Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bych tam dala závoru na zámek a klíček by dostali jen ti, co zaplatili
![]()
Já nevím, je to jen moje úvaha, ale majitel jí to přeci může tak trochu nařídit. Vím, že svolení k užívání už té dotyčné dal, ale jaké povolení se dnes nedá odvolat, že
Takže si myslím, že kdyby majitel cesty trochu zatlačil, tak že by nakonec svolila. Nebo snad bude parkovat kus od baráku, protože by neměla k domu přístup??? To jsou dneska lidi, fakt ![]()
kahaja píše:
Máte s majitelem cesty podepsané věcné břemeno?
Věcné břemeno máme všichni majitelé RD.
Nejhorší je, že pokud na to nepřispějí teď, tak do budoucna už to sami nedodělají.
Anonymní píše:kahaja píše:
Máte s majitelem cesty podepsané věcné břemeno?Věcné břemeno máme všichni majitelé RD.
Nejhorší je, že pokud na to nepřispějí teď, tak do budoucna už to sami nedodělají.
Takže varianta zamezení přístupu padá. (Jak tu někdo radil tu závoru se zámkem). To jako ti sousedi chtějí ve vaší ulici bydlet s vědomím, že kvůli nim nemáte slušnou cestu?! Odvážní lidé. Já bych se styděla vyjít z domu. Když mají na postavení RD, tak předpokládám, že 15tis. pro ně nemůže být lividační částka. Řešení kromě domluvy, nebo zaplacení za ně asi není, ale možná mě nějaký právník opraví, já čerpám od zeměměřiče.
No, blbá situace, jsem tak nas…á, že už je snad ani nebudu zdravit. Jen si představím, jak chybí kus cesty, tak je mi zle, a zrovna jsme na hranici s němi, takže všechen bordel z cesty si dovezeme pěkně před dům.
Souseda pod něma, ta je úplně nepříčetná ![]()
Závora se zámkem není zamezení přístupu ![]()
Anonymní píše:
No, blbá situace, jsem tak nas…á, že už je snad ani nebudu zdravit. Jen si představím, jak chybí kus cesty, tak je mi zle, a zrovna jsme na hranici s němi, takže všechen bordel z cesty si dovezeme pěkně před dům.
Souseda pod něma, ta je úplně nepříčetnáZávora se zámkem není zamezení přístupu
Právě, že závora se zámkem je zamezení přístupu, pokud má soused podepsané věcné břemeno na užívání cesty, tak mu ho nelze upřít. Závora by připadala do úvahy, kdyby to břemeno nebylo. To by se mohl o přístup soudit a to by bylo na dlouhé lokte, při dnešních soudech a to by si to pěkně rozmyslel, ale teď na něho nejsou páky. Jedině kdyby jste ostatní zaplatili poměrnou část za souseda, ať můžete tu cestu mít. Ale předpokládám, že to by se zas nelíbilo sousedům, co jsou před ním a ten kus cesty je jim prakticky volný. ![]()
A řekl vám ten soused důvod? Třeba jsou momentálně ve fin. tísni a pak by bylo řešení to zaplatit za něho a nějak se domluvit na splácení
, nebo je to jen potížista, kterého to baví? ![]()
Já se obávám, že s tím opravdu nic neuděláte, že zřízení cesty je prakticky na majiteli, ten jí může nechat takovou, jaká je. Pokud vy sami, nebo i včetně majitele jste se z dobré vůle rozhodli, že si cestu vylepšíte, tak si jí asi budete muset i sami zaplatit.
Já osobně bych se styděla být oněmi sousedy, co neplatí, neboť všichni se teď na ně budou koukat skrz prsty a mě by tedy hanba fackovala.
kahaja píše:Anonymní píše:Právě, že závora se zámkem je zamezení přístupu, pokud má soused podepsané věcné břemeno na užívání cesty, tak mu ho nelze upřít. Závora by připadala do úvahy, kdyby to břemeno nebylo. To by se mohl o přístup soudit a to by bylo na dlouhé lokte, při dnešních soudech a to by si to pěkně rozmyslel, ale teď na něho nejsou páky. Jedině kdyby jste ostatní zaplatili poměrnou část za souseda, ať můžete tu cestu mít. Ale předpokládám, že to by se zas nelíbilo sousedům, co jsou před ním a ten kus cesty je jim prakticky volný.
Souseda pod něma, ta je úplně nepříčetnáZávora se zámkem není zamezení přístupu
A řekl vám ten soused důvod? Třeba jsou momentálně ve fin. tísni a pak by bylo řešení to zaplatit za něho a nějak se domluvit na splácení, nebo je to jen potížista, kterého to baví?
Nemyslím, že jsou ve fin. tísni. Prý mají jiné priority než příjezdovou cestu
Řeč s němi prostě není.
Jistě, že je řešením se složit a dodělat ten jejich kus na naše náklady, ale nevěřím, že pak peníze někdy uvidíme…oni prostě nechtějí NIKDY.
Je to blbé, protože firma odmítla dělat jen část cesty, což úplně chápu, takže kvůli sousedům nebude nic.
Chystáme se tam jít ještě 1× za něma všichni je přemluvit.
Nevíte, jak to to s údržbou v zimě, můžeme pohrozit tím, že jejich část nebudeme prohrnovat, když je tam věcně břemeno, nebo musíme prornovat i jejich ![]()
Prosím o Vaše názory, zda jde s tímto problémem pohnout?
.

Máme u domků příjezdovou cestu, která není vlastnictvím naším, nýbrž 1 majitele. Cestu užíváme všichni.
Po výstavbě RD jsme se dohodli s majitelem, že její zpevnění, asfaltování zafinancujeme každý z nás majitelů RD,cca 15 tis. každý přispěje.
Cesta je děsivá, a před zimou je zapotřebí už s tím něco udělat, jinak je problém po ní v plískanicích vyjet
Majitel cesty domluvil příznivou cenu s firmou, která je ochotná před zimou cestu zpevnit.
1 z majitelů RD však couvli a nechtěji na cestu přispět, je to přitom část cesty uprostřed
Zkoušeli jsme sousedsky přemlouvat všichni, ale přes ně vlak nejede. Cesta tedy asi bude udělána tak, že uprostřed bude nedodělaný asfalt
Asi se ptám blbě, ale nic jiného se nedá dělat, že, než se s jejich rozhodnutím smířit
Jsem naštvaná, cestu používájí stejně jako všichni, bez ní by k domu nedojeli!