Co smí a nesmí jíst v 9m?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
221
2.12.10 17:38

co smí a nesmí ???

Ahoj holky prosím o radu :)mé dceří bude za tejden 9m.ale zjistila jsem že jí asi špatně krmím.kamarádka mi řekla co vše dává svýmu synkovi v 8.m tak jsem asi pěkně pozadu.náš jídelníček vypadá takto:ráno kojení,oběd masozelen.příkrm,odpol. ovocná přesníd.a večer kojení .jinak co papá je to co jsem vypsala plus kukuř.křupky,žužlá rohlik ale to je vše.kamarádka říkala že dává synkovi chleba s máslem nebo se sýrem,bobika.Mám už z toho hlavu jak balón.Jak je to tedy co může a co ne??jogurty jo??bobika??máslo??poraďte co může jíst.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
2.12.10 17:42

Já si myslím, že tvůj jídelníček je lepší než kamarádky, ale každý na to má jiný názor.
Já jsem rozhodně bobika nedávala a ani dívat dlouho nebudu, nevidím důvod. Je to přeslazená :poblion:
Jinak tady máš tabulky, co kdy se doporučuje:
 http://www.kojeni.net/prikrmy.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
2.12.10 17:46

ja treba v osmym mesici uz jogurty lipanky nebo namazanej chleba s maslem, syrem davala :-) ale na toto se nazory ruzni a co svemu diteti das zalezi jen a jen na tobe :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
2.12.10 18:05

Tak Bobík, Lipánek apod. určitě váš jídelníček nevylepší, ale už bych zkusila bílý jogurt..Chleba s Jogurtinou bych taky zkusila, ale fakt je to na každém… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
2.12.10 18:06

já dávala to co ty, plus piškoty, jogurty, sýry apod

• Citovat
  • Upravit
351
2.12.10 18:09
wercis píše:
Ahoj holky prosím o radu :)mé dceří bude za tejden 9m.ale zjistila jsem že jí asi špatně krmím.kamarádka mi řekla co vše dává svýmu synkovi v 8.m tak jsem asi pěkně pozadu.náš jídelníček vypadá takto:ráno kojení,oběd masozelen.příkrm,odpol. ovocná přesníd.a večer kojení .jinak co papá je to co jsem vypsala plus kukuř.křupky,žužlá rohlik ale to je vše.kamarádka říkala že dává synkovi chleba s máslem nebo se sýrem,bobika.Mám už z toho hlavu jak balón.Jak je to tedy co může a co ne??jogurty jo??bobika??máslo??poraďte co může jíst.Děkuji

máslo bych rozhodne nedala.. mam stejne starou dceru ;)

muzes davat zloutek z vajicka, rozhodne vyvary - hovezi, kureci, zeleninu v podstate jakoukoliv, muzes dat i oloupane rajcatko, mimi si pohraje a sni ho, piskoty, rohliky to je jasne, pak Apetito vyrabi syr pro deti - je to ovci syr a neni soleny! Jsou to takove tycinky a Viktorce mooooc chutnaji! Pribinaky, Lipanky… susenky pro deti, muzes dat varenou rybu - davam Pangasius, ty jo, ted uz me nic nenapada :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
2.12.10 18:13
tamichita píše:
wercis píše:

muzes davat zloutek z vajicka, rozhodne vyvary - hovezi, kureci, zeleninu v podstate jakoukoliv, muzes dat i oloupane rajcatko, mimi si pohraje a sni ho, piskoty, rohliky to je jasne, pak Apetito vyrabi syr pro deti - je to ovci syr a neni soleny! Jsou to takove tycinky a Viktorce mooooc chutnaji! Pribinaky, Lipanky… susenky pro deti, muzes dat varenou rybu - davam Pangasius, ty jo, ted uz me nic nenapada :D

smím se zeptat co ti na másle připadá špatného když dáváš prinináčky a tavený sýry?

• Citovat
  • Upravit
2100
2.12.10 18:15

Ahoj, mně váš jídelníček připadá úplně v pořádku, už bych asi také vyzkoušela kvalitní bílý neslazený jogurt. Bobík, lipánky, pribináčky se, pokud vím, do roka nedoporučují, jelikož obsahují tvaroh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
2.12.10 18:22
merett píše:
tamichita píše:
wercis píše:

muzes davat zloutek z vajicka, rozhodne vyvary - hovezi, kureci, zeleninu v podstate jakoukoliv, muzes dat i oloupane rajcatko, mimi si pohraje a sni ho, piskoty, rohliky to je jasne, pak Apetito vyrabi syr pro deti - je to ovci syr a neni soleny! Jsou to takove tycinky a Viktorce mooooc chutnaji! Pribinaky, Lipanky… susenky pro deti, muzes dat varenou rybu - davam Pangasius, ty jo, ted uz me nic nenapada :D
smím se zeptat co ti na másle připadá špatného když dáváš prinináčky a tavený sýry?

taveny syry NEDAVAM! davam pouze nesoleny ovci syr, ktery nam doporucila DR. je pro deti. Prijde mi, ze davat diteti nejakou Ramu nebo neco takoveho, proste mi to prijde divny pro tak maly dite, pravdou je, ze i doktorka nam rikala, ze do roka maslo ne.. tak uz jsem nad tim pak nikdy ani nejak nepremyslela…O Pribinacich nam rekla, ze je muzem zacit davat, ale ne kazdy den, ale tak 3× tydne klidne - vzhledem k tomu, ze moje dcera odmita UM atp.. sveho mleka mam uz min, takze nam je doporucili. Ten ovci syr od Apetita fakt zkuste, aji mne chutna :D
A jeste moje dcerka miluje, kdyz ji uvarim brokolici a dam ji ty ruzicky do misticky - sice nadela bordel, ale vsechno to spapa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
2.12.10 18:25

jo tak, já myslela že od Apetita je vše tavené. Podívám se na to v obchodě. Máslem jsem nemyslela Ramu apod, to není máslo ale margarín, měla jsem na mysli klasické máslo (kostku), já jí dávám běžně i do jídla které vařím na oběd

• Citovat
  • Upravit
33315
2.12.10 18:26

Myslím, že máte na Pribiňáky apod. ještě času dost. Tavené sýry jsem nedávala vůbec, spíš něco jako Lučinu nebo Žervé. Někdo ale třeba nedává lepek až do roka. Je to hodně individuální.
Vyzkoušela bych třeba čerstvé ovoce, pomalu. Nebo jablíčko natřené s mrkví, to má rád snad skoro každý. Prostě pomalu přidávat, abys věděla, kdyby se náhodou osypala nebo tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
2.12.10 18:34
merett píše:
jo tak, já myslela že od Apetita je vše tavené. Podívám se na to v obchodě. Máslem jsem nemyslela Ramu apod, to není máslo ale margarín, měla jsem na mysli klasické máslo (kostku), já jí dávám běžně i do jídla které vařím na oběd

Mrkni na to, stoji to cca 24kc, jsou tam 4takovy tycinky. Ajo, kostku ;) tak to jsme si nerozumnely. Ale ani tu jsem ji jeste nedala, ale muzu vyzkouset. Ale jedine co mi z jidla teda fakt nesni je syrova mrkev ( kdybych ji dala k jablicku ) tak ji stejne vyplivne, to je divny. Varenou, to jo, ale jinak ne.

A jak to mate se sunkou nebo tak neco? To jsem taky jeste nezkusila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
2.12.10 18:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
2.12.10 19:01

já dávala v tomto věku UM,masozeleninový příkrm nebo zeleninový se žloutkem,chleba s máslem nastřídačku s margarínem,bílý jogurt,ovoce,kaše,přílohy-rýže,těstoviny,brambory.....šunku jsme zkoušeli ale tu dodnes nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
2.12.10 19:12

děkuju moc jste mi pomohly :-) a piškoty můžu dát ty normální malé kulaté??jsou i ty delší měkoučké tak teď nevim.máslo mi taky přijde divné jí dávat.a dětské sušenky jaké??žádné neznám :( a viděla jsme maminy jak kupujou svým dítkám stejně starým milchsnitte od kinder.jaký na to máte názor?děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí