Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mari.kori píše:
Jsem hotová z toho, že ta ženská byla úplně v klidu, žádný stud nebo že by se omluvila. Nenadávali jsme jí nějak strašně, ale prostě občas něco uklouzlo, protože ona k tomu přistupovala jako by se vlastně nic nedělo.
A ona ta žena snad udělala něco špatného? Za co by se měla omlouvat a za co by jste jí nadávali? Ono se skutečně nic nedělo. Ona je ta poslední, kterou můžeš ty nebo ona „manželka“ vinit. Naopak, můžete být rády, že po něm nic nechce, ani city ani dárečky či finance. Fakt mně překvapuje, že vůbec může někdo dojít k tomu že by se dotyčná měla omlouvat.
@mari.kori píše:
K tý milence: Mám to zkreslené, protože jsem samozřejmě na straně kámošky. Ale je fakt, že ze strany milenky ten přístup pro kamarádku nemůže být asi lepší. Když to tady tak čtu a stydne mi hlava…
Jako ale to fakt má nějaká rozumná ženská žaludek na to, aby se tahala s ženatým a dětma, když ví, že na to manželka přišla? Já bych hanbou asi umřela, okamžitě bych to utnula a kamarádce se omlouvala až do haleluja. Ona byla úplně v klidu…
Mohu se zeptat, co je to důležité, že jsi tak samozřejmě na straně kámošky? Jen proto že jde o ženu, nebo jsi prožila něco podobného, nebo proč. Dost mě to zajímá.
A to tahání se s ženatým, on tak nějak trochu ženatý není… Tedy tomu ženatý tam celkem důležitý kus chybí. A ona po něm nic nechce, ona chce jen sex a on taky. Naopak, ona tu rodinu svým racionálním přístupem, drží pohromadě.
@Theli píše:
Tak ta milenka asi nebude úplně typická ženská… Nechce partnera ani děti, záleží jí jen na kariéřeKolik že jí je let??
Myslím, že to chtělo odvahu se s vámi dvěma sejít, poslouchat vaše nadávky a mluvit na rovinu… Dala tím tvé kamarádce šanci s tím problémem ještě něco dělat, pokud to tedy vůbec lze…
Řada žen jde dnes po kariéře, to není zase až tak netypické plánovat děti na později.
A ano, odvaha to být musela a spíš než odvaha spíš něco jiného, nenalézám pro to výraz, (soucit, snaha pomoci, porozumet, slušnost, ani jedno není úplně přesné) protože 99,9% jiných by mávlo rukou a nadávat jí bylo vrcholně něslušné, spíš jí meli poděkovat, viz tvá poslední věta.
@mari.kori píše:
Prosím o názor na následující věc, sama už nevím co poradit…Moje nejlepší kamarádka (35 let, dvě děti ve školce) má manžela (36 let), který si pořídil milenku.
Kamarádka sama přiznala, že po dětech ji úplně opustila chuť na sex. K milování s ním se prý přinutí párkrát do měsíce, kdežto on by mohl a chtěl prakticky denně. Ani tak z toho prý nemá po psychické stránce nic moc (fyzicky ano), i když manžel se snaží, do ničeho ji nenutí. Nedokáže se vyburcovat k nějaké vášnivosti nebo iniciativě z její strany. Oba je to trápí, ale nějak se to nedaří řešit (v poradně nebyli a ani jeden z nich tam prý jít nechce, změna prostředí taky nepomohla, hormony jsou u kamarádky v pořádku, manžel doma jinak skvěle funguje a pomáhá jí, o děti se starají oba…).
Úplně náhodou z otevřeného mailového okna ve čtvrtek zjistila, že si manžel dopisuje a domlouvá s schůzky s nějakou ženou. Neustála to, projela celou konverzaci a napsala si na dotyčnou číslo a zavolala jí. Dnes se s ní sešla, mě poprosila, abych jí dělala pozorovatele z povzdálí, nakonec jsem ale byla s ní.
Ta ženská je určitě mladší než kamarádka, ale úplně jiný typ - taková nic moc, bruneta, menší a trochu při těle. Je ale strašně chytrá. Přítele ani děti nemá a ani nechce, protože jde po kariéře a jde jí jen o sex (to kamarádka ví z těch mailů). Na schůzce byla úplně v klidu, nevysmívala se a na nadávky kamarádky ze začátku moc nereagovala. Já se krotila, ale při pohledu na plačící kamarádku jsem jí taky řekla pár sprostých slov.
Vylezlo z ní, že už od začátku ví, že ON je ženatý a má děti. Seznámili se přes internet, když on odepsal na její inzerát. Překvapilo mě, že kamarádce řekla, že jestli to ona chce, že se už s jejím manželem vídat nebude, že je jí sice sympatický, ale že jim nechce ničit rodinu a že nikdy nechtěla tahat tátu od dětí. Je fakt, že zatím jim to všechno klapalo a že nebýt toho mailu, tak by na to kamarádka prý asi nepřišla. Když jí koupil nějaký drahý dárek, tak mu ho nejspíš vrátila a řekla mu, že tohle si nedomluvili a že nic nechce (to spolu oni dva taky řešili v těch mailech).
Taky ta ženská řekla, že o jejího chlapa jako partnera na žití nestojí, že hledá jen stálého sexuálního partnera, že ví, že tohle není úplně morální, ale že na rozdíl od možné jiné milenky ho ona nebude přemlouvat, aby byl jenom s ní. Pak řekla, že ať si to kamarádka rozmyslí a ozve se jí, že o dnešku jejímu manželovi vykládat nebude.
Kamrádka je na sesypání, brečí, s dětmi pomáhám já. Do úterka můžu být s ní, ale pak se manžel vrací ze služebky (odjel dneska odpoledne) a ona to asi bude muset řešit. Pořád se mě ale ptá, co má dělat, že ta hnusná ženská má vlastně pravdu.
Opakuju, že její manžel fakt funguje doma i v práci suprově, je milý, snaží se. Já nevím, co jí poradit. Sama bych ho asi vykopla a poslala za milenkou, to ale kamarádka nechce. Na druhou stranu jí ale vadí ta zrada a nechce tolertovat, že on spí s jinou, byť jim to doma v posteli skřípe. Jenomže co když se opravdu na tuhle vykašle a najde si jinou čůzu, která ho bude tahat od rodiny nebo ždímat o peníze?
Já jí nechci radit, spíš se snažím poslouchat a pomoc s dětma. Je mi jí líto, na jejího manžela jsem strašně naštvaná. Nemá některá z vás podobnou zkušenost? Co byste dělali vy?
prosím anonym…
Je to slozite. On milenku chce a pokud mu da tahle vale, odepise na jiny inzerat ![]()
To chcete takhle obchazet a premlouvat vsechny zenske, ktere bude chtit?!? To tahle se jeste chovala slusne.
Az se manzel dozvi, ze takhle obchazite jeho objekty zajmu, bude to dalsi hrebicek do rakve vztahu.
Nevim, ci bych delala
. Premluvit tuhle jednu nic neresi, sex je vynuceny a to druhy pozna, fakt nevim..
@PetrVesely píše:
Dělám v IT roky, ale ten obrovský počet úplně náhodou otevřených „mailových oken“ zde na eMiminu je tak zarážející, že by stála za nějakou vědeckou studii.Sex je prostě základní lidskou potřebou, výrazem lásky a patří ke vztahu stejně jako obětí, pohlazení či naslouchání tomu druhému. Pokud to tři roky „po dětech“ kdy nemá chuť na sex a musí se k němu přinutit dotyčná neřešila, ten chlap to samozřejmě pozná. Takový sex ke kterému se ta žena musí „přinutit“ je samozřejmě poznat. Má ji rád, je to dobrej táta, nechce bourat rodinu a jelikož se paní 3 roky nevyjádřila, tak to asi taky nechtěl otevírat jako téma, když jinak rodina funguje. Tak je pochopitelné, že v takovéhle situaci, si našel „paní na sex“ a přesně takovou, jakou měl. Takovou, která ví co chce, nechce po něm bourat rodinu, nechce citové závazky ale chce kvalitní sex, tedy to samé, jako on. Možná budu zase kamenovaný, ale co by si tak paní přála jiného? Aby si manžel spokojeně 25 dni v měsíci chodil na záchod tahat za pindíka a tvářil se jak je všechno super? Tomu chlapovi je 36, né 96. Ano, mohl přijít za ženou a začít zjišťovat co se děje ale s tím měla přijít spíše žena a říct mu své pocity, probrat to s ním. Takhle chlap vlastně udělal to, co ta žena chtěla. Nenaléhal na ni, akceptoval že nemá o sex zájem a zustal dobrým tátou a funkčním mužem v domácnosti.
Jistě by nebyla raději, když by jí oznámil, že se stěhuje k Ivance ze seznamky, protože s ní měl nejdříbv jen sex ale teď se strašně zamiloval a opouští ji a dvě děti… Nebo ano?
Dlouhodobě nevidím u tak mladého chlapa jinou možnost, pokud jeho příjmení není Školastykus, nebo pokud se jeho žena nedá do péče lékařů a nezjistí, co se stalo a nedá se dohromady. Ano, půjde to teď hůř, kvůli tomu Úplně náhodou z otevřenému mailovému oknu ale na to asi měla myslet dřív… tři roky jsou fakt dlouhá doba.
To je tvuj prvni prispevek, se kterym beze zbytku souhlasim ![]()
@káťa píše:
To je tvuj prvni prispevek, se kterym beze zbytku souhlasim
To mě těší. Snad jich časem bude víc. ![]()
@PetrVesely píše:
Ale no tak, vždyť čteš ty okolnosti. Neříkám, že být nevěrný je OK, ale jaká je tady jiná varianta? Ten chlap jistě miluje děti, nechce od nich odejít, ženu i rodinu podporuje a pokud má ta dáma takovýhle problém, myslím, že ny měla místo zatnutí zubů u sexu, zatnout zuby u toho, když si taťka odskočí, a být ráda, že mají děti hodného tátu.
nejses nahodou ty ten chlap, co v jiny diskuzi kde byla neverna zenska by ji rovnou upaloval na hranici? ale chlap podvadet muze jo? ty ses ale pokrytec ![]()
@Bůča píše:
nejses nahodou ty ten chlap, co v jiny diskuzi kde byla neverna zenska by ji rovnou upaloval na hranici? ale chlap podvadet muze jo? ty ses ale pokrytec
Ale kdepák! Já nikterak právo jeho ženy na to, aby pokud zjistí nevěru mu postavila kufr za dveře a ihned vztah ukoncila nesnižuji, naopak, stále si stojím za svým
Ale moje přesvědčení o kufru za dveře po nevěře vychází hlavně ze vztahu, kde všechno klape, né kde je sex se zatnutýma zubama. Nicméně jak píši, „podvedený partner“ i tak právo ten kufr za ty dveře dát a je to právo ženy i muže.
Tady je to fakt trochu něco jiného, je to skoro vyplnění přání jeho ženy, super chlap, super manžel, dobrej táta a mámu obtěžuje jen sex s manželem. Ohleduplný a chápající manžel plní přání ženy a již „neloudí, nepožaduje“, zařídí to tak, aby i tady ženu neobtěžoval a nemusela zatínat zuby.
@PetrVesely píše:
Ale kdepák! Já nikterak právo jeho ženy na to, aby pokud zjistí nevěru mu postavila kufr za dveře a ihned vztah ukoncila nesnižuji, naopak, stále si stojím za svým
Ale moje přesvědčení o kufru za dveře po nevěře vychází hlavně ze vztahu, kde všechno klape, né kde je sex se zatnutýma zubama. Nicméně jak píši, „podvedený partner“ i tak právo ten kufr za ty dveře dát a je to právo ženy i muže.Tady je to fakt trochu něco jiného, je to skoro vyplnění přání jeho ženy, super chlap, super manžel, dobrej táta a mámu obtěžuje jen sex s manželem. Ohleduplný a chápající manžel plní přání ženy a již „neloudí, nepožaduje“, zařídí to tak, aby i tady ženu neobtěžoval a nemusela zatínat zuby.
boha to je sexistickej nazor
proc delas z jeho zensky ironicky frigidku? jasne, chlap se stara, je dokonalej uzasnej a mit sex je pravidlo? tak proc se pisou clanky, jak zensky pouzivat sex jako zbran a odmenu a chlapy to stve? ![]()
snad sex je neco, co maj chtit oba ne? a ne neco za chlapovu chapavost a to, ze je super tata ![]()
@PetrVesely píše: Řada žen jde dnes po kariéře, to není zase až tak netypické plánovat děti na později.Řada žen sice opravdu jde po kariéře, ale většina z nich kvůli tomu apriori neodmítá vážný vztah a dítě.
A ano, odvaha to být musela a spíš než odvaha spíš něco jiného, nenalézám pro to výraz, (soucit, snaha pomoci, porozumet, slušnost, ani jedno není úplně přesné) protože 99,9% jiných by mávlo rukou a nadávat jí bylo vrcholně něslušné, spíš jí meli poděkovat, viz tvá poslední věta.
@Bůča píše:
boha to je sexistickej nazorproc delas z jeho zensky ironicky frigidku? jasne, chlap se stara, je dokonalej uzasnej a mit sex je pravidlo? tak proc se pisou clanky, jak zensky pouzivat sex jako zbran a odmenu a chlapy to stve?
snad sex je neco, co maj chtit oba ne? a ne neco za chlapovu chapavost a to, ze je super tata
To jsme se ale hodně nepochopili. Pokud to takhle vyznělo, tak se omlouvám.
Tedy jasně a krátce: Pokud je někomu partner nevěrný, má ten druhý plné právo, postavit mu kufr za dveře. Nepleťme do toho příběh zakladatelky.
A pokud jde o zakladatelku, jaké tedy vidíš řešení, nějaké reálné, nejsem sám, kdo tady napsal, že současný stav je v podstatě logický a měl by možná i té ženě vyhovovat, protože newpomohlo nic, debaty, snahy, poradny, nic, pokud jsem dobře četl.
@PetrVesely ja radsi nenavrhuju nic
jsou tu zkusenejsi.nevi se jak dliuho s nim nespala a proc. buhvi co za tim je
treba malej ptak ![]()
@Bůča píše:
@PetrVesely ja radsi nenavrhuju nicjsou tu zkusenejsi.nevi se jak dliuho s nim nespala a proc. buhvi co za tim je
treba malej ptak
Vi se jak dlouho, 4 roky trvá stav, kdy občas (asi 4× do měsíce) manželka „zatne zuby“ a je sex. Manžel simně vnímá, že to dělá paní z donucení…
Jo a k tomu ptactvu, milenka hledala na seznamce dobrý sex, a je s ním spokojená, takže asi drozd je dostatečný ![]()
@PetrVesely píše:
Vi se jak dlouho, 4 roky trvá stav, kdy občas (asi 4× do měsíce) manželka „zatne zuby“ a je sex. Manžel simně vnímá, že to dělá paní z donucení…Jo a k tomu ptactvu, milenka hledala na seznamce dobrý sex, a je s ním spokojená, takže asi drozd je dostatečný
@PetrVesely píše:
Vi se jak dlouho, 4 roky trvá stav, kdy občas (asi 4× do měsíce) manželka „zatne zuby“ a je sex. Manžel simně vnímá, že to dělá paní z donucení…Jo a k tomu ptactvu, milenka hledala na seznamce dobrý sex, a je s ním spokojená, takže asi drozd je dostatečný
tak 4× do měsíce je ještě dost dobrý