Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím o názor na následující věc, sama už nevím co poradit…
Moje nejlepší kamarádka (35 let, dvě děti ve školce) má manžela (36 let), který si pořídil milenku.
Kamarádka sama přiznala, že po dětech ji úplně opustila chuť na sex. K milování s ním se prý přinutí párkrát do měsíce, kdežto on by mohl a chtěl prakticky denně. Ani tak z toho prý nemá po psychické stránce nic moc (fyzicky ano), i když manžel se snaží, do ničeho ji nenutí. Nedokáže se vyburcovat k nějaké vášnivosti nebo iniciativě z její strany. Oba je to trápí, ale nějak se to nedaří řešit (v poradně nebyli a ani jeden z nich tam prý jít nechce, změna prostředí taky nepomohla, hormony jsou u kamarádky v pořádku, manžel doma jinak skvěle funguje a pomáhá jí, o děti se starají oba…).
Úplně náhodou z otevřeného mailového okna ve čtvrtek zjistila, že si manžel dopisuje a domlouvá s schůzky s nějakou ženou. Neustála to, projela celou konverzaci a napsala si na dotyčnou číslo a zavolala jí. Dnes se s ní sešla, mě poprosila, abych jí dělala pozorovatele z povzdálí, nakonec jsem ale byla s ní.
Ta ženská je určitě mladší než kamarádka, ale úplně jiný typ - taková nic moc, bruneta, menší a trochu při těle. Je ale strašně chytrá. Přítele ani děti nemá a ani nechce, protože jde po kariéře a jde jí jen o sex (to kamarádka ví z těch mailů). Na schůzce byla úplně v klidu, nevysmívala se a na nadávky kamarádky ze začátku moc nereagovala. Já se krotila, ale při pohledu na plačící kamarádku jsem jí taky řekla pár sprostých slov.
Vylezlo z ní, že už od začátku ví, že ON je ženatý a má děti. Seznámili se přes internet, když on odepsal na její inzerát. Překvapilo mě, že kamarádce řekla, že jestli to ona chce, že se už s jejím manželem vídat nebude, že je jí sice sympatický, ale že jim nechce ničit rodinu a že nikdy nechtěla tahat tátu od dětí. Je fakt, že zatím jim to všechno klapalo a že nebýt toho mailu, tak by na to kamarádka prý asi nepřišla. Když jí koupil nějaký drahý dárek, tak mu ho nejspíš vrátila a řekla mu, že tohle si nedomluvili a že nic nechce (to spolu oni dva taky řešili v těch mailech).
Taky ta ženská řekla, že o jejího chlapa jako partnera na žití nestojí, že hledá jen stálého sexuálního partnera, že ví, že tohle není úplně morální, ale že na rozdíl od možné jiné milenky ho ona nebude přemlouvat, aby byl jenom s ní. Pak řekla, že ať si to kamarádka rozmyslí a ozve se jí, že o dnešku jejímu manželovi vykládat nebude.
Kamrádka je na sesypání, brečí, s dětmi pomáhám já. Do úterka můžu být s ní, ale pak se manžel vrací ze služebky (odjel dneska odpoledne) a ona to asi bude muset řešit. Pořád se mě ale ptá, co má dělat, že ta hnusná ženská má vlastně pravdu.
Opakuju, že její manžel fakt funguje doma i v práci suprově, je milý, snaží se. Já nevím, co jí poradit. Sama bych ho asi vykopla a poslala za milenkou, to ale kamarádka nechce. Na druhou stranu jí ale vadí ta zrada a nechce tolertovat, že on spí s jinou, byť jim to doma v posteli skřípe. Jenomže co když se opravdu na tuhle vykašle a najde si jinou čůzu, která ho bude tahat od rodiny nebo ždímat o peníze?
Já jí nechci radit, spíš se snažím poslouchat a pomoc s dětma. Je mi jí líto, na jejího manžela jsem strašně naštvaná. Nemá některá z vás podobnou zkušenost? Co byste dělali vy?
prosím anonym…
Těžko radit
fér to není, na druhou stranu co čekala když mu pořádně nedá. Rozejde se s ním a najde si jinyho se kterým to půjde? Já bych trvala na okamžitém ukončení vztahu s milenkou a zároveň se domluvila na návštěvě poradny. Manželství bych se snažila zachránit.
Manželství bych určitě zachovala, ovšem vztah s milenkou by musel utnout. To že jí jde dnes jen o sex, neznamená, že to tak bude za půl roku, rok… Navíc stačí trocha nepozornosti a hned je malér na světě. Já sama bych se s nevěrou těžce srovnávala, ale bohužel sex k životu neodmyslitelně patří, takže se dalo čekat, že ho partner dřív, nebo později bude hledat jinde… Určitě bych se snažila najít příčinu „nechuti“.
S touhle to skončí, najde si jinou… Tenhle chlap potřebuje sex bez závazků, protože manželka „nefunguje“ a on je jen chlap - samec. Pokud s ním chce kamarádka být, musí zapracovat na jejich sexuálním životě. Tam je zakopaný pes. Asi bych se mu snažila o tomhle incidentu nezmínit a popřemýšlet, jestli se domluvit s milenkou, ať to ukončí a nenarušuje manželství nebo tuhle „neškodnou“ milenku tolerovat- vzhledem ke kamarádčině frigiditě. Určitě bych se snažila udělat vše pro to, abych nezničila jinak funkční vztah.
Anonym - nechci prezentovat intimní názory
Kamarádku nechápu a nevím, co by chtěla. Svého muže si asi moc neváží(nebo si ním byla tak jistá?).Jasně, nejlepší bude se rozvést a najít si chlapa, který doma nic neudělá, nebude pracovat, když bude chtít sex, tak si ho vynutí třeba i bitím. Pak možná bude spokojená.
To je těžký. buď přijde o asi jakž takž dobrýho chlapa, a děti o tátu, nebo se přinutí k častějšímu sexu, nebo bude tolerovat milenku.
Promiň, ale manželka-kamarádka se předvedla jako frigidní hysterka. Má na celé situaci uplně stejný podíl viny, jako manžel, který doma zvládá normálně fungovat díky milence, která mu dá co potřebuje v posteli. O nic víc on nestojí, jinak by doma nebyl tak vzorný. Takže oba do poradny.
Sakra co by ta kamaradka chtela? Bud zacne fungovat ve vztahu jako zenska a bude mit chlapa jen pro sebe, nebo se nemuze divit.
A navic si fyzicky pri sexu uziva… Kolik je zenskych, pro ktere je sex nic moc, ale kvuli manzelovi ho zvladaji. Miluji toho chlapa a vedi ze sex proste ke spokojenosti potrebuje.
At je rada, ze tahle zenska nechce tahat tatu od rodiny. Dokud ji ale nezacnou tikat biologicke hodiny a nebude chtit vlastni rodinu.
Promin, ale kamaradka si za to muze sama…
Rozhodne bych si s nim promluvila, nedelala zadne sceny, ale zkusila zjistit, jaky on ma na tuto vec pohled..
Aby vztah fungoval, musi chtit a pracovat na tom oba..
@mari.kori píše: Úplně náhodou z otevřeného mailového okna ve čtvrtek zjistila
Dělám v IT roky, ale ten obrovský počet úplně náhodou otevřených „mailových oken“ zde na eMiminu je tak zarážející, že by stála za nějakou vědeckou studii.
Sex je prostě základní lidskou potřebou, výrazem lásky a patří ke vztahu stejně jako obětí, pohlazení či naslouchání tomu druhému. Pokud to tři roky „po dětech“ kdy nemá chuť na sex a musí se k němu přinutit dotyčná neřešila, ten chlap to samozřejmě pozná. Takový sex ke kterému se ta žena musí „přinutit“ je samozřejmě poznat. Má ji rád, je to dobrej táta, nechce bourat rodinu a jelikož se paní 3 roky nevyjádřila, tak to asi taky nechtěl otevírat jako téma, když jinak rodina funguje. Tak je pochopitelné, že v takovéhle situaci, si našel „paní na sex“ a přesně takovou, jakou měl. Takovou, která ví co chce, nechce po něm bourat rodinu, nechce citové závazky ale chce kvalitní sex, tedy to samé, jako on. Možná budu zase kamenovaný, ale co by si tak paní přála jiného? Aby si manžel spokojeně 25 dni v měsíci chodil na záchod tahat za pindíka a tvářil se jak je všechno super? Tomu chlapovi je 36, né 96. Ano, mohl přijít za ženou a začít zjišťovat co se děje ale s tím měla přijít spíše žena a říct mu své pocity, probrat to s ním. Takhle chlap vlastně udělal to, co ta žena chtěla. Nenaléhal na ni, akceptoval že nemá o sex zájem a zustal dobrým tátou a funkčním mužem v domácnosti.
Jistě by nebyla raději, když by jí oznámil, že se stěhuje k Ivance ze seznamky, protože s ní měl nejdříbv jen sex ale teď se strašně zamiloval a opouští ji a dvě děti… Nebo ano?
Dlouhodobě nevidím u tak mladého chlapa jinou možnost, pokud jeho příjmení není Školastykus, nebo pokud se jeho žena nedá do péče lékařů a nezjistí, co se stalo a nedá se dohromady. Ano, půjde to teď hůř, kvůli tomu Úplně náhodou z otevřenému mailovému oknu ale na to asi měla myslet dřív… tři roky jsou fakt dlouhá doba.
Napíšu ti to jako varování pro kamarádku : Byla jsem milenkou ženatého chlapa. Seznámili jsme se taky na seznamce. Hned jsme si řekli že to bude jen o sexu, on že má manželku rád, nechce ji opustit, ale nespí spolu, protože ona stratila zájem o sex a on, že by to měl klidně i 3 krát za den. Brala jsem to, já tehda nikoho neměla, takže mi to vůbec nevadilo, užívala jsem si skvělí sex a večer jsem mohla vypadnout ven za kamarádama atd. Trvalo to asi rok, během toho roku, kdy jsme se vídali každý den a postupem času už to nebyl jen sex, ale zjistili jsme že si máme co říct, že nám je skvěle i mimo ložnici. Prostě přeskočila jiskra a mi se do sebe zamilovali. Nenutila jsem ho at se se ženou rozejde, udělal to sám. Teď jsme spolu skoro 6 let a máme 2,5 letého syna.
Prosím anonym, citlivá minulost
No, tak se nám tady celkem jednoznačně tvoří i odpověď pro zakladatelku tématu Manželka má být povolná svému muži? no evidentně nemusí, ale…
@mari.kori v takovémto případě tolerovat takovou milenku.. sorry, ale jestli s chlapem vůbec nespí (nebo tedy minimálně), tak se není čemu divit ![]()
Proboha proc se s ni schazela? Nelibi se mi ani pristup chlapa, ani manzelky. Ovsem ke spokojenosti vsech ted vse zalezi na manzelce. Vyhledat tefy nejakou pomoc, zacit opet sexualne zit. Otazkou je, jestli to jeste pomuze…protoze prece zakazane ovoce nejlip chutna a i kdyz manzelka bude sexovat, proc si sem tam nevtznout jinde, ze? Podle me nevyresitelne.