Jaký první příkrm?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
příkrm
Ahoj holky..Jaký první příkrm jste daly prckovi??Kaši a nebo zeleninu??Díky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nepíšeš, jak staré máš dítě. Zeleninové pyré se doporučuje nejdříve od 4.ukonč.měsíce u nekojených dětí a u kojených až po 6.uk.měs. S kaší si ted nejsem jistá, jestli se dává od 4. nebo 6. měsíce, mrkni na web Hami, na každé kaši je napsáno, od kdy je vhodná.
Já jsem třeba klukovi začala dávat zel.pyré skoro od 5.měsíce jako oběd. Kaši jsem dávala k večeři asi od 6.měsíce, už si to moc nepamatuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mrkev…
ale můžeš začít čímkoliv…brambor, brokolice…
hlavně se neděs, že prcek má zácpu…mrkev staví !!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, začínala jsem mrkví a další týden bramborem a pak jsem dávala i květák, brokolici a různě to kombinovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mrkev, pak brokolice (ta neměla úspěch, vrátíme se k ní později), dneska bude dýně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my začali jablkem, banánem. ze zeleniny jsem jako první dala cuketu a kaši až kolem 6. měsíce
- Citovat
- Upravit
my začínali mrkví,pak asi po 3 dnech jsem dala brambor apak už jsem začala přidávat různou zeleninu(brokolice,celer,květák…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My zacaly zeleninou - taky mrkvi, pak brambor, brokolice a dneska zkusime dyni. Az si zvykne na zeleninu, tak zkusime ovoce a kasi az pak. Nase doktorka rikala, ze pokud se v noci nebudi hlady, ze na ni nemame spechat, tak nevim… Rika se, ze kdyz si mimco zvykne na sladkou chut, tak pak nechce papkat nesladkou zeleninu, ale kazdy dite je jiny. Kamaradka ma mimco, ktery basti zeleninu s masem, ale ovoce mu nejede… Ta zase zacinala kasi myslim uz od 4. mesice, pak zelenina a pak ovoce, s kterym teda bojuji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj-já začala s bezlepkovou kaší k večeři a pak zeleninu k obědu-první byla mrkev,pak dýně, pak tuším brambor a pak kombinace. Po měsíci bylo i maso
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
První lžička mrkev, pak mrkev + brambor, postupně další zelenina a maso. Z masa první králík. Po měsíci ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My začali tím bramborem,ale vůbec ho nechtěl,pak jsem zkusila mrkev,to bylo to saé,taky nechtěl,tak jsem začala dávat ovocné přesnídavky,ty miloval a pak ovoce a zeleninu jsem začala dávat až někde kolem 6 měsících až 7 měsíců a pak už dobrý,pak si dal už i zeleninku,ale polívky moc nechtěl,ale pak jsme byli u mamky a dělala polívkua trošičku přisolila,hned to byla jiná bašta a od té doby mi začal jíst postupně vše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit