Přijímačky 2024 - priority

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1188
16.4.24 21:26
@renap píše: Více

Co bylo na Dipsy blbě? Ještě nikdy jsem žádný svý dítě takhle pohodlně nikam nepřihlásila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
16.4.24 21:27
@Francis6 píše: Více

jí se zeptej, nebo si přečti její příspěvky vedle v diskusi. Jede ve stejném tonu od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
16.4.24 21:30

Tak nezavděčíš se všem, nikdy:-)
Já jsem ráda, že to máme za sebou, moje dcera působí tak, že už ani neví, že nějaký přijímačky dělala:-) Na rozdíl ode mě by jí asi bylo i fuk, kdyby měla čekat třeba do července:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
16.4.24 22:22

@Francis6 mně taky a kdo zažil pakarnu se zapisování lístky, odvoláním, přesun lístku a v půlce června konečně snad hotovo v 1 kole. Navíc nevidím mnoho rozdíl mezi volbou priorit v únoru a v dubnu ( po staru) 3. Školu si psát nemuseli. A jestli čekám 14 dnů nebo měsíc je už snad jedno. Mně naopak přišel systém super. Žádný tisk přihlášek, vyplňování ve škole, nahlašováni oboru ( zažila jsem všechny varianty ). Doma z pohodlí za 2o minut hotovo. :palec:

• Citovat
  • Upravit
5757
17.4.24 07:41

https://echo24.cz/…y-deti-mista?…
Každý soudný ví, že jde jen o schování problému a zabalení do dárkového balení:-). Ano pár rodičů nebude muset běhat a hledat…budou čekat na druhá a třetí kola. To, že si někdo myslí, že se na ty třetí školy dostanou všichni a umístěno bude 90% dětí je naprostý nesmysly. Ty nechtěné školy si nikdo stejně na třetí místo dávat nebude…Ta 3. priorita bude na školách, kde zase bude nával. Vždyť si to proboha představte se školkama, tam se může dát xxx přihlášek do xxx škol, ale většině je to naprosto prd platné, když 99,99% školek má zájem o 50% větší než kapacitu. Prostě 3leté děti se nedostaly na mnohem místech v době největšího návalu. To by systém musel být nastavený ještě víc buzeračně a po naplnění kapacity na 3. prioritě nepustit zadat danou školu, ale nabídnout ty, kde mají kapacitu volnou…Ale tak to není. Jo chápu sedět doma u PC a hledat, kdo má druhé a třetí kolo je lepší než ty školy objíždět to ano…Ale jak jsem napsala už x krát. Vadí mi jak se problém schovává, oblbují se rodiče, kteří tomu ze zoufalství/neschopnosti myslet/xxx věří a radují se jak budou mít menší stres.
A kdybys uměla číst, tak nikde nepíšu, že přiádání jedné školy je špatně. Píšu stále, že když už se něco mění, má se to dělat pořádně a ne jen, aby to vypadalo, že něco dělám. A píšu, že změna nevyřešila to o čem se vloni mluvilo…dlouhé čekání na výsledky (to jen prodloužila) stres rodičů a dětí…ten jen prodloužila, protože, aby byli všichni v únoru rozhodnutí, musí vše řešeit mnohem více dopředu…takže doba, kdy setím zabývají je delší atd…Ale vím, jste zoufalí, že se děti nikam nedostanou. Teď ještě lehká matika, takže i 40 bodů bude k ničemu, protože to bude mít polovina dětí. Jo vím, zoufalí dělají zoufalé věci i věří zázraku:-). Ale všem samozřejmě přeju, aby se dostali tam kam chtějí i jejich rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
17.4.24 07:49

Dcera má 4 školy, protože jedna je s talentovou zkouškou. Všechny má žádané s obrovským zájmem. Žádnou „záchrannou“ jsme tam nedávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
17.4.24 07:58
@Zeoli píše: Více

Maximálně může jít na druhé kolo, ale to většina dětí pochopitelně nechce. Po období stresu jsou rádi, že to mají za sebou a karty jsou rozdány.
Minulý systém byl výhodný pro ty nejlepší, kteří si mohli vybrat, ale spousta dětí čekalo, co a kde se uvolní.

Dcera se taky nemohla rozhodnout ohledně priority škol.
Jinak dipsy mi přišel skvělý. Nám fungoval, nepadal a ani nebyl problém vzít přihlášky zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
17.4.24 08:58
@Aglája75 píše: Více

Předtím ale neběhalo „pár rodičů“, ale desetitisíce. Polovina dětí, pro které ty místa byla, jen papírově zakrytá dvojitým přijetím většinou stejných dětí, nevěděla často až do června, kam nastoupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.4.24 09:55

@Aglája75
Ten počátek dipsy sice byl takový divoký, nešťastný. To je pravda. Ale to se stává snad u všeho nového, než se vyladí. Letošní devátáci jsou průkopníci. Další ročníky budou mít vyladěno. My patříme mezi ty, kteří problém měli. Řešila jsem to. Vyřešil se problém a pak dobrý. Už vše šlapalo. Funguje i komunikace, že jsem v dipsy měla informace od škol. Od všech tří minimálně ty dva týdny předem byla pozvánka. Online verze je pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
17.4.24 15:41

Ahoj, víte prosím, kde se dá najít, kolik dětí se nakonec na jakou školu hlásilo? Koukala jsem na stránky té naší konkrétní školy, ale tam to není. Je nějaká stránka s přehledem? Hledala jsem i na dipsy.cz i na prihlaskynastredni.cz a nic. Existuje vůbec takový přehled? Moc děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
17.4.24 15:46
@mayerka píše: Více

Gymply najdeš tady. Ale někde to mají uvedené i s odvoláním, někde ne.
 https://www.matematickaberuska.cz/…-prijimacek/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.24 15:54

@mayerka vzdelavanivdatech.cz

• Citovat
  • Upravit
12602
17.4.24 16:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
17.4.24 17:16

Moc děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
17.4.24 23:23
@Katy310 píše: Více

1. studenti si ve školách napíšou cermat. Školy pošlou vyplněné záznamové archy z testů do cermatu.

2. v cermatu ty testy vyhodnotí - uzavřené otázky vyhodnocuje počítač, otevřené otázky lidi. Dosažené body pošle cermat školám, na které se studenti hlásí

3. školy k těmto výsledkům doplní svoje další body (za olympiády, za průměr, za svoje školní přijímačky, za pohovor…) a sestaví koneřné pořadí přijatých a nepřijatých, čili kdo je na jejich škole první, druhý, předposlední, poslední… Toto pořadí (ne body, ty už jsou cermatu jedno) - toto pořadí uchazečů pošlou zpátky cermatu.

4. teď teprve nastupuje ten slavný cermatí algoritmus. pořadí uchazečů ze všech škol hodí do počítače, a algoritmus to proškrtá.
Když máš školu kde berou 20 lidí a máš výsledek cermatu mezi nejlepšími 20 z přihlášených na tuto školu, přijetí je jisté a je jedno, jakou měla škola prioritu, zda jsi ji měl 1, 2 nebo 3. Jsi prostě přijat. Protože se ale podávaly přihlášky 3, je dost možné, že je takový uchazeč přijat i na zbylé dvě školy. Tady zasáhne algoritmus, nechá každého studenta na té nejvyšší prioritě, na kterou byl přijat (zde 1.) a jeho ostatní přihlášky smaže.
Všechny, kteří zůstali pod čarou na této škole, algoritmus vyřadí. Ale na ostatních dvou školách vyřadí přesně tolik uchazečů, neboť už jsou umístěni. Tím se otevírá místo pro uchazeče s druhou a třetí prioritou… Algoritmus to bude takto umisťovat a uvolňovat místa, ažumístí všechny uchazeče. Nepodaří se umístit jen těm, kteří pokomili přijímačky natolik, že nejsou přijati ani na jednu ze svých vybraných škol, a jejich pořadí se neposune nad hranici přijetí ani tehdy, když algoritmus proškrtá všechny, kteří nastoupí jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin