Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, v souvislosti s prezidentskou kampaní se zase mluví i o přiejtí Eura v České republice. Tak jen tak sonduju. Jaký na to máte názor, byli byste pro nebo proti a proč? Od nového roku mají euro i v Chorvatsku. Já si tak říkám, jestli by nám třeba pomohlo to, že v eurozóně mají nízký úrok u hypoték. Ze začátku by to asi bylo horší, ale do budoucna bysme na tom prý měli vydělat, tak nevím teda.
Tady se hlavně není o čem rozhodovat. Při vstupu do EU jsme se zavázali k přijetí Eura, takže jednou bude tak jako tak ![]()
Já si myslím, že tohle je tak složité téma, na kterém se přesně neshodnou ani odborníci, že nemá smysl se ptát nás laiků.
Tady se zas pohada každý s každým. Ale jednou to přijde, tak jako tak, jen se do toho nikomu nebude chtít, nikdo nebude chtít nassrat lidi. Takže euro bude až si na nás někdo z EU došlápne, že UŽ jako musíme nebo tytyty.
Lidi budou chvíli držkovat a pak si zvyknou, jako vždycky.
Spíš se zeptejme Slováků jak vnímali přijetí eura oni?
Éčka jsou na houno. Já chci libry. To jsou aspoň peníze. Samej plast.
@samá práce píše: Éčka jsou na houno. Já chci libry. To jsou aspoň peníze. Samej plast.
ja chci maďarsku měnu, to jsou aspoň tisícovky denně v ruce
bych byla pořád bohatá ![]()
Co ja vim, tak na prijeti Eura byly docela prisne podminky, ktere nesplnujeme.
Doufam, ze budeme nesplnovat az do czexitu.
@Lucie_Sx píše:
Co ja vim, tak na prijeti Eura byly docela prisne podminky, ktere nesplnujeme.Doufam, ze budeme nesplnovat az do czexitu.
Jelikož jde jasně vidět, že Britům to moc nepomohlo, tak se do toho nikdo moc nepohrne. A ta vlna „czexitu“ už je pryč. A to Britové byli čistí plátci, my zatím pořád bereme. ![]()
@Lucie_Sx píše:
Co ja vim, tak na prijeti Eura byly docela prisne podminky, ktere nesplnujeme.Doufam, ze budeme nesplnovat az do czexitu.
Také doufám. Přijetím Eura bychom přišli zase o jeden atribut naší státnosti, mimo jiných nevýhod.
Podívejte se na mapu, kým jsme obklopeni czexit je pitomost. A co se týče €, tak v sobě skrývají dost výhod i když vzhledově se mi vůbec nelíbí. Bohužel jak to tak bývá, tak si někdo na tom zase namastí kapsu. Bez toho to u nás nepůjde.
@Lucie_Sx píše:
@Cenarius píše:
Jelikož jde jasně vidět, že Britům to moc nepomohlo, tak se do toho nikdo moc nepohrne. A ta vlna „czexitu“ už je pryč. A to Britové byli čistí plátci, my zatím pořád bereme.
Vsak ono se to ukaze casem.
Momentalne je nas blahobyt nekde na urovni rodiny, co si pujcila na dovcu u Providentu.
Přišli s tím moc pozdě, ale věřím, že se vzpamatují.
@Cenarius píše:
Jelikož jde jasně vidět, že Britům to moc nepomohlo, tak se do toho nikdo moc nepohrne. A ta vlna „czexitu“ už je pryč. A to Britové byli čistí plátci, my zatím pořád bereme.
@debra.morgan píše:
ja chci maďarsku měnu, to jsou aspoň tisícovky denně v ruce![]()
bych byla pořád bohatá
A já chci jedině Leva, když nám zrušili Kuny ![]()
@Lucie_Sx píše:
Vsak ono se to ukaze casem.Momentalne je nas blahobyt nekde na urovni rodiny, co si pujcila na dovcu u Providentu.
A nějaká země na světě je na tom jinak? ![]()
@Cenarius píše:
No Britové dost lituji a přemýšlí o vstupu zpět.