Odkdy skořice? (skořicový cukr)

6.12.10 09:23

Odkdy skořice? (skořicový cukr)

Od kdy dáváte dětem skořici - ve formě skořicovýho cukru? Teď jsem nám dělala hruškový rychlokompot (nezavařuju, jen podusím a jíme jako desert), do kterýho dávám skořicový cukr (trochu) a dala jsem maličko ochutnat 11ti měsíčnímu prckovi, kterej se mohl uplně zblázni blahem. Jen nevím, jestli ta skořice … netušíte odkdy už bezpečně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44197
6.12.10 09:28

Co máš proti skořici? Nikdy jsem nikde nevyčetla, že by mohla být škodlivá. A to jsem jeden čas hltala rady ohledně výživy dětí.
Moje děti okolo roku určitě ochutnaly domácí štrůdl se skořicí a žijí.
Myslím, že kompot se špetkou skořice mu dát můžeš.Vůbec bych nad tím nepřemýšlela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
6.12.10 09:40

Ahoj, taky dávám jablíčka rozvařená s troškou cukru a skořicí, a úplně v pohodě od 1.roka. Asi se může dřív, ale Kubík nepapal jablíčka, tak nebyla příležitost :-) Někde jsme snad četla, že ve velkém množstí je projímavá, ale zatím nic nepozoruji ani u sebe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
6.12.10 09:59

Skorice se tusim nema ke konci tehotenstvi, aby se predcasne neporodilo, ale u deti s ni neni problem. Teda u nas nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.10 10:11

Díky! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
6.12.10 10:21

skorice byva v prikrmech (kasich) od sestyho mesice :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
6.12.10 10:31

V jablečné přesnídávce Sunárek od 4. měsíce je taky skořice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
6.12.10 12:03

taky jsem to nikde neviděla, skořice se nesmí ve většim množství v těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
6.12.10 12:04

Prodávají se normálně kaše se skoričí a jsou od 6. měsíce, takže klidně dávej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
2.1.15 19:41

Obnovuji diskuzi s dotazem, jestli je možné dat půlroční speticku skořice do kaše. Uz dva měsíce je prikrmovana a zatím žádná alergicka reakce. Je někdo, kdo dával takhle lehce (obcas) čistou skořici? A jeste se chci zeptat na cizrnu. Četla jsem, ze hodně nadyma, ale zároveň je chvalena na vitaminy. Zkoušela nektera maminka primichat třeba pul lžičky/lžičku do prikrmu? Poznalo tak malé množství telicko pulrocniho dítka? Děkuji za odpovedi

• Citovat
  • Upravit
9659
2.1.15 19:43

@matka představená mně ho dítko asi do 2 let odmítalo (na ovocných knedlících). Jí ji asi od 3 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.1.15 19:48

@mrs.gendy S obojím jsem počkala - s cizrnou asi do 10 měsíců, se skořicí kolem roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
2.1.15 19:52

@mrs.gendy přečti si příspěvky nahoře ;) to ti odpoví na otázku s kaší. Jinak čistou skořici myslíš doufám taky do kašičky :D to je prakticky to samý co ten skořicovej cukr, jen se to hůř promíchává a kaše by už měla být sladší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.15 20:02

Já jsem zkoušela špetku skořice do lehce povařeného jablíčka s hruškou cca kole 8.měsíce a bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
2.1.15 20:04

Jelikož jsou výše uvedené příspěvky 4roky staré, obnovila jsem téma. Na nic mi to neodpovedelo ;) ptám se na půlroční dítě a snášenlivost na doma přidanou skořici (Či cizrnu).
@Svistice a nějaká změna při zavedení cizrny? Myslím ta plynatost…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko