Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímalo by mě, kde dohledám jaký mám původ a nevím kde začít hledat na internetu.Kdo ví ať mi poradí
díky
Tento pan udelal velmi dobre rodokmen memu muzi: roen(zavinac)post.cz
jerryna84 píše:
Zajímalo by mě, kde dohledám jaký mám původ a nevím kde začít hledat na internetu.Kdo ví ať mi poradí![]()
![]()
díky
musíš na matriku, na netu asi ne
matriční knihy a jít po lidech… moje tetka to takhle v naší rodině dohledala až do 16 st.
je to ale pruda no ![]()
Tak prvně sežeň veškeré dostupné rodné listy příbuzenstva.Třeba prababi je super,máš tam i jména rodičů.Pak dle matrik příslušného kraje , kde se narodili postupovat dále.Existujou matriky narozených,oddaných a zemřelých.Lze z toho dost vyčíst.Pak jsou pozemkový knihy a to je dost daleko do historie.Nebo si zaplatit genealoga,ten vyhledá info.Ale podle zkušeností,nejsou moc spolehlivý, nejdou do hloubky.Dřív se dost lidí jmenovalo stejně(Franta,Františka,Václav,Václava),něměli „fantazii“, teda nebylo kde hledat.A po ženské linii toho nejde moc dohledat, jmenovali se po manželech.A taky po mužský linii to není tak snadný.Pokud přebýrali grunt po manželky rodičích, tak přebýrali jméno gruntu, kde byli.Je to docela složitý.Teda píšu ze zkušenosti manželovo rodiny,pochází se Stachů.Měto moc bavilo, jezdili jsme do Třeboně,tam byl super archiv.Já mu pomáhala hledat, teda švabach jsem moc nedala, ale s ostatním jsem pomáhala.On se dostal do roku 16 set něco.Já bych taky rodinu ráda dohledala, ale nejde to, protože to byli cizácí
a na cestu ro Ruska to nevidím
.Jinak držím palce at něco dohledáš.