Nevíte, zda je to pravda?

261
3.2.08 08:53

Nevíte, zda je to pravda?

Ahoj holky. V březnu by měl jít náš Ondra poprvé do školky, já do práce. Budou mu už tři.
Mám problém - už rok a půl s ním chodím do mateřského centra, aby byl mezi dětmi. Bohužel on je tam hodinu nebo dvě u mě,až ke konci se trochu vzdálí a hraje si (většinou sám), a i tak mě musí mít na očích. Prostě musí být se mnou.Chtěla jsem v práci prodloužit mateřskou - aby šel do školky o půl roku později, aby byl na školku vyzrálejší - v práci mi to bohužel zamítli.
Včera jsem slyšela, že pokud by psycholog napsal, že dítě ještě není na školku připravené, zaměstnavatel mi musí ze zákona mateřskou o rok prodloužit. Nevíte, zda je to pravda? Slyšela jsem to poprvé, a nějak se mi to nezdá.....
Díky, Nicki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4270
3.2.08 11:15

Nicki bohužel má povinnost ti držet místo jen do tří let. Pak je to na domluvě. A co zkusit ho dát už teď v únoru na pár hodin a ze začátku tam být s ním, pokud ti to umožní. Aby ten březen nebyl takovej skok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
3.2.08 12:12

Myslím si že v zákoně není žádná vyjímka která by umožňovala na základě psychologického vyšetření zaměstnavately držet místo déle než 3r. Do března už není moc času, ale zkus ho v tom centru nechávat samotného, nejdřív nachvíli a prodlužovat a třeba za 14 dní to zkusit ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.2.08 10:06

Myslim, ze zalezi na zamestnavateli. Byvale kolegyni takhle prodlouzili materskou, protoze mela nemocnyho kluka a nemeli dokoncene zakladni ockovani, nastoupila taky o pul roku pozdeji, mela potvrzeni od doktorky, ale jestli to byla jen dobra vule zamestnavatele ci jeho povinnost uz nevim. Hanka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin