Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já chodila taky normálně na HPP a brala RP. Byla jsem s dcerou na OČR a bylo mi to normálně proplaceno. ![]()
Rodicak s neschopenkou pobírat muzes, nesmis byt na rodičovské dovolené akorat.
@Kriss Tina píše:
Rodicak s neschopenkou pobírat muzes, nesmis byt na rodičovské dovolené akorat.
Tak teoreticky lze být i na rodičovské dovolené, pokud to HPP je u druhého zaměstnavatele.
Není vám to blbý čerpat rodičák a chodit do práce? Fakt nechápu z jakého důvodu je to povoleno. Pořát na nic nejsou peníze a tady se vyhazují hrstěma. Styďte se.
@Anonymní píše:
Není vám to blbý čerpat rodičák a chodit do práce? Fakt nechápu z jakého důvodu je to povoleno. Pořát na nic nejsou peníze a tady se vyhazují hrstěma. Styďte se.
Za co stydet? Taky jsem brala rodicak a mela 4hod uvazek od roku dcery? S rodicakem 7-8tis tonebylo nic moc. Takze k tomu vydelek cca 10tis bylo super. A zlomila jsem si ruku a mela pak nemocenskou a rodicak.
@Anonymní píše:
No a proč by měly být bity na penězích domácnosti, kde je žena aktivní a neválí se 3 roky doma?
@Anonymní píše:
Nejsem zakladatelka, jediné sociální dávky, které jsem kdy pobírala, byla mateřská a RP, a fakt mi nebylo blbé chodit do práce a pobírat RP současně. A nemám potřebu napsat to jako anonym…
@Anonymní píše:
Peněz na rodičáku dostane každý stejně a je jedno, zda to vybere za dva roky nebo za čtyři. Styděla bych se akorát za to, kdybych si rodičák vybrala za dva roky a pak sosala sociální dávky. Pláčeš na špatným hrobě a nadáváš tu těm, co místo válení doma chodí do práce a odvádí státu daně. Dost často víc než na tom rodičáku dostanou. Nevím, jestli je víc stupidní tvůj názor nebo zneužívání anonymu v této diskuzi.
@Anonymní píše:
Neni nam to blbý
![]()
Tobe neni blbý valat se doma a pobirat RP?
@Anonymní píše:
Myslíš jako jestli mi bylo blbý i při rodičáku přispívat do státní pokladny (daně, odvody soc a zdrav.) a nesedět a nefňukat, že mi stát dává málo peněz? Počekej, zamyslím se
Ne, nebylo ![]()
@Anonymní píše:
ty se nestydis anonymne plivat. Matka, ktera chodi do prace, na ten rodicak vydelava.
@Anonymní píše:
No tak si z toho rodicaku zkus vyžít, zaplatit nájem, všechny poplatky a jidlo a pak přiď jo…
Maminky můžete mi poradit? Syn 2,5 roku. Jsem na rodicaku a vychází mi až do února 2021. Nastoupila jsem do práce na hpp, v pátek jsme si zlomila nohu na zahradě, mám ji v sadre a teď nevím, jelikož nemůžu jít do práce, jestli mám jít na neschopenku (netuším zda mi ji vystaví když jsem na rodicaku) nebo se to neřeší.?? V práci mi řekli že normálně neschopenku ale vždyť mám rodičák? Předpokládám že neschopenkou mi zruší rodicak. Je to tak? Přece nemůžu brát obojí ne?