Přijetí do spádové školy

42108
4.7.23 21:45

Přijetí do spádové školy.

Z ankety adminů mi vyplývá, že +/- 60% dětí se nedostalo do spádové školy.
Zdá se vám to možné? @admin

Příspěvek upraven 05.07.23 v 10:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3792
4.7.23 21:46

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
4.7.23 21:57

Ty, co se jim dítě nedostalo, budou takovou anketu vyhledávat, aby si „postěžovaly“. To je problém výpovědní hodnoty anket.

Pokud jsem dobře sledovala média, tak problémy ve spádových školách mají děti ze satelitů kolem Prahy a Brna a pak děti kolem populárních škol hlavně v Praze, kde jede ve větším zápisová turistika. Ale nejsou jich vysoké tisíce…

Příspěvek upraven 04.07.23 v 22:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21851
4.7.23 22:00

U nás je šest základek a všechny jsou spádové pro celé město a okolí. Takže předpokládám, že se u nás dostane každý do spádové školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42108
4.7.23 22:06
@Slečna Ferka píše:
Ty, co se jim dítě nedostalo, budou takovou anketu vyhledávat, aby si „postěžovali“. To je problém výpovědní hodnoty anket.Pokud jsem dobře sledovala média, tak problémy ve spádových školách mají děti ze satelitů kolem Prahy a Brna a pak děti kolem populárních škol hlavně v Praze, kde jede ve větším zápisová turistika. Ale nejsou jich vysoké tisíce…

Já si to právě myslím taky. Proto je to v kategorii dotazy na adminy. Ale ani v Praze to určitě není tak, že by se tam většina dětí nedostala do spádové školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
4.7.23 22:11

@Havlova Není, to jsem ani nechtěla říct. Jen kolem těch populárních škol.

My tu kousek jednu máme, a tam museli losovat, protože i my sami víme o lidech, co si měnili bydliště… je to pakárna, je tu několik škol v docházkové vzdálenosti, a když zrovna spadáš do blbé, tak prostě zkusíš zajistit dítěti místo v té lepší (která je stejně daleko), no a pak tam musí losovat, a třeba se nějaké „opravdově spádové“ nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
4.7.23 22:27
@Havlova píše:
Zdá se vám to možné?

Ano, naprosto nerelevantní anketa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
5.7.23 08:51

To máš těžko. Já už teď vím, že do spádové školy hlásit nebudu. V blízkosti máme 2 další školy. A zrovna pro naši ulici je spádová škola 3× dál než ty dvě nespádové… Což u prvňáčků fakt chceš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42108
5.7.23 09:47
@KeckaJ píše:
To máš těžko. Já už teď vím, že do spádové školy hlásit nebudu. V blízkosti máme 2 další školy. A zrovna pro naši ulici je spádová škola 3× dál než ty dvě nespádové… Což u prvňáčků fakt chceš…

Na to se anketa neptá. Ale chápu.
Co budeš dělat, když ti ho nevezmou ve spádové pak nebude místo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8751
5.7.23 10:07
@KeckaJ píše:
To máš těžko. Já už teď vím, že do spádové školy hlásit nebudu. V blízkosti máme 2 další školy. A zrovna pro naši ulici je spádová škola 3× dál než ty dvě nespádové… Což u prvňáčků fakt chceš…

Tohleto je tak blbej systém… já jsem vždy myslela, že ta spadovost je právě podle vzdalenosti, ale i u nás je to takto blbě. My teda máme štěstí, jsme v ulici, která je spadova pro bližší a lepší školu. Ale třeba sousedi v baráku naproti nám (sousedime zahradama, takze jsou to dve ruzne ulice) spadají do druhé školy. A to oni to mají do té naší ještě blíž, než my. To rozdělení prostě nedává smysl. Asi to vymysleli nekdy nad pivem ve 3 ráno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
5.7.23 10:09

Problém měla třeba sestra, ale tam to bylo trochu jinak k její vesnici prostě neexistuje spádová škola. Jak je to možné nevím. Každopádně nevěděla kam bude dítě přidělené a mohlo být kamkoliv v rámci okresu. Musela tedy dítě fiktivně přihlásit do města nejbliššího kde ty školy jsou.

• Citovat
  • Upravit
42108
5.7.23 10:11
@ludmilaadamkova píše:
Problém měla třeba sestra, ale tam to bylo trochu jinak k její vesnici prostě neexistuje spádová škola. Jak je to možné nevím. Každopádně nevěděla kam bude dítě přidělené a mohlo být kamkoliv v rámci okresu. Musela tedy dítě fiktivně přihlásit do města nejbliššího kde ty školy jsou.

Možné je to jednoduše. Vesnice neměla nasmlouvanou žádnou, spoléhala, že děti někde vezmou. Ony za to obce se školami většinou vyžadují nějakou platbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
5.7.23 10:12
@Havlova píše:
Zdá se vám to možné?

No kdyby tam měli dítě se mi nedostalo do nespádové školy, nebo dostalo do nespádové školy, tak bych na to odpověděla, se synem jsem do spádové vůbec nešla, protože nám ji rok předtím změnili a jeho mezi samé cikány a sociální případy nepošlu, když uměl plynně číst před nástupem do školy ;)

A jen tak mimochodem je samozřejmě taky dál než ta původní spádová ;)

Příspěvek upraven 05.07.23 v 10:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42108
5.7.23 10:14
@welovefashion píše:
No kdyby tam měli dítě se mi nedostalo do nespádové školy, nebo dostalo do nespádové školy, tak bych na to odpověděla, se synem jsem do spádové vůbec nešla, protože nám ji rok předtím změnili a jeho mezi samé cikány a sociální případy nepošlu, když uměl plynně číst před nástupem do školy ;)

Právě, mě šlo o nesmyslnost ankety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
5.7.23 11:52
@Havlova píše:
Na to se anketa neptá. Ale chápu.
Co budeš dělat, když ti ho nevezmou ve spádové pak nebude místo?

Povinná docházka je povinná… Takže předpokládám, by se to nějak vyřešilo. Ale přece nebudu dítě vodit do školy která je dál a nebudu u toho míjet druhou školu, která je podstatně blíž? Btw. Tohle přesně řešila už moje máma se mnou. Podala odvolání, kde napsala, že je nesmysl vodit dítě do vzdálenější školy, když z okna koukáme na dvě jiné školy. A vzali mě.

A ano anketa se na to neptá, ale o to víc je nesmyslná. Chápu, že třeba v Praze jsou lepšo školy a rodiče tam chtějí dítě nacpat. Ale asi by to chtělo se zaměřit na jiný problém a to, proč ty ostatní školy lidé hromadně odmítají.

@Midaku píše:
Tohleto je tak blbej systém… já jsem vždy myslela, že ta spadovost je právě podle vzdalenosti, ale i u nás je to takto blbě. My teda máme štěstí, jsme v ulici, která je spadova pro bližší a lepší školu. Ale třeba sousedi v baráku naproti nám (sousedime zahradama, takze jsou to dve ruzne ulice) spadají do druhé školy. A to oni to mají do té naší ještě blíž, než my. To rozdělení prostě nedává smysl. Asi to vymysleli nekdy nad pivem ve 3 ráno..

Ano systém na nic, kdyby to rozdělení aspoň dávalo smysl. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin