Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Příspěvek upraven 18.01.18 v 11:07
Nečetla jsem celý příspvěvek, ale odpovídám podle nadpisu.. U mě by měl takovej smůlu.. Pro mě má svatba velkej význam a je to pro mě základ vztahu ![]()
Bud ráda, že dítě chce ona ta svatba není to nedůležitější na světě a možná se pak i sám rozhoupe
@terezka12345 ja to mam stejne jako ty. Takze do ditete bych bez svatby nesla.
Ale chapu, ze kazdy tohle citi jinak.
@Tamtama píše:
A kde je problém? Dítě nebude mít jiné příjmení než ty..
To asi není problém, spíše překvapení. Čekala jsem, že on jako chlap si bude stát za tím, že chce aby jeho syn/dcera nesla jeho jméno. On mi řekl, že to je v pohodě, ať se jmenuje po mně
Takže v tomhle jsem byla malilililinko naivní. ![]()
Mame dite a chlap po rozvodu uz nechce svatbu…pry mozna za par let..neni to to nejdulezitejsi…zalezi jak fungujete jako rodina a ne jak se jmenujete…
A proc mu normalne nevysvetlis z jakych duvodu je pro tebe svatba vyznamna a dulezita? Nejake vyhrozovani prijmenim mi prijde smesne a koukam, ze to tu ani nevyslo. Nejste male deti, kazdy mate nejake nazory, predstavy, tak spolu normalne o nich mluvte.
@Jana525 píše:
A proc mu normalne nevysvetlis z jakych duvodu je pro tebe svatba vyznamna a dulezita? Nejake vyhrozovani prijmenim mi prijde smesne a koukam, ze to tu ani nevyslo. Nejste male deti, kazdy mate nejake nazory, predstavy, tak spolu normalne o nich mluvte.
To já jsem mu všechno samozřejmě vysvětlila. Moc dobře ví, jaké jsem to měla s rodinou, jaké je to teď apod. Všechno jsem mu řekla, ale řekl mi jen, ať se nezlobím.
To si musíš rozhodnout jen a jen sama. Dokázala by ses přenést přes to, že si tě nevzal? Když to v sobě potlačíš, tak to potom může dělat neplechu dál ve vztahu.
Já bych pochopila, když by chlap nechtěl svatbu, protože by měl za sebou ošklivý rozvod, nebo tak něco. Jeho důvod nechápu, čímž neříkám, že nemá váhu. Podle mě byste si o tom měli rozumně promluvit s odstupem času tak, aby on se necítil do ničeho tlačený. Co znamená svatba pro něj, co pro tebe, co si oba myslíte, že se ve vašem vztahu změní.
Jinak za mě osobně dítě bez svatby ani náhodou. S manželem jsme teda strašně řešili jestli napřed svatba a pak dítě, ale on měl své důvody, které jsem uznávala, takže jsme se nakonec brali narychlo když jsem byla v 5. měsíci, protože to byl prostě jediný možný kompromis.
Upřímně ti řekl, že svatba nikdy nebude.Je to na tobě, já bych ale do dítěte v tomto případě nešla
Holky nejsem žádná furie, abych na něho nastoupila a diktovala podmínky apod. Snažila jsem se s ním o tom mluvit, všechno jsme probrali. Řekl mi, že svatbu teďka prostě po něm nemůžu chtít, že na ni není PŘIPRAVENÝ a ať se nezlobím.
Je potřeba si ujasnit sama v sobě, co je pro tebe důležitější. Jestli dítě až po svatbě obecně, nebo dítě se současným přítelem. Je to těžké rozhodnutí, ale ráda bych se zeptala na 1 věc: Co pro tebe znamená svatba a proč ji vlastně konkrétně chceš? Zodpověz si na to sama a na základě toho to s přítelem prober a pak se rozhodni. A taky otázka: Proč on konkrétně nechce svatbu?
Určitě tady bude spousta výroků typu: „Pošli přítele do háje a najdi si někoho jiného, jsi ještě mladá.“ Ale jedině ty a on můžete zhodnotoit situaci a vyříkat si, proč jo a proč ne.
@Tamtama
Tak chtěla aby se jmenovali všichni stejně, táta, máma a dítě. Že bude děcko pojmenované po ní, je sice lepší, než kdyby bylo po něm, ale stejně to není to, co by chtěla.
Já bych na tvém místě do dítěte bez svatby nešla. Pro někoho to může být cár papíru, ale pro tebe ne. Partnerovi bych řekla, že to, že si mě nechce vzít, vnímám jako jeho zadní vrátka, jako vyjádření určité pochybnosti nad tím, že váš vztah je ten pravý a osudový a navždy a že s člověkem, který si tímhle není jist natolik, aby ti to u oltáře slíbil, mít dítě nechceš. Je ti 23, nemusíš nikam pospíchat (až už to děcko mít budete, nebudeš na něj mít vůbec žádnou páku a té svatby se nejspíš nedočkáš- takhle mám v okolí 2 holky, co si od malička hrály na nevěsty a sjížděly alba na beremese, pořídily si dítě s chlapem, co si je vzít nechtěl a najednou začaly házet věty typu „tak vždyť ta svatba není zas až tak důležitá“)