Co smí a nesmí jíst v 9m?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
já jsem piškoty nedávala vůbec a dávala jsem sušenky-třeba sunarky nebo nestlé baby sušenky......mně říkala dr že by se dítěti mělo máslo dávat a střídat s margarínem ale to je taky názor od názoru různé…a jogurty hlavně ne light odtučněné,kinder nééé
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky, tak já taky přispěju se svými poznatky
čerstvé máslo nám doporučila doktorka 1× týdně přidávat do zeleninového příkrmu, uloupnout zhruba 1 polévkovou lžíci, a dát rozehřát do té teplé zeleniny místo vařeného žloutku, protože dítě cholesterol potřebuje, ale náš Vojtík měl po žloutku průjem.
Do zeleniny jsem mu jinak přidávala vždy olivový olej (extra virgin).
Mléčný výrobky jsme začali až kolem roka, protože trpíval bolestmi bříška. a stejně mu vůbec nechutnaly (bílý jogurty, lučina, žervé). Lipánek měl první na konci 14 měsíce, jedině vanilkový.
Chleba a rohlík jedl hlavně suchý nebo max. s čerstvým máslem.
Piškoty poznal asi v 16 m a to jen díky tomu, že jimi krmí pejsany, tak jim je začal užírat a zjistil, že mu moc chutnají ![]()
V 9ti měsících ale ani omylem.
Kupovala jsem mu od Nestlé sušenky takový medvídky, mají dobrou velikost do ručičky, a jsou akorát tvrdý (třeba Hipp má sloníky děsně tvrdý). Ale už nevím přesně od kdy, myslím tak od 10-11m… Neobsahují vejce.
Jinak šunku a tvrdý sýry mi nejí doteď. A není nadšenej ani z namazanýho pečiva… Šunka se nemá dávat do roka, a ani potom moc často, protože v ní bývají nějaký bakterie.
A pangasius je údajně dost nekvalitní, geneticky upravená ryba, navíc ryby taky od roka a jen 1× týdně.
Já je začala dávat ve skleničkách, má je rád. Mražený od Nowaca tresku kostku filé, čerstvýho lososa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
wercis píše:
děkuju moc jste mi pomohlya piškoty můžu dát ty normální malé kulaté??jsou i ty delší měkoučké tak teď nevim.máslo mi taky přijde divné jí dávat.a dětské sušenky jaké??žádné neznám
a viděla jsme maminy jak kupujou svým dítkám stejně starým milchsnitte od kinder.jaký na to máte názor?děkuji moc
Sunar vyrabi susenky, samy se mimiskovi rozpusti v pusine, tema bych zacala, ale pokud mate zoubky, tak i normalni kulate… a v lekarne prodavaji taky piskotky ve tvaru zviratek a taky se samy rozpousti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím všechny,
já už mám 2 holčičku, a už to tak neřeším jako u té prvorozené. Ona se totiž starší podělí i o Brumíka, a mladší neprotestuje. Jinak ohledně toho jídla. Klasická kostka másla už se může, přidává se i do zeleninových příkrmů. I chleba, rohlík namazaný, šunka taky, když najdete dětskou, tak v pohodě. Žervé, zakysané výrobky, jogurty, omáčky. Už máme za sebou i rajskou a úplně v pohodě. Sice takovou dětskou verzi, ale chutnala moc.
Kaše, vylepšené ovocem, s rybou bych asi ještě počkala.
Ale když si to tak vemu, tak ta mladší sní úplně všechno, a pořád má málo
neuvěřitelný strávník. Eva
- Citovat
- Upravit
O másle jsem slyšela, že se má dávat do příkrmů buď to, nebo oliv.olej, vitamíny se v něm taky rozpustí, navíc je energ.bohaté. Bylo to myšleno jako oříšek másla na jednu porci příkrmu. Ale jako se vším- zdroje se různí. Pardon za vpád do diskuze pro starší dítka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a já jsem si četla v časopise, že jsou pro děti nové těstoviny od 6 měsíců s obsahem lepku, který doktoři doporučují už od 6 měsíců. Nebylo to náhodou před nedávnem až od 1 roku? ![]()
To jsou změny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mění se to pořád.....u dcery byly těstoviny od 6.m......u syna od 9.m.......a teď se prý vrácí k 6.m...... ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem se spíš řídila tím, že mu nic neuteče.
A když je napsaný doporučení od určitého měsíce, začínali
jsme o měsíc později. Rozhodně se vyplatí číst etikety, teď mluvím o skleničkách, protože od 10m skleničky Hami klidně obsahují žampiony, celer… od 6m se dávají jahodový přesnídávky…jo a Hipp zase od malička přidává vesele tu sůl, tam cukr nebo plnotučné mléko.
Takže já hodně koukala na potencionální alergeny, i lepek jsem dala později.
A ta dětská šunka bohužel nevyšla v testech vůbec dobře.
Dokonce jsem měla pro sebe nějakou kuřecí dětskou šunku, vakuovanou s nějakou mašinkou, a v ní byly asi rozemletý kosti, protože „píchala do jazyku“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dětskou šunku nedávám vůbec-je na ní dětský akorát ten obal
někdo zas říká že je lepší alergení potravinu dát dříve aby si na ní tělo zvyklo že oddalování spíš vytvoří alergii ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě přijde, že s těma alergiema je to tak složitý, že nikdo pořádně neví co je lepší, jestli dát alergen dřív ať si tělo zvykne, nebo radši později aby se alergie nepodpořila, navíc když se pořád ještě miminkům rozvíjí imunita. Taky asi záleží alergen od alergenu. Proto se asi názory a doporučení odborníků pořád mění ![]()
Každopádně Amálka má potvrzené alergie i na potraviny, které nikdy nejedla, jen se s nima asi setkala skrze MM - vaječný bílek, pšenice + ABKM - ale ta se projevila po kaši od Nutrilonu. Takže mi pak přijde divný, že se bílek nemá do roka dávat, když už se s ním vlastně dítě setkalo dávno. Stejně tak lepek ![]()
- Citovat
- Upravit
Děkuju moc maminky pomohly jste mi
začneme postupně zkoušet co jste mi poradily
…já Vás nemít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit