Přihláška do školky - jak na to

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4462
14.4.15 14:56

@terinka4444 hm… tak koukám, že mám být ještě ráda, že vlastně někam kluka dostanem… Já se to dozvím ve čtvrtek, takže jsem z toho už teď hotová, jak jinak :lol:
Heleď já jsem teda klidas a jedna ta ředitelka řikala, což mě i potěšilo, že takových víc, ale někteří rodiče na ně fakt ječí jako kdyby za to ty ředitelky mohly…
Já se ani nedivím, že není dost školek, už jen těch milion nařízení a nesmyslený dormulace a formuláře… Kdo by se do toho pouštěl jen tak. Jo valsdtně jsem zapoměla. Otevřeli ve městě jednu soukromou zškolku. Teď se držte. Měsíčně když budu zaměstnancem nemocnice mi to vyjde na 4000 tisíce. Když nebudu zaměstnanec vyjde mi to na 8000tisíc ani nemrknu. A to nejsme žádný city, máme 25000obyvatel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
14.4.15 14:57

Je to hrozne, jak to dneska funguje. Ale budte v klidu, resp pocitejte do budoucna s dalšími moznymi zhnusenimi :mrgreen: - segra si vybrala pro dite zakladku, deklarovano 20 deti na tridu, krasna nova druzina… atd atd nechci se vypisovat. Po prázdninách: jedina trida, v ni 35 deti a ber, nebo nech byt. Druzina se přes leto tez nezrekonstruovala a pani učitelka, predstavena rodicum na schůzce v cervnu odesla, místo ni dostali uplne jinou.
Druhé dite = změna spadovosti jejich stále stejného bydliste, takze do jiné zakladky, nez ten první. Odvolani, starosti, reditelka řvoucí ze ona je především ekonom a ne „nejaky pedagog“ :zed: atd atd.
Tim chci rict, ze skolkami to nekonci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
14.4.15 15:04

@nakukovatelka 8o 8o není možné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.4.15 15:05

@nakukovatelka jo, tak tohle je pravá pozitivní motivace do budoucna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
14.4.15 15:13

@terinka4444 já vím :oops: :mrgreen: mně to nedalo, ale teď mi přijde, že handrkovat se se školkama je ještě krása :)
Jsem zvedava, co ceka ted me, na uvodni tridni schůzce před 1.tridou… se starsim synem to ještě slapalo krasne, ten je slaby rocnik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
15.4.15 12:37

Jdu si postěžovat taky, syn je 11/11, vloni se nedostal do žádné z 5 školek kde jsme byli, letos máme za sebou dva zápisy, kdy se např hlásí 30 dětí a berou 6 8o 8o 8o Syna jsem nakonec loni upíchla v soukromé školce, která je však projektem dotovaným z EU a letos v srpnu končí. Takže letos mě čeká opět maraton zápisů do MŠ, přičemž se pravděpodobně nikam nedostane, a tak nám nastane takový paradox, že jako tříletý do školky chodil, a čtyřletý bude doma :zed: :zed: :zed:
Na můj dotaz, jestli není nějaká možnost, aby ta soukromá školka pokračovala ve fungování, protože je i v budově státní MŠ, jsou tam úžasné prostory, mi bylo řečeno, že prý ty prostory nesplňují jakousi normu - např. VZDÁLENOST ZE TŘÍDY DO UMÝVÁRNY+WC, nebo VÝŠKU OKEN (jsou vysoko), takže pod školku to prostě nevezmou. :zed: A já se fakt ptám, co je to tady za bordel v tomhle státě :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4458
15.4.15 12:57

@marmelada78 No je to děs, raději zavařit rodičům, kteří budou muset zůstat doma z práce, nebo cálovat šílené peníze za soukromou školku, protože okna jsou moc vysoko. To snad není pravda :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
15.4.15 13:06

Tak já se dozvím, jestli se syn konečně dostal do státní školky, v pátek. V září mu bude už 4,5, tak na to dost spoléhám. V soukromých školkách už si pobyl více než 2 roky, tak se těším, že jej konečně nebudu muset vláčet přes město… Loni ve 3,5 letech ho tady v Liberci nevzali nikam a to jsme dávali přihlášku do 4 školek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
16.4.15 22:35

Tak je to tu.. Ze tří přihlášek nás vzali pochopitelně na tu nejvzdálenější, ale podávanou jako záchranu, takaže vlastně splnila účel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.4.15 07:05
@DeTer píše:
Tak je to tu.. Ze tří přihlášek nás vzali pochopitelně na tu nejvzdálenější, ale podávanou jako záchranu, takaže vlastně splnila účel…

i u nás, mám ji ve školce, 15km daleko a na druhou stranu od školy té starší :zed: no ale vyběhala jsem to a když bude nejhůř, tak prostě školku má, „nemusím“ do práce, páč školkovné spolu s odvozem a dovozem mi sebere většinu toho, co jsem v dojezdové vzdálenosti od dětí schopná vydělat, takže kdbych s ní byla doma, efekt finanční téměř totožná a mohla jsem se poflakovat místo honění. Nejsem ta nátura, ale už celkem chápu mámy, co jdou raději na podporu a jsou s dítětem do pěti let doma, páč finančně by to vyšlo lépe. Ach jo, v té první školce tedy není rozhodnuto, prý za měsíc, tak stále malinko doufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
18.4.15 14:22

@terinka4444 Heleď na mě ti padla taková tíha. Je to náš první kluk, vůbec nevím jak to budu zvládat vodit ho do školky, pak do práce do školky z práce… Vím, zvládli to jiný, zvládnu taky, ale manže o tom sedátko na kolo nechce ani slyšet, pěšky to bude na půl den ( to se do práce nedostanu) a auto máme jedno a u toho zůstanem.. A jak tam bude spinkat? Nespadne z postýlky? Zbaví se pleny na spinkání? Hrůza, já nevím co se sebou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.4.15 18:00

@DeTer já když dávala svojí první dceru v jejích čtyřech letech, tak jsem do vánoc chodila šmírovat na školkovskou zahradu, co dělá. A to chodila 15km od bydliště, normálně jsem nelenila, a jela na tu půl jedenáctou, stoupla za plot a šmírovala, já to těžce nedávala, dítě úplně v pohodě a já totálně psychouš mimo. Časem si to sedlo :mrgreen:
Teď jsem taky zvědavá u té druhorozené. Ale tady je to jiné, jsem už v totálním zápřahu, takže se těším, že budu moct chvíli dělat v klidu. Nicméně se modlím, aby jako ta první to zvládla s úsměvem a bez slz. Jak začne brečet, že nechce, tak jsem v háji a nevím, jestli zvládnu být tvrďák a do školky jí nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.4.15 18:01

Navíc nezoufej, ještě máme víc jak 4 měsíce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
18.4.15 20:17

@terinka4444 ZOUFÁM A VIDÍM TO TOTOŽNĚ JAKO JSI TO TY VIDĚLA U mnulého mrňouse :lol:
Pardon za caps
jako ty to vidíš jako víc jak 4 měsíce. Já to vidím tak, že v polovině června máme nějakou první rodičovskou informativní schůzku, pak nastavení inkasa a no a už jsem od tý doby ve stresu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.4.15 11:03

@DeTer Ahoj, tak u nás zázrak, Kamilu vzali do té blízké školky, je to neuvěřitelné, mám takovou radost, že mi jaksi momentálně nedochází, co mě čeká :lol: ty pocity, že musím dát děťátko cizím lidem :mrgreen: hele, to dáme, pobrečíme si tu v září na rameni a tak zhruba v prosinci to začneme vydýchávat. Já zřídila inkaso už dneska, do konce dubna musí být zaplacená kauce 1500 nevím na co a už to jede :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin