Příkrm a kojení v 5.měsíci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
209
10.12.10 18:22

příkrm a kojení v 5.měsíci

Ahoj maminky,
plně kojím, ale chtěla bych dát malé něco „na zub“.
Je tedy možné dávat jí Hami příkrmy -ty od ukončeného 4.měsíce.
Teď je jí 5 měsíců a kousek.
Zkusila jsem jí už dvakrát dát ten ovocný, moc jí to chutnalo, snědla půlku a víc už jsem jí dát nechtěla a pak nadávala.
Tak druhou půlku zďobla večer.
Dostala to spíš jako mlsku, normálně přes den kojím, cca po třech hodinách.
Tak by mě zajímalo, jaký na to máte názor.

Moc vám děkuju za rady porady a přeju hezký večer a nadcházející víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
10.12.10 18:27

Taky jsem měla děsné „nucení“ dát dítěti příkrm dřív jak v 6m (plně kojený).Takže byl v 5m. Není to ideál, do 6m trávicí trakt ještě dozrává, takže by měl dostat jen mlíčko, šla jsem do toho s tím, že kdyby se po příkrmech nějak kroutil,osypal, zkrátka jakýkoliv problém, tak se na to vybodnu a počkáme. Bylo mu dobře, tak jsme příkrmy jeli od 5m.

Ale u dalšího budu kojit co nejdýl, patlání mrkvičky v mističce už mi tolik neučarovává :lol: Přece jen ta koza je taková praktická, hned připraveno, uvařeno, ohřáto na vhodnou teplotu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
10.12.10 18:32

Já určitě kojit chci, ale asi jak říkas, je to takovy nejaky dalsi zazitek s mimcem…
Tak jsem prave chtela vedet, jestli to neni neco, co spis uskodi, nez pomuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.12.10 18:35

Mám na mysli kojit plně co nejdýl :mrgreen: S batoletem za zadkem na to nebude tolik času 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
10.12.10 21:13

Ahoj, my jsme s příkrmy začali v 5 měsících dokonce na radu pediatričky, chtěla, aby malý měl v 6 měsících už jedno kojení plně nahrazené. Jenom nám vždy doporučovala začít se zeleninou a ne s ovocem. Prý při opačném postupu pak děti můžou zeleninu odmítat. Naši kluci se ale spíš šklebili z počátku na ovoce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
11.12.10 22:04

Nám bylo dnes 5 m. a 25 dní a poprvé jsme dali příkrm. Po domluvě s dětskou doktorkou. Malá je líná tahat z prsa a moc toho nesní, takže má nižší váhu.
Dala jsem jí skleničku od Babylove (DM drogerie) - mrkvičku. A slavíme velký úspěch! Otvírala pusinku, uplně se na každý sousto třepala. Snědla asi 8 malých lžiček. Pak už nechtěla, tak jsem ji nenutila.
Ale hrozně strkala ruce do pusinky a do tý lžičky. Mrkvička byla všude. Jak to řešíte vy? Držet můžete přece jen jednu ruku…je to boj. Měla bryndák a plínkou jsem jí utírala ruce. To abych každej den prala.
Jaký „čisticí pomůcky“ používáte na krmení vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
13.12.10 10:13

Tak moje mala papa s nadsenim a ani u toho moc nezlobi. Obcas, spis ke konci, kdyz uz neni tak lacna, tak tam zacne rucicku strkat. Ale mam po ruce vlhceny ubrousky, kteryma ji otiram obcas i pusinku, ale pak ji stejne umyju vodou.
A papa v obleccich, ktery uz pro paradu nejsou… Spatne se to pere :cert: Takze ma specialnich par tricek jen na jidlo. Nebo existuji ty bryndaky, co jsou skoro jako triko - jsou i s rukavama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
1.4.14 10:58

Maminy asi jse divná ale mě příjde že je na nějaké příkrmy v 5 měsíci brzo.. zastávám si názoru že dokud to miminku stačí a přibírá po plném kojení tak je zbytečné je cpát čímkoliv jiným.. my máme 5 měsíců 9kg a 68cm..matka do mě furt hučí ať mu dám přesnídávku atd a nedokáže pochopit že já si to prostě nepřeju.. navíc námrostou zoubky dva dole.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
1.4.14 11:05

@Michaela99
Tak je to samozřejmě na každé mamince. Já začínala zeleninkou po ukončeném 4. měsíci a syn si na pevnější stravu krásně a rychle zvykl. Nevidím na tom nic špatného a když jedno kojení nahradíš zeleninou, třeba polední, nemůžeš nic pokazit. Naopak. Ale na druhou stranu, když kojíš můžeš příkrmy s klidem nechat až po ukončeném 6. měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
1.4.14 11:12

@Michaela99 Nikdo tě nemůže nutit, dělej si to jak myslíš. Jenom se v posledních letech doporučuje mezi 4-7 měsícem zavádět do stravy veškerá alergeny, včetně lepku- imunita reaguje „tolerancí“. Nemusí toho sníst tunu, stačí dát rohlík-nesní ho, jen ožužlá…Ale jak říkám, pokud chceš jenom kojit, tak koj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
1.4.14 11:23

@Michaela99 dělej jak uznáš za vhodný.. tvůj prcek je pěknej macík, evidentně mu mlíko prospívá, tak není s příkrmama kam spěchat ;-) jen bych mu občas dala třeba kousek rohlíku, rybu, kousek zeleniny.. prostě alergeny, aby se ukázalo, na co je či není alergický

• Citovat
  • Upravit
31744
1.4.14 12:03

@Michaela99
nejsi divná, co já slyšela tak tenhle model byl stejně hlavně pro maminky na západě s tím, že ony mají mateřskou jen chvilku a nekojí tam ta dlouho jako je zvykem u nás v ČR. Takže pokud kojíš, je i kvůli té alergii jedno jestli to zkusíš o pár měsíců déle, než to zkusí maminky na západě.
A tenhle model se nějakým záhadným způsobem uchytil i u nás. Co se týče těch alergií, je zásadní to kojení…
Já začala přikrmovat na konci 4tého měsíce, ale ne kvůli této studii, ale protože malej mě pohledem málem spapal. To by pro tebe měl být impuls, dítě samo ví, kdy chce víc než jen mléko ;)
A takdostal sem tam lžičku, on tomu dodnes, myslím jídlu moc nedá a to je mu rok a půl. Kojím stále ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí