Příjem tekutin u dětí

31
20.3.24 06:04

Prijem tekutin

Malý mě 6měsíců. Vypije tak 185-190ml každé 4hod-5hod. Plus příkrm zeleninově-masa. Bojuji s ním aby vypil alespoň nějakou vodu, nebo čaj. Nabízím každou chvíli no marně. Maximálně ze 10ml vypije. Ale plenky má i po 6hod pocíkané jen do pólky. Odpoledne i více občas. Na sono ledvin jsme byli před měsícem všechno bylo v pořádku. Když mu dám 210ml tak se vygrcká. Bojím se, aby nebyl dehydrován. Mají být ty plenky naprosto pocikané až po tu čárku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37136
20.3.24 06:48

Vždyť vypije dost. Já teda nikdy nezkoumala jak moc a často mají pocurane plenky :nevim: proste sem parkrat za den prebalila, když už sem viděla, ze je plena nacucana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4904
20.3.24 08:52

Nebojuj, nabízej :nevim: Jak bude tepleji, začne třeba pít víc.
Vždyť ti vypije přes litr mléka denně plus nějaká voda, co je v příkrmech. To je úplně v pohodě. Vezmi si, že mámy kojených dětí nemají o mililitrech, co dítě vypije vůbec žádný přehled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
20.3.24 09:27

Proč by měl být dehydratovaný? Vodu nabízej na zapití hned po prikrmu, případně když bude hustší prikrm, můžeš mu vodu dát do prikrmu.

Toho mléka pije opravdu hodně.. Tekutin má dost. Mám chlapečka v 6. měsíci. Pije průměrně 7× denně cca 150ml a když má prikrm, tak klidně pak jen 90 nebo 120. Vody si cucne taky, ale jen par ml. Takže klid..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
20.3.24 09:29

A míru počůrání plínky teda fakt neřeším :lol:. Buď je suchá nebo počuraná. Přijde mi, že zbytečně panikaříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
20.3.24 10:39
@Kika541996 píše: Více

Mě to přijde dost.
V podstatě stejně jako to bylo u nás. V ovoci a zelenině je taky nějaké voda. Polívky jsou v podstatě jenom voda :nevim:.
Si nepamatuju, že bych nějak extra Skoumala kolik toho sní a vypije. :roll:
Pokud mu nechutná čaj a voda co ovocná voda z přesnídávek? Vykašlat ovoce? Párkrát jsme vyzkoušeli dětské stavy od HiPP? :think: teď značku nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3143
20.3.24 21:25
@vedma007 píše: Více

Schválně jsem kdysi udělala pokus, bylo léto, prostřední dcerce pár měsíců, plně kojena, ale odmítala vodu/čaj, pouze mateřské mléko. Asi tři dny po sobě jsem ji poctivě vážila před a po kojení, jako v porodnici, a sčítala, kolik vypije za 24 hod, a k tomu jsem vážila i počurané pleny, prostě příjem/výdej za 24hod. Už si nevzpomínám, kolik vyčurala, ale ač se to nezdálo, vypila i přes litr MM/24hod. Takže pohoda, tehdy jsem měla subj. pocit, že mám málo mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová