Syrová strava
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
syrová strava
ahoj holky
chtěla jsem se zeptat jestli jste někdo na syrové stravě.Myslím i s děťátkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
hana9 píše:
ahoj holky
chtěla jsem se zeptat jestli jste někdo na syrové stravě.Myslím i s děťátkem
a to je prosím co?jen ovoce a zelenina?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim,ze v podstate ano.Proste bez tepelne a jakekoli upravy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No je par takovych
..jako zivit tak od mala dite…nechapu
Ale jdu pryc,na to se zakladatelka nepta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to si neumím snad ani představit.....je to vůbec zdravé????????????????????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky pátrám, co je myšleno syrovou stravou… to musí být Hanka vegetariánka nebo jí i syrové maso??? To snad ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ne,ne vegetariánka nejsem
trochu se v tom stravování hledám,protože chci pro svýho drobečka to nejlepší stejně tak jako vy tak hodně čtu a právě jsem narazila i na téma syrové stravy což znamená živá nevařená strava plná enzymů a vitamínů a všeho nej
a proto bych potřebovala znát názor někoho kdo to praktikuje,ale i váš co dáváte svým dětem.Takže nejde o jedení syrového masa.Brrrrrrrr ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aha.. No to mě zajímá, jestli se někdo takový najde. Všeobecně se miminkám začíná vařená strava, protože je mnohem líp stravitelná pro žaludky, navyklé jen mléku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo to já jsem taky zvědavá jestli se někdo takový najde,ale zase to má svou logiku ne?Čím je přínosná vařená strava?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jenže co se dá jíst syrové?ovoce,zelenina......víc mě nenapadá
a nevím jestli je to či není přežitek ale žaludek potřebuje teplé jídlo......a jak už tu bylo psáno je syrové pro děti těžce stravitelné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanko,nedovedu si predstavit,zivit tak od mala male dite.Jak by se mu dostavalo masa?Nebo i vubec zelenina..to by jsi jako rozmixovala syrovou mrkev,brambor, kvetak?To je pro dite uplne nestravitelne
.Spousta syrove zeleniny silene nadyma treba.
Znam dost vegetarianu(s jednim ziju
) i veganu.Jeden z nich se pokousel byt na syrove strave.Vydrzel asi dva mesice,pak proste uz nemohl,protoze jedl vazne jen ovoce a zeleninu,coz je sice velmi plne vitaminu,ale dlouho se na tom neda byt ve zdravi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moc děkuju za info,ale můžu se ještě zeptat z čeho všeho se skládá jídelníček tvého vegetariána ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo a ještě proč ten tvůj známý přešel na syrovou stravu?Jen si to chtěl zkusit nebo si řešil zdravotní problém?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znamenalo by to ze stravy vyloučit veškeré obilniny (snad kromě čerstvé kukuřice se jíst syrové nedají), tedy i pečivo. Dítěby nemělo žádnou živočišnou bílkoinu - maso, vejce, mléko (nepřevařené bych nedala), zpravované mléčné výrobky (všechny jsou u nás pasterizované, tedy ne mléko v syroém stavu). Vlastně by byl jídelníček tak omezen, že by paradoxně bylo vitAMINU A ŽIVIN MÍŇ.
Chápu, že je zbytečné vařit něco, co lze jíst čerstv= (ovoce, některá zelenina). Přwsto se varem zničí i spousta alergenů a proto se i ovoce dětem zpočátku doporučuje povařit. Některé výživové směry naopak doporučují zeleninu jen vařenou, protože v syroé stavu předstauje zátěž pro organismus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit