Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, synovi budou 3 v listopadu, přesto jsme byly u zápisu v naší školce, ale ředitelka se moc netvářila na to, že by měl šanci, aby ho vzala třeba klidně až od ledna 2009 - prostě je tady nátřesk… Tak teď přemýšlím, že ho prostě popřihlašuju do okolitých vesnic, kde mají školky a budu čekat, jestli ho někam čistě náhodou nevemou. Taky jste to tak dělaly???
Nebo máte nějaký tip, jak ho do školky dostat? Sponzorský dar ani zaplacení školkovného od září 2008 v naší školce nefunguje, ředitelka na mě čučela, jako kdybych jí chtěla uplácet...... Jak je to v jiných školkách?
Díky!
Myslím, že syna můžeš přihlásit jen do jedný školky. Pokud ho nepřijmou, tak pak obvolávat školky, kde by měli místo. S těmi dary apod. nevím jak to chodí ![]()
janinkaz píše:
Myslím, že syna můžeš přihlásit jen do jedný školky. Pokud ho nepřijmou, tak pak obvolávat školky, kde by měli místo.
Fakt? No to by bolo blbé…
Ja som si minulý rok vzala prihlášky z viacerých, ale nakoniec ešte nikam nenastúpil… Asi toho roku skúsim podať viac, pretože u nás je nátresk skoro všade. Presnejšie, podám toľko, koľko mi potvrdí MUDr. ![]()
Gabika
Ahoj,
vím, že kdysi jsi musela dokonce na přihlášce podepisovat prohlášení, že dítě přihlašuješ jen do té jedné školky. Nevím, jak jinde, ale když jsem před rokem zapisovala dceru já, tak mi dokonce ředitelky několika školek radily, ať dceru přihlásím současně i do jiných a pak se uvidí, do které se dostanu. ((Těm ostatním jsem pak jen zavolala, že už jsme se dostaly jinam…).
Ahoj Nat,
já jsem loni Vojtíška hlásila jen do jedné školky, ale kamarádky měly přihlášky i ve třech v Ostravě:-) Pokud Ria příjmou třeba do dvou, tak si vybereš a do té druhé zavoláš, že tam nebude chodit.
Lenka
Ahoj, chce to si skolky obvolat a zeptat se na podminky. V nasi skolce jsem podepisovala, ze se dcera nehlasi jinam. Taky brali v potaz jestli chodi dite do zajmovych krouzku a je zvykle byt bez maminky v kolektivu. Skolkovne se u nas plati i kdyz dite chodi az v prubehu roku jiz od zari. Puvodne jsme mysleli, ze nam ji vezmou az od tri let. Tudiz az od prosince. Nakonec ji vzali uz v zari, protoze je sikovna a rodicak mam na mladsi dceru, takze nejsem omezena socialkou v dochazce.
Terik
Přihláška se smí podat jen jedna. Tipy nejsou, jen čekat a doufat. Já měla podanou jednu přihlášku do školky kam sem chtěla aby chodila, pak sem byla domluvena eště v jedný školce ale už jen ústně…
Ahoj,
dite muzes prihlasit do vice skolek a uvidis, kde ho vezmou, nemuzes prece cekat jestli ho vezmnou jen do jedne a pak s nim byt dal doma, kdyz ho nevezmou.
Dítě můžeš přihlásit jen do jedné státem (krajem, městem, obcí) provozované školky. Do soukromých zařízení můžeš dát přihlášek kolik chceš.
Jednou z mála výhod socdem vedení našeho statutárního města Frýdek-Místek je to, že např. loni když po termínu zápisů do MŠ zjistili, že je zájemců mnoho, přes prázdniny zprovoznili a v září otevřeli školku novou (staronovou, zavřenou v období kdy se nerodilo) a všechny děti mají kam chodit. A taky rozšířili kapacitu jeslí, kam chodíme my a od září tohoto roku najedou na systém jako ve školkách, děti od 1 do 4 let všichni pohromadě.
Tak si tady na severu žijem.
Bára
Ahoj,
loni jsem přihlašovala dceru do 3 městských školek i jsem to ve školkách říkala a nikdo mi nic neřekl. Takže si myslím, že v tom není problém.
Šárka
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.