prijmeni ?

Anonymni
3.5.08 19:20

prijmeni ?

Ahojte vsechny damy :) resim dilema a to vyber prijmeni pro me dite. Otec je Fin, kdyz jsem mu oznamila ze jsem tehotna rozesel se se mnou :( ale navrhl kamaradstvi. schazime se a povidame si, mooc dobre si rozumime, mozna i nejake ty city stale pretrvavaji. rika mi ze o dite se postara, vidim to na nem ze by moh byt zodpovedny otec, ale zase ho tak dobre neznam bohuzel. tak porad resim jestli se dite bude jmenovat po nem nebo po me. chtela bych spise po nem ale nevim zda je to spravna volba. nevite nahodou ze bych nechala zapsat obe prijmeni jestli to jde ? dekuji mnohokrate za pomoc :) hanka.
  • Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
3.5.08 20:20

no jednak zalezi kde zijes - jestli tady, tak bych si nechala prijmeni svoje. Fin
se taky muze ze dne na den sebrat a jet se „kamaradit“ do jine zeme, i kdyz nepopiram, ze se o dite financne nepostara.

• Citovat
  • Upravit
3329
3.5.08 20:33

Obe prijmeni dat nejdou.
Ja bych teda nevahala ani minutu, predstav si ze najdes nekoho, kdo s tebou bude chtit byt, treba i dite bude chtit osvojit (nebo treba ne, to uz je jedno), a budete mit kazdy jiny prijmeni? To se mi nezda. Ja jsem taky nechala prijmeni moje, pres odpor otce, ale kdyz si me vzit nechce, tak ja taky neustoupim. Zmenit se to kazdopadne da kdykoliv, jen to stoji asi tisicovku… Tolik muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni

To je teda padouch :?
Ja bych tedy zvolila svoje prijmeni - a to v kazdem pripade… i kdybych partnera mela a nebyli jsme vziti…

At vse dopadne co nejlepe!!!!

Lucka

• Citovat
  • Upravit
4498

Myslím, že by mohlo mít 2 příjmení -stejně, jako si rozhoduješ o příjmení před svatbou - křestních jmen dítě může mít nekonečno, příjmení jen 2. Ale není to, že by si pak mohlo rozhodnout, které bude užívat - oficiálně je musí používat obě, alespoň, co vím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
3.5.08 20:49

Tak to nevim, jestli se menil zakon, ale rozhodne to mozne jeste pred pul rokem nebylo. Pouze v pripade, ze dve prijmeni ma i matka ditete.
A krestnich jmen taky dite nemuze mit nekonecno,a le dle nasich zakonu jen dve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
3.5.08 21:13

taky bych dala diteti sve prijmeni. pokud tedy jste vazne jen kamaradi a nikdy spolu nebudete zit, bude prckovi prijmeni po cizim panovi jedine na obtiz. Dulezitejsi se mi zda, zda bude mit mrnous otce napsaneho v rodnem liste - to planujes?
 h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.5.08 21:28

to je dobra otazka :) taky tuhle resim, zda jej napsat, ale pripada mi to lepsi vuci ditete ho tam napsat. co vy na to ? a asi je pravdepodobne ze se otec vrati do Finska takze zvolim tedy me prijmeni. aspon bude mit dedecek radost :)) a jeho rodinu ani neznam ..

• Citovat
  • Upravit
3329
3.5.08 21:36

No tak hlavne jestli s tim zapsanim do RL bude otec souhlasit? Protoze pokud ne, tak ani nemuze mit dite jeho prijmeni zejo. Ale pokud on chce, tak bych ho tam napsala (je treba predem zajit na matriku, ale to asi vis, klidne uz ted, i kdyz nevim v kolikatem tt jsi). Pokud nesouhlasi a ty bys ho tam chtela, tak to jde tusim pouze az po narozeni ditete soudne.
Pokud tam otce mit dite nebude, zase bude vyhoda u pripadneho osvojeni novym otcem. Je to na tobe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
3.5.08 21:47

Urcite bych mu dala svoje prijimeni. Rikala jsem to i manzovi jeste svobodna a netehotna, ze kdyz budem mit dite a nebudem svoji, prcek bude mit prijimeni po me. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.5.08 21:52

jj to zatim nevim jestli mi to podepise, ale informovala jsem ho o tom. jsem ve 4. mesici tak ma jeste cas na rozmyslenou. teprve ted to rozdychal jakz takz ze bude otcem tak na nej musim pomalu :) uz se o diteti dokaze bez vetsiho znatelneho stresu bavit, dokonce mi chce navrhovat jmeno :-O ale to ja uz mam vymyslene :)) je to boj, ale ja sve dite miluju uz ted :) hanka.

• Citovat
  • Upravit
291
4.5.08 05:57

Moje děti mají příjmení po otci, ale my žijeme spolu a jsme rodina. V tvém případě bych dítěti dala příjmení svoje.
každopádně uvidíš jak se to bude všechno vyvíjet. Já jsem obecně pro, aby otec byl zapsaný v rodném listu, protože je pak mnohem jednodušší vymáhat alimenty - hrdost je pěkná věc, ale nemít žádné peníze už tak pěkné není. Jsem pro, aby otec nesl část zodpovědnosti a zapsáním ho do rodného listu budou věci v tomhle ohledu jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavlička
4.5.08 08:12

Tak v tomto případě bych jednoznačně dala jméno po mě!!!! V žádném případě po otci. Nevidím vůbec důvod!

• Citovat
  • Upravit
Pavlička
4.5.08 08:14

Se zapsáním do rodného listu musí otec souhlasit? To slyším prvně.

• Citovat
  • Upravit
168
4.5.08 10:23

Ano musí souhlasit.A opravdu není rozumné mít příjmení po někom,kdo tady za čas nebude a až si najdeš někoho jiného,s kým budeš chctít být a případně mít jeho příjmení pro toto mimi,tak třeba Fina nenajdeš a jsou tu hned komplikace.Renata :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí