Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@brambora80 píše: Více
Tak u středoškoláků se očekává, že budou mít jiné priority, než být s nejkama ve třídě. Na to asi dipsy kolonku fakt nemá.
@hanka.br. píše: Více
Ale mohl by mit ![]()
Ne, taky si myslim, ze je to kravina. Kamaradi budou jini, vyber skoly podle sebe je dulezitejsi.
@veria píše: Více
Ale pravidla jsou stejna na 8g, 6g i stredni skoly. A priznejme si otevrene, kolik deti kdy ve 14-15 letech vedelo co chce delat. Casto rozhodla malickost, logisticke veci atd atd, takze i ty kamaradi. Mnoho lidi si neni jiste ani vysokou, takze bych to s timhle vedeckym pristupem neprehanela. To, ze system lidi dobuti dat si na treti misto skolu, na kterou rodice ani dite nechteji, ale aby meli jistotu, ze dite nekde bude, tak ji tam napisou a system se bude chlubit jak vyresil nedostatek mist, je za me naprosta hruza. Horsi jak za komancu:(
@Aglája75 píše: Více
No tak lepsi se dostat na treti skolu, kterou si vyberu, nez se nedostat na zadnou a jit do 2. kola na uplne mnou nechtene ustavy, ne? Vzdyt je to nahodou super, ze si muzes ty skoly vybrat tri.
@truelly píše: Více
Soukromé asi ne, tam je nával úplně stejný a berou taky podobný počet. Jo, možná budou mít mírnější podmínky k přijetí, to asi jo. Pak mi přijde lepší si je dát na první místo, lepší vrabec v hrsti než holub na střeše.
Když jsem se hlásila na střední já, tak jsem dělala první kolo tu těžší, druhé kolo tu lehčí. První jsem nezvládla, druhou ten obor ne, ale nebidli mi jiný obor, a ten jsem nechtěla. Takže jsem šla nakonec na jinou, bez přijímaček, tam mě vzali na základě vysvědčení. Kdybych to otočila, dala si tu lehčí na první kolo přijímaček, tak bych ten obor udělala. Ale tím pádem bych věděla skoro jistě, že tu těžší bych ve druhém kole neudělala, když brali třeba jen tři děti. Ale pořád jsem měla možnost volby, kdybych udělala obě školy, vybrat kam chci víc.
@Aglája75 na 6g asi ano. Dnes většině v 9i při odkladech je jim 15-16a tedy dle kamarádů se nerozhodoval nikdo z našich dětí ani jejich kamarádi.
Navíc od 8 třídy mají předmět volbu povolání, chodí na různé veletrhy škol ( aspoň u nás ), můžeš kontaktovat PPP s doporučením ke vhodnosti zaměření, pokud jsi fakt v loji.
Podávat priority dle kamarádek, které zítra být nemusí je zvláštní.
Příspěvek upraven 16.04.24 v 19:24
Když tam dítě nechtějí, tak tam tu školu nemají psát. Lidi budou pořád frfňat a komančové se fakt neomrzí.
a to to bude za chvíli fifty - -fifty ( teda forty - forty…40 let s komunisty a 40 let po…
)
@Aglája75 vždyť si 3 školy dávat nemusíš. Můžeš dát 2 školy a třetí nedat. To je Tvolba podat až 3 přihlášky. Proč to pořad řešíš, když se té to minimálně 2 roky ještě netýká?
No ono u těch 8G v našem okolí není zas tak velký rozdíl, všechna jsou všeobecná a jsou i všechny zhruba stejně daleko. Pak už je to opravdu o házení kostkou
Takže proč ne podle kamarádů. Skutečné rozhodování bude až 8G = co dál,…
@brambora80 píše: Více
V pořádku, klidně se rozhodujte podle kamarádů - ve druhém kole. To mi přijde naprosto fér. Kdo má jasno přece nemusí čekat x týdnů, než se někdo rozhodne, kam teda vlastně milostivě nastoupí - jestli s Maruškou, nebo Pepou nebo se jestli se na poslední chvíli nerozhádá s oběma.
Jak jako „horší jak za komančů“? Za komančů jsem si s vyznamenáním mohla dát na přihlášku jednu maturitní odbornou školu (gympl ne, na ten jsem měla moc dvojek) a jeden učňák. Zlaté tři volby dneska. ![]()
@Aglája75 zase ty ![]()
Tak jasně že byl minulý systém lepší, možnost jenom dvou škol místo tří, pak v případě nepřijetí-což byla větší pravděpodobnost, logicky, že jo, detektivní pátrání po školách, kde nenaplnili počet a kam by chudáka dítě ještě vzali, sepisování odvolání. Pak nějaké podivné zápisové lístky a fronty u škol jak za komančů na mandarinky a nervy, jestli se dítě vůbec někam upíchne.
Hele, ty ses prozdě rozhodla, že je to špatně, napřed Dipsy-ta radost, když to hned první den nefungovalo
,pak to šlapalo ku spokojenosti národa, dokonce to využili téměř všichni a bez problémů. Tak jsi neměla proč rýpat a nadávat a teď jedeš nanovo. Že tě to baví, zvlášť když to nemusíš řešit. Nechápu.
@renap píše: Více
Mně to teď přijde o dost lepší. Vybrali jsme všechny tři školy tak, že by se dceři líbilo všude. Čekat se bude dlouho, to je pravda. Ale jinak všechno běželo skvěle, přihlašování, zasílání příloh-vše rychle a bez běhání.
V čem by to mělo být horší…
@Francis6 jasně,že je to lepší, ale Aglája tu prudí od začátku, napřed Dipsy, všechno blbě, přihlašování a celý podle ní špatně. Mně to taky připadá mnohem lepší, víc dětí se dostane tam, kam chtějí.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.