Přijímačky 2024 - priority

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5757
14.4.24 11:46
@Anonymní píše: Více

Ano, ale siri to nesmysly. Skoly s tim nemaji nic spolecneho. Dostanou na konci ken finalni seznam prijatych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
16.4.24 18:14

Tohle je taková kravina.
Myslím ty priority.
Spravedlivý je dělat třikrát přijímačky a čekat, jestli je udělám na všechny, pak si vyberu prioritu, ne že si prioritu určím na přihlášce. Protože prioritní jsou přece pro dítě všechny na které se hlásí. Ale nemá věšteckou kouli, aby předpověděl, co si má dát jako jedničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
16.4.24 18:18

@Zeoli nový systém má zkrátit dobu čekání na přijetí pro 90% zájemců. Naprostá většina dětí by měla mít místo jisté 15.5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
16.4.24 18:21
@Aglája75 píše: Více

Souhlasím. Akorát si nemyslím, že ten, co má jak tak na učňák, udělá vysokou, byť by si vybral tu nejlehčí. I na té nejlehčí to chce více, než mít výstup ze základky na čtyřky.
A jsou VŠ, co opravdu něco znamenají - medicína, ČVUT atp. Tady se o degradaci přece nemůže jednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
16.4.24 18:23
@Zeoli píše: Více

No, jako jedničku si má dát tu, na kterou chce nejvíc. :nevim: Dvojka a trojka jsou záložní školy, kdyby jednička neklapla. Já na tom nic složitého nevidím a svoje děti jsem k takovému výběru vedla i v předchozích letech. Když pak byly přijaty na obě školy, tak jsem mohla obratem potvrdit jedné škole přijetí a druhé nezájem a moje děti tak zbytečně 2 týdny neblokovaly místo dalším v pořadí, protože škola je pak obratem kontaktovala stran odvolání, aby se celý proces co nejvíc urychlil. :nevim: Vždyť na výběr školy měly několik předchozích měsíců či let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
16.4.24 18:23
@truelly píše: Více

15.5. mi nepřijde jako krátká doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
16.4.24 18:25

loni spousta dětí nevěděla ještě v červnu kam půjdou. I když výsledky byly zveřejněny na začátku května

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
16.4.24 18:31

Měla jsem za to, že 15.5. budou teprve zveřejněny výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
16.4.24 18:32

@hanka.br. výsledky v dipsy i výsledky na jednotlivých školách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
16.4.24 18:35

No dobře, a když dítě řekne, že na jedničku jít nechce, tak bude následovat co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
16.4.24 18:36

Aha, takže 15.5. budeme vědět, zda a kam byla dcera přijata. Tak to zase není tak špatné, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
16.4.24 18:36

Tak nic. Muze se jen prihlasit do 2. kola, tam kde zbyly mista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
16.4.24 18:40

Tak proč si tam dávala přihlášku? No, když nechce, tak nechce. Může pak zkusit druhé kolo u škol, které ho vyhlásí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
16.4.24 18:46

dítě nebude vymýšlet…mělo minimálně půl roku, aby si zvolilo priority. Vzdát se místa v prvním kole, to udělá jen bl.bec. Jsem zvědavá, jaké zbudou školy do druhého kola. A mám velkou obavu, že to budou jen soukromé střední a učiliště.
Takže určitě si dobře vybrat všechny tři školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
16.4.24 18:55

No děti mají různé priority: třeba dceři i její kamarádce se líbí všechny tři školy, kam se zapsaly, zhruba stejně a priorita pro ně je, že chtějí zůstat spolu, tj. jít na stejnou školu. Což teď už třeba zohlednit nejde, pokud by si nezapsaly tedy jen jednu školu, čímž by si ale zhoršily šanci na přijetí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin