Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Aglája75 píše: Více
jako sorry, ale neudělat přijímačky ani na jednu ze tří škol (v minulosti se mohlo jen na dvě, to byl dobrej vabank), ale neudělat přijímačky ani na jednu je idiocie…
jo, stane se to, v řádu jednotek, nebo když si někdo napíše samé gymply. Ale jako to už musí být fakt vymletost nebo vlčí mlha…
a i kdyby, tak tu pořád bude druhé kolo přijímaček, ani o to děti nepřijdou.
Pokus navíc, spravedlivější rozřazení více dětí tam, kam by nejvíc chtěly a druhé kolo přijímaček už jen pro minimum odpadlíků.
takových výhod, co loni nebylo…
posílám data ČSÚ, jaký je rozdíl v „narvánu“ na přijímačkách loni a letos. Méně žáků zhruba o 10 tisíc oproti loňsku, a v dalších letech budou čísla ještě klesat
echo je dezinformát jako prase ![]()
@Niemeyer píše: Více
Co je vymletost? Napsat si samé gymply nebo udělat cermaty na málo bodů?
Už jsem psala v jiné diskuzi, že dcera měla doučování matematiky u firmy, která se zabývá cermatí logikou. Jen pro upřesnění, nespolupracuje s Cermatem, ale má vyškolené lidi, kteří cermatí logiku a postupy studují na plný úvazek už několik let. Díky tomu jsou schopni spoustu věcí z fleku vysvětlit a predikovat. Učitel na doučování ve škole toho schopen nebyl. Ten si pripravil určitý test. Ale když za ním žák přišel, že potřebuje vysvětlit něco z jiného, tak to domotal. Sám bez přípravy nevěděl. Je to šikovná a chytrá holka z výběrové třídy. Ale tento typ myšlení nemá a doma bychom jí s matikou taky moc nepomohli, nehledě na to, kde na to vzít prostor. Češtinu jsme dělali spolu. Je to zajímavé, ale časožrout.
Kdyby tu matiku nevytáhla, tak se na svoje vybrané školy nedostane. Nemá šanci. A to má převážně odborné školy. Ne všude stačí málo bodů. A určitý podíl toho testu je dílem náhody a jak danému žákovi sedne.
Taky jsme vymletí, když jsme jí doporučili, ať si dá vybrané školy, které opravdu chce studovat? Ať nedává žádnou záchrannou, kde stačí méně bodů, ale nestojí o ni? Že to když tak budeme řešit, až by ta situace nastala?
Tady se na učňák nebo určitý typ soukromé školy když tak snad zatím dostane i dodatečně. Vím o dvou případech, kdy žák letos v pololetí přešel. Důvodem byl nevyhovující intr a přání vrátit se do místa bydliště.
@Niemeyer píše: Více
No…já mám taky tento graf. V médiích tvrdí, že je jich více než loni. Přibyli Ukrajinci, někteří, co nejsou spokojeni…
Jen ještě detail. Viděla jsem graf porodnosti Středočeský kraj a Praha a tam právě ty počty neklesají jako ve zbytku republiky…tam budou mít problémy ještě dlouho. To jsou ty děti, co třeba ubývají v MS kraji… ![]()
@truelly píše: Více
Přesně tak, je ještě prý asi o 4000 přihlášek více než loni. Ukrajinci + na přijímačky jdou i někteří co je dělali loni a nejsou spokojení na škole (soukromá, jen jazykový kurz…)
@truelly nemáš prosím při ruce ten graf Praha + Stř. kraj?
@mirkaazzuri to bohužel nemám. Muselo by se to hledat přes český statistický úřad.
@truelly píše: Více
Ok i tak díky, já tam našla právě jen celou ČR
@1Pears1 píše: Více
Taky jsme dali tři žádané gymply a vůbec o ničem jiném jsme neuvažovali, protože dcera si prostě vybrala tyto tři.
Prosím kde někteří rodiče berou ty informace, že jejich dítě už přijali, protože má dost bodů na danou školu. Já jsem ani na jedné škole, kde se syn hlásí nenašla informace kolik na jaký obor bylo letos podáno přihlášek.
@Ráďa 25 píše: Více
Ještě jsem necetla, ze by to nekdo vedel
@Ráďa 25 píše: Více
Podle mě jsou to všechno hrubé odhady, lze dohledat počet přihlášených i v minulých letech, počet bodů posledního přijatého bez odvolání a některé další věci. My jsme dohledali vše na webovkách škol.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.