Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Hezky večer,
Prosím o info.
Zítra odlétám přes CK do Egypta.
Chtěla jsem vyplnit prijezdovy formular do ČR ještě před odletem, ať už to pak nemusím řešit. Avšak ve formuláři je číslo sedadla v letadle na zpáteční cestu, ale já ho ještě nevím..
Nejspíš budu vědět před odletem až z Egypta? Takže budu muset vyplňovat těsně před příjezdem?
Máte někdo zkušenost?
Moc díky!
Sedadlo se nevyplnuje. Teda aspon u nas ho nikdo nechtel, formular ale chteli videt uz pri odbaveni a kontrolovali ho docela podrobne. Cislo sedadla jsme se dozvedeli az potom.
No… jako z logiky věci to máš vyplnit pred příjezdem do ČR, protože tam je otázka, zda jsi během posledních 14 dni nepřišla do styku s covid pozitivni osobou… což asi dopředu nevíš no. ![]()
Číslo sedadla není nutné vyplňovat. Nikdo to nekontroluje, pouze ten vyplněný formulář s QR kódem. V podstatě to ani nelze. Chtějí vidět formulář u přepážky při odletu, kde teprve potom ti dají palubní lístek s číslem sedadla. Šlo tedy o let v rámci EU.
Pridam dotaz. Stačí elektronická podoba nebo musí být vytištěno? ![]()
Takže bych měla vyplňovat poslední den na dovce Teda ok, a jak jim prokazu že jsem vyplnila? Musí to být fyzicky vytištěno? Nebo přijde potvrzení na email?
Moc dekuju:-)
Vypln to jeste v CR, take jsem to tak vyplnovala a ck to doporucuje. V mobilu se to vetsinou neda vyplnit a je lepsi to vyplnit pres pocitac. Formular ti prijde na email. Muzes ho ukazat elektronicky nebo v papirovy podobe. Ja si ho vytiskla.
@EvaG píše:
Pridam dotaz. Stačí elektronická podoba nebo musí být vytištěno?
U nas stacilo elektronicky, ani to moc jinak neslo, leteli jsme prvni den, kdy to zacali vyzadovat, brzy rano. Vyplnili jsme to skoro vsichni az na letisti a byl to docela stres, nikomu to hned neslo…
@Nikocka píše:
Takže bych měla vyplňovat poslední den na dovce Teda ok, a jak jim prokazu že jsem vyplnila? Musí to být fyzicky vytištěno? Nebo přijde potvrzení na email?
Moc dekuju:-)
Taky jsem vyplňovala ještě v ČR, lze vytisknout nebo ukázat v mobilu, ale musí být celý formulář nestačí jen QR kód. Až na letiště bych to nenechávala, protože s tím mohou být problémy.
Takže jste vyplňování bez sedadla? Chápu to správně?
Tak já to zítra ještě vyplním v ČR a vytisknu si to.
Nestačí tedy jen potvrzení, musi být viditelné údaje, je to tak?
Po příletu do ČR příjde SMS, kde je link na prijezdový formulář. To už budeš i vědět číslo sedačky. A kdyby nepřišla SMS, tak na letišti jsou QR kódy a dokonce i PC, kde vyplníš formulář, a lze ho i vytisknout. Je fakt zbytečný toto řešit před odletem. ![]()
@Angry_birds píše:
Po příletu do ČR příjde SMS, kde je link na prijezdový formulář. To už budeš i vědět číslo sedačky. A kdyby nepřišla SMS, tak na letišti jsou QR kódy a dokonce i PC, kde vyplníš formulář, a lze ho i vytisknout. Je fakt zbytečný toto řešit před odletem.
Když jsme jeli my, tak chtěli vidět příjezdový formulář v zemi odletu jinak by nepustili do letadla. Takže každý to musel mít vyplněné ještě před odletem.
@Nikocka píše:
Takže jste vyplňování bez sedadla? Chápu to správně?
Tak já to zítra ještě vyplním v ČR a vytisknu si to.
Nestačí tedy jen potvrzení, musi být viditelné údaje, je to tak?
Vyplňovala jsem bez sedadla. Na formuláři kontrolují hlavně tvoje jméno, děti, pokud jedou, ty se připisují na formulář k rodiči… Každý dospělý musí mít svůj formulář. Musíš jim ukázat přímo ten soubor (vyplněný formulář s QR kódem), který ti přijde na e-mail, potvrzení o vyplnění nestačí.