Z čeho furt vařit? (pro 9 až 12 měsíční)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Z čeho furt vařit? (pro 9 až 12 měsíční)
Poraďte, z čeho tak každej den vaříte? Přijde mi, že furt dělám dokolečka to samý - trcha mrkve, petržele, pár brokoliček, kousek pórku, brambora a k tomu drůbeží nebo vepřový maso
Když si děláme třeba květák, tak ten taky přidám, ale nic víc už mě nenapadá ![]()
Rejži celou ještě nedokáže (kucká, dáví, bleje) a rozmixovaná je to pěkná sra*ka jak lepidlo. Obdobně těstovinky a červená čočka (vyzkoušeno).
Domácí zdroje bohužel nemáme, takže kupuju normálně v obchodech (nebio).
Co kupujete a z čeho furt vaříte? Nemám absolutně žádnou fantazii ani inspiraci a nechci miminátora pořád „odbývat“ skoro stejnýma jídlama najednobrdo ![]()
Děkuju moc za váš čas a ochotu mi napsat na tohle ohraný téma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
rajskou (pokud jste uz rajcata zkouseli a nebyla reakce)koprovku, delam bramborovou kasi s masem, kuře na paprice, ted jsem delala neco jako svickovou
Ty zeleninovy blivajzky uz moc nevarim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někde jsem četla, že jednotvárnost vadí maminkám, nikoliv dětem ![]()
Já střídám masa - hovězí, krůtí, kuřecí, ze skleničky dávám telecí a jehněčí a jednou týdně vajíčko. A zeleninku, jakou mám po ruce. Přílohy - brambora, kuskus, bulgur - mňam!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
napada me jeste cuketa, cervena repa, ovesne vlocky (nebo jine), kuskus apod.
zkus se mrknout i sem , treba najdes inspiraci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi, jestli to prckovi vyhovuje nebo ne. Nase Zuzi rozhodne neni pro inovace
Takze u nas zelenina (mrkev, brokolice, fazolky, hrasek, pastinak, kvetak, kedlubna… - jak kdy), k tomu brambor a stidam maso, sem tam zloutek. Ryze u nas taky neprosla a zatim to neresim
Kousky ji zatim davi, az se to zlepsi, inovujeme jidelnicek, zatim vazne neni jak
Bramoborou kasi jsem taky zkousela, i s masem, a nechutna, pry zeleninka je zeleninka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky máme problém s kousky v jídle, ale hodně uvařenou rýži už dáváme
jinak převážně střídám:
příloha: brambora, kuskus, rýže, vaječné těstoviny
masa: kuřecí, hovězí, králičí
zelenina: cuketa, mrkev, růžičková kapusta, baby špenát, kukuřice (kupuju mraženou), květák, brokolice, pórek
vajíčko - žloutek 2× týdně
někde jsem četla, že už bych ve 12 měsícíh mohla i rybu, třeba s bramborovou kaší, ale zatím nedávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maso + dva druhy zeleniny (mrkev, cuketa, brokolice, květák, lilek, kedluben) + příloha (rýže, brambora, kuskus, těstoviny).
A tohle prostě jedeme a do roka budeme, je to nuda, ale však já to nejím, že
a jí to nevadí.
Sem tam když se mi to hodí, dostane třebas rádobyrajskou nebo jinou omáčku k těstovinám, ale upřímně moc se mi s tím zatím patlat nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stereotyp mají mimča prý rády, to jen maminky to řeší. My máme kousíček přes rok a jedeme pořád na masozelenině. Maso (tele, krůta, ale hlavně králík) + dva druhy zeleniny (květák, brokolice, kedlubna, lilek, cuketa, špenát, dýně, donedávna patizon, ale ten už došel
, hrášek-ale musím pasírovat slupky, červenou řepu blinká, chystám se zkusit červenou čočku) + příloha brambory s trochou mrkve, rýži jsem zkusila, sem tam zrnko pozře, ale zbytek tahá z pusy, pohanka jak kdy, špagety na kousíčky jedl, ty jsem zkoušela naposled je to tak 14 dnů, teď jsem koupila těstovinovou rýži, abych nemusela sekat špagety, tak to brzo vyzkouším.
S kouskama máme problém veliký a navíc to vypadá, že se vrátíme k mixování úplně všeho, už jsem mačkala aspoň brambory s mrkví, ale poslední asi 4 dny sní půl až dvě třetiny oběda a posléze začne tahat všechny, i pidi, kousíčky, plivat a tlačit jazykem ven. Přitom ale na jídlo otvírá, ale jak to dostane do pusy, ven. Takže asi budem zas mixovat všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zrovna dnes jsem nad tim premyslela v obchode co koupit jinyho na oziveni jidelnicku, nenapadlo me samozrejme nic ![]()
jedeme porad dokola mrkev, pastinak, brambory, hrasek, kukurice, brokolice, kvetak cuketa, cervena cocka, testoviny…k tomu maso kralici (vlastni zdroj), hovezi, kureci a teleci nebo jehneci davam z sklenicky (dam treba pulku sklenicky k domacimu jidlu)…delam obcas i vyvar, hodne zahustim zeleninou, jednou za cas dam tuňaka s bramborem.....koprovka u nas moc uspech nemela, takze jedeme furt v tom vyse uvedenem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Já mám víceméně stejný zeleninový základ (mrkev, hrášek, květák, zelené fazolky), střídám hlavně přílohy (brambory, těstoviny - dávám bezvaječná písmenka, jáhly, pohanka, plánuju kuskus). Maso kupuju kuřecí, když chci dát jiné, dám kupovanou skleničku (jehněčí, telecí, krůtí). Někdy dám k zelenině červenou čočku, tu už ani nemixuju, stejně jako jáhly. Když jsme začínaly s příkrmy, nakoupila sjem do zásoby skleničky, protože tenkrát byla supervýhodná akce a Mája snědla třetinu za den, takže se mi nevyplatilo vařit. Pak najednou začala jíst i moje vařené, takže teď máme ještě spoustu zásob, a tak to střídám. Mám i menší skleničky, tak ty míchám s vařeným.
Jednou týdně se snažím místo masa dát žloutek - hodím do vroucí vody jen žloutek a vařím aspoň 15 min. Pak přidám do příkrmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já střídám domací s kupovanými. Za pár dní nám bude 8 měsíců, tak bude zase změna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nase dite teda dlabe uplne vsechno tak se tezko radi kdyz tobe odmita dost veci…
maso: veprovy, hovezi, drubez, kacena, kralik, ryba, jehneci, uz mela aji bazanta nebo srnci.
a prilohy: brambory, ryze, testoviny, bramborova knedla, halusky, bramborovy noky…ted me nic dalsiho nenapada. miluje spagety ![]()
pak ruzny omacky zeleninovy: rajska, svickova, syrova, koprovka…ted me nic dalsiho taky nenapada ale je toho fura(zahustovat se da bud ryzovou moukou nebo proste tam dam tolik zeleniny aby to bylo po romixovani husty)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,my máme taky pořád to samé-střídáme kuřecí maso+zelenina+brambory,nebo telecí+zelenina+těstoviny.Polívku kuřecí vývar s písmenkama,nebo nudličkama,a k tomu skleničku masozel.Snídaně jogurt s banánem,odpolední svačina rozmixované ovoce+2 piškoty,nebo rohlík a Lučina.Taky uvažuju to trochu obměnit-rýže mu tedy nevadí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky, nečtla jsem ostatní příspěvky a tak nevím, jestli ti toto,už některá z maminek neporadila, ale mrkni se na tyto stránky…
samozřejmě, těchto stránek je na netu stovky ![]()
dobrou chuť ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju, ženy … jdu brát krám útokem a zkusím vaše inovace. Je fakt, že malej miluje furt ty stejný jídla … asi spíš mě už nebaví furt jen ty dvě stejný barvy bobku dokola
(světlezelenkavá - brokolice, petržel, pórek, drůbeží … nebo tmavě oranžová - mrkev, rajče a hovězí)
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit