Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kluk, který se mi líbí má příjmení, které měla moje prababička za svobodna. Myslíte si, že je velká pravděpodobnost, že jsme nějak do rodiny? Vím, že to ještě nemá cenu tak dopředu řešit, ale byl by to incest, nebo tak něco ![]()
Neboj, co se týče genetiky, tak se to neřeší a jméno babičky za svobodna fakt nemusí nic znamenat. Možná budete příbuzný přes nějaké x koleno, ale to je už v pohodě.
@Janinka290401 píše:
Kluk, který se mi líbí má příjmení, které měla moje prababička za svobodna. Myslíte si, že je velká pravděpodobnost, že jsme nějak do rodiny? Vím, že to ještě nemá cenu tak dopředu řešit, ale byl by to incest, nebo tak něco
tak společnou pramáti Evu odněkud z Afriky máme všichni - to vědci prokázali studiem DNA ![]()
Jaj… ale to není zase tak daleko… mohl by byt bratranec asi tak přes 4 kolena…
Už dotyčný tuší, že ho máš vyhlédnutého?
Ale jinak je to docela vtipný způsob, jak zahájit konverzaci - jestli náhodou nejste vzdálení bratranci. Jestli víš odkud prababička byla a jestli měla nějaké bratry, tak to zkus využít jako záminku k hovoru. Teda pokud to příjmení je alespoň trošku neobvyklé. U Nováka/Kováře/Blažka a podobně to bude trošku okaté.
@Janinka290401 píše:
Jaj… ale to není zase tak daleko… mohl by byt bratranec asi tak přes 4 kolena…
Tak to můžeš být úplně klidná
.
@Janinka290401 píše:…lepší než zůstat na ocet, ne?
Kluk, který se mi líbí má příjmení, které měla moje prababička za svobodna. Myslíte si, že je velká pravděpodobnost, že jsme nějak do rodiny? Vím, že to ještě nemá cenu tak dopředu řešit, ale byl by to incest, nebo tak něco
Moje babička si vzala pradedecka a oba měli stejně příjmení, plus byli ze stejne vsi a příbuzní nebyli
a to nešlo o úplně běžné prijmeni ![]()
Neresila bych…