Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky. V březnu by měl jít náš Ondra poprvé do školky, já do práce. Budou mu už tři.
Mám problém - už rok a půl s ním chodím do mateřského centra, aby byl mezi dětmi. Bohužel on je tam hodinu nebo dvě u mě,až ke konci se trochu vzdálí a hraje si (většinou sám), a i tak mě musí mít na očích. Prostě musí být se mnou.Chtěla jsem v práci prodloužit mateřskou - aby šel do školky o půl roku později, aby byl na školku vyzrálejší - v práci mi to bohužel zamítli.
Včera jsem slyšela, že pokud by psycholog napsal, že dítě ještě není na školku připravené, zaměstnavatel mi musí ze zákona mateřskou o rok prodloužit. Nevíte, zda je to pravda? Slyšela jsem to poprvé, a nějak se mi to nezdá.....
Díky, Nicki
Nicki bohužel má povinnost ti držet místo jen do tří let. Pak je to na domluvě. A co zkusit ho dát už teď v únoru na pár hodin a ze začátku tam být s ním, pokud ti to umožní. Aby ten březen nebyl takovej skok.
Myslím si že v zákoně není žádná vyjímka která by umožňovala na základě psychologického vyšetření zaměstnavately držet místo déle než 3r. Do března už není moc času, ale zkus ho v tom centru nechávat samotného, nejdřív nachvíli a prodlužovat a třeba za 14 dní to zkusit ve školce.
Myslim, ze zalezi na zamestnavateli. Byvale kolegyni takhle prodlouzili materskou, protoze mela nemocnyho kluka a nemeli dokoncene zakladni ockovani, nastoupila taky o pul roku pozdeji, mela potvrzeni od doktorky, ale jestli to byla jen dobra vule zamestnavatele ci jeho povinnost uz nevim. Hanka
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.