Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky maminy,
naší malý je 5,5 měsíce a už jí nestačí moje mlíčko,tak jsem to začala řešit s Dr.Nejdřív mi řekl ať kojím z obou prsů a já mám pít gravimilk.Jenže jí to pořád nestačilo,tak jsem jí koupila kašičku (rýžovou) a krásně ji papala a vydržela mi skoro celou noc.Samozřejmě jsem to Dr.neřekla.Po týdnu jsme jeli na kontrolu a vypije jen 60 a je to prý pořád málo,tak si mám koupit Nutrilon 1 HA (nevím proč,žádnou alergii v rodině nemáme)a začít přikrmovat,ale jen lžičkou.Včera jsem to teda udělala jak řekl,ale je to na nic.Malá to sice jí,ale hned to vystydne.Taky jsem to zkoušela do flašky,ale to nechtěla.Plivala to ven.Není zvyklá na láhev.Tak nevím,zdálo se mi,že tu kašičku jedla líp.Za týden jedem opět na kontrolu.Chci se vás zeptat,co na to říkáte,jestli ten příkrm Nutrilonem je lepší než ta kašička??? Nebo co byste dělali vy??? Díky za rady ![]()
Teď se něco podobného řeší v jiné diskuzi
Nutrilon jsem malému dávala od 5týdnů, nemohla jsem kojit. Dávala jsem N Comfort a pak N Good Night. Zkusila bych to ještě s mlíkem, než začneš dávat kašičky.
Ahoj,
já měla podobný problém, dr. řekla, že můžu dávat buď nutrilon nebo kaši od stejné značky, ale spíše tu kaši. Tak jsem jí vyzkoušela a jsme spokojené obě dvě. V tomto věku bych zůstala u kaše, pokud jí dobře snáší.
Moje doktorka zastává názor, že pro kojené děti je lepší než UM dát už příkrmy jako mrkev, když už MM nestačí. Tedy od 4 měsíců výš.
Jinak HA varianta je hodně hořká, tak to může kojeným dětem dělat problémy. My jsme s manželem oba alergici a bylo nám doporučené obyčejné UM.
A proc prikrm mlekem ?
Bych zacala davat pomalu zeleninu. Tak zacnete o 14 dni driv, to se snad svet kvuli tomu nezboura. A dr. je tu od toho, aby poradila a ne narizovala, takze si to udelej podle sveho ![]()
Ahoj ![]()
Vůbec bych nedávala UM, ale začla bych normálně se zeleninou. Já jsem u malé taky začala s příkrmy o 14dní dříve. O těch 14dní už je to v pohodě. A koj z obou prsou, pokud chce. Pokud bude pít více, tak budeš mít i více mlíka. Tělo na vyšší poptávku reaguje tak do 2-3dnů.
V peti a pul mesicich uz se nedava zadny um, ale najede se na prikrmy. MEla jsem s nejmladsi podobne problemy, dr. me doporucila zacit dyni, mrkvi, kase uz mate, proste pokracuj s prikrmama a je to. Kojit muzes pritom dal.
Holky díky za vaše rady.Taky jsem vůbec nechápala,proč mi řekl,že mám koupit UM.Přitom jsem na netu četla,že pro kojené děti,kterým nestačí MM jsou lepší kašičky.Proto jsem jí taky koupila a myslím,že malý chutná.Budu v tom pokračovat a to UM jí dávat nebudu,když jí to nechutná
To víte,stará škola a jestli mě ještě jednou něčím naštve,tak ho asi vyměním
No a taky zkusím zeleninku,uvidím jak jí bude baštit.Taky si myslím,že když se začne o týden nebo 14 dní dřív,tak se vůbec nic neděje.Ještě jednou díky za vaše rady
![]()
Ahoj já taky s příkrmy začínala v 5,5 měsících. Malé mlíko už nestačilo. Doktorce jsem to asi po týdnu řekla, že pomalu učím na mrkev, brambory apod. Ta mi to jen odsouhlasila a poradila naučit pár druhů zeleniny a pak přidat na noc kašičku. Tak pokud malé kaše chutná klidně jí dávej kaši. Věk na příkrmy už má.
Ahoj maminy, trošku odbočím od tématu - ale toto je tak asi nejnovější diskuse na téma příkrmy, ostatní jsou dost staré. Malý má 6 měsíců, přikrmujeme 4. den a máme celkem problém se stolicí. Začala jsem první tři dny s Hami První lžička mrkev a včera jsem dala brokolici. Po mrkvi šlapal jak hodinky, ale ta brokolice ho úplně ucpala, vůbec mu to nešlo ven - což je trochu zvláštní, nemělo by to být spíš naopak? Do zeleniny dávám olivový olej, po jídle trochu fenyklového čaje, ale moc to nepomáhá. Máte nějaký tip, co malému třeba k prvním příkrmům dát pít, aby zase kakal normálně? Díky!
Ahojte, rada bych se zeptala, zda byste nadale davaly kasicku na noc, i kdyz vubec nepomaha? mam 5 mes.syna a v posledni tyden v noci vubec nespi, chce byt jen u prsu. 3 dny mu davam kasicku pred koupanim, spapa ji, ale stejne je to naprd a budi se co 2 hodky nebo co hodinku… plne kojim.. mam pokracovat nebo ji vysadit? diky
@evulkanov Jestli mu chutná, tak ji dávej…já ji dávala taky(hustčí a lžičkou) od 5 měsíců, také s nadějí, že bude spát a stejně kojím v noci každé 3 hodiny do teď) Malé je 16 měsíců…)
Ja taky kojila co 3 hodky v noci, nekdy vydrzel i 6 hodin spat.ale ted mazec.pry asi zuby:-( taky mu ji davam hustsi a na lzicku se vzdy strasne tesi, tak nevim:-D zkousela jsem i UM Hipp 1, ale to nechtel. tak mozna nutrilon nebo hodne doporucuji Bebu - nejake zkusenosti? diky