Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Ahoj, v září nastupuji do nové práce a přišel mi mail, že před nástupem musím na test a přinést certifikát ( připsali, že je to kvůli nařízení vlády apod)
každopádně já už mám v sobě obě dávky vakcínyje nutné chodit na testy, když už mám platné očkování?
Nechci být za hňupa a ptát se nadřízené ještě před nástupem, proto se ptám jak to funguje u vás. V bývalé práci nám dávali ty samotesty a jen jsme každý týden přinesli podepsaný formulář, že jsme negativni.
Docela by mě štvalo, se tahat pořád na testy, když jsem očkovaná
Očkovaní se netestují, pokud to není nějaké jejich interní nařízení. ALe musíš donést certifikát k nahlédnutí, my v práci dávali kopii.
U nás se očkování netrstuji, ale musí samozřejmě na personální dovalit kopii očkovacího certifikátu.
@Anonymní píše:
Ahoj, v září nastupuji do nové práce a přišel mi mail, že před nástupem musím na test a přinést certifikát ( připsali, že je to kvůli nařízení vlády apod)
každopádně já už mám v sobě obě dávky vakcínyje nutné chodit na testy, když už mám platné očkování?
Nechci být za hňupa a ptát se nadřízené ještě před nástupem, proto se ptám jak to funguje u vás. V bývalé práci nám dávali ty samotesty a jen jsme každý týden přinesli podepsaný formulář, že jsme negativni.
A pri pohovoru jsi jim dolozila, ze jsi ockovana? Pokud ne, tak jim zavolej a doptej se. Za „hnupa“ budes, kdyz si to u nich nezjistis. Je totiz uplne jedno, jak to maji zarizene jinde ![]()
To, ze jsi ockovana neznamena, ze jsi bezinfekcni…proto te chteji testovat ![]()
@Aneta.Berg píše:
To, ze jsi ockovana neznamena, ze jsi bezinfekcni…proto te chteji testovat
ve většině firem to tak fakt není. Uznávají očkování, stejně jako stát při vstupech všude.
@vokishka píše:
ve většině firem to tak fakt není. Uznávají očkování, stejně jako stát při vstupech všude.
To, ze to je tak vsude neznamena, ze to dava smysl!!!
@Aneta.Berg píše:
To, ze to je tak vsude neznamena, ze to dava smysl!!!
tolik věcí nedává smysl, prostě to tak je
@Aneta.Berg píše:
To, ze jsi ockovana neznamena, ze jsi bezinfekcni…proto te chteji testovat
To, že si otestovaná taky neznamená, že si bezinfekční ![]()
@j.a.n.i1 no nezlobte se na mě, ale na co jsem teda na to ockovani šla, kdybych musela neustale chodit na testování? že budu mít kdyžtak nižší průběh, dobře, ale čekala bych i to, že se nebudu muset každý týden testovat.
@Monchichik píše:
@Svistice na což podle právníků nemají vůbec žádné právo…
Jistě, ale pak můžou chtít, abych absolvovala pravidelne před vstupem na pracoviště testovací voser z důvodu nařízení vlády nebo prostě jen bezpečnosti práce. Takže já nemám problém případně očkování dolozit. ![]()
@Monchichik píše:
@Svistice s testováním v práci problém nemám…
Já zas nemám problém dat personální potvrzeni. V pracovní době se budu raději věnovat užitečnějším věcem, než stát frontu na testovaci místnost, čekat 15 min na výsledek, zdokumentovat to a vše tam po sobě odezinfikovat.
@Svistice v pohodě, to je tvůj pohled na věc, mně je jedno, že si jim ho dala
do mého zdravotního stavu nikomu nic není…dokud na to nemají právo, tak prostě nemají…dokonce jim to nesmí sdělit ani můj lékař…a já už mám té protiprávní šikany plné zuby…
je nutné chodit na testy, když už mám platné očkování?
každopádně já už mám v sobě obě dávky vakcíny