoli na Praze 4. Já fakt nevím, půjdu se tam zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
6.1.16 10:03

@Katerina5 Do spádové Vás vzít nemusí pokud bude naplněna kapacita. Máte jít k zápisu do spádové. Mohou Vás poslat do jakékoliv školy, kde je místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
6.1.16 21:10
@fusa píše:
Ha, to je takový počet dětí? Já myslela že babyboom už slábne. Zeptám se na to opatrně na dni otevř. dveří. Tady je těch základek v okolí hodně, ale nevím přesné počty dětí. Jít na 3 zápisy mi přijde moc, teda v mém případě. Já tu spádovou fakt nechci. Díky za reakci!

Nejvíc dětí se v ČR narodilo 2008, 2009 a 2010. Takže bohužel tento rok je nejsilnější. Bohužel to potvrzuje i moje zkušenost. Byli jsme už u prijimacek na nektere výběrové skoly a letos je prý počet dětí a tudíž i úroveň nebývalá. Do spádové rozhodně jděte. Když vás jinde nevezmou, není pravda, že vás musí vzít do spádové bez zápisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
7.1.16 00:28

Ja do te spadove radsi pujdu, aspon pro jistotu. Na tu vyberovou stejne asi sanci nemame, chteji tam na zapise veci, ktere mi dcerka proste nedava. Nicmene bych asi nejradsi na tu Planinu, kde prudej s vice zapisama, uvidim co mi povi na miste. A jinak radsi at se dostane na spadovou nez nekam na druhej konec mesta kde zbyde misto, ze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin