Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj holky, chtěla bych poradit, ještě stále kojím, ale malá s ebudí v noci po 3 hodinách,a už bych se taky ráda vyspala, nevím, zda nemám mlíčko slabší, připadá mi, že má pořád hlad, někdy, když nakrmím, tak za chvilku chce zase, tak mě napadlo, kdy dávat třeba Nutrilon? že bych jí dávala na noc?a jaký je dobrý? co si o tom myslíte?
Kolik je prckovi? Jde o to, jestli kvuli delšímu spánku jsi ochotná dát v šanc kojení. Já dávala od 5,5 měsíce na noc sunar- spíš proto, že nemohl usnut, několikrát se kojil. Po sunaru usínal krásně (žádný dvě hodiny pláče) a v pohodě. Přes den prso bral dál
ale přecijen ten risk, že se mu láhev zalíbí tam je
má měsíc.Aha, takže by se mohlo stát, že by nechtěl pak pít z prsa?Někdy s epo jídle poblinká, tak jsme vyčetla, že se na to kupuje Nutriton nebo nutrilon ar, to je jen zahuštovadlo, nebo i mlíčko?
Ahoj,
kolik jí je? Já dávám místo posledního kojení ve 22.00h BEBU již od druhého měsíce a malý pak spí až do 4-5.00h ráno. Jinak se mi taky budil po 3hodinách. Teď mu je 10týdnů a je to fakt super. Navíc si myslím, že pak nebudu muset odbourávat noční kojení až bude větší - jako kamarádka teď - ta kojí ještě v roce malého každé tři hodiny i v noci a sama říká, že to určitě není kvůli hladu, ale ze zvyku - prostě má už zažitý ten rytmus. On si kolikrát jen cucne, ale jak se vzbudí, tak je problém ho uspat. Takže za mne jasná volba - na noc UM ano!!! Určitě Ti tu ale napíší i přesný opak - nenarušovat kojení apod. No každý si musí vybrat - já zvolila tuto variantu a mimčo mi spinká skoro celou noc, já si odpočinu a přes den plně kojím. Kvůli jedomu vynechanému kojení se to taky nezblázní, ne? ![]()
Jo a koupila jsem si ty lahvičky se spec. dudlíkem, co lze používat u kojení. Malému sice chvilku trvalo než to vzal, ale teď už to umí rozlišit a pije z obojeho.
Muže se stát, že by nechtěl z prsa. Hlavně proto, že z lahvičky to teče lehce. Musíš zvolit dudlík s nejmenší dírkou. A snad příkrm jednou denně nic neudělá. Ublinkávání muže být. Pokud to nejsou šavle po každém jídle. Mužeš zkusit nechat odkrknout během kojení
Případně existujou i kapičky na ublinkávání, ale pokud to je po troškách, tak bych neřešila
esmeralda44 píše:
ahoj holky, chtěla bych poradit, ještě stále kojím, ale malá s ebudí v noci po 3 hodinách,a už bych se taky ráda vyspala, nevím, zda nemám mlíčko slabší, připadá mi, že má pořád hlad, někdy, když nakrmím, tak za chvilku chce zase, tak mě napadlo, kdy dávat třeba Nutrilon? že bych jí dávala na noc?a jaký je dobrý? co si o tom myslíte?
Já nevím, ale pokud mám miminko měsíc, tak kojení po třech hodinách je snad normální. Pokud bych měla mlíko, kojila bych a UM nedávala. Stejně ji nemůžeš bůhvíjak nafutrovat Nutrilonem a čekat, že bude celou noc spát. Může ti zrovna tak vstávat po Nutrilonu jako po kojení ![]()
Nehledě na to, že kojení je pohodlnější…
Tak pokud má měsíc, přibírá a opravdu neblinká tak, že z ní vylítne všechno co snědla, tak bych to hlavně neřešila zatim vůbec. Spíš pokud si unavená, bych si teda dala přes den šlofíka s ní, pokud je to možný. Měsíční miminka se prostě v noci budí, přece si nečekala, že ti bude od začátku spát jak dudek celou noc a tři hodiny jsou normální
já bych ještě počkala, jinak známa začla po ukončeném 2. měsíci dávat na noc taky Bebu, používala Avent dudlíky, malýmu je skoro rok a kojí ještě teď, začli dávat na noc UM, protože se jí budil a ona v noci neměla prostě tolik mlíka…takže nevim, zkusit můžeš, ale já bych ještě počkala, ikdyž chápu, že se potřebuješ vyspat ![]()
esmeralda44 píše:
má měsíc.Aha, takže by se mohlo stát, že by nechtěl pak pít z prsa?Někdy s epo jídle poblinká, tak jsme vyčetla, že se na to kupuje Nutriton nebo nutrilon ar, to je jen zahuštovadlo, nebo i mlíčko?
jinak já zkusila asi přede měsícem na noc přidávat Nutrilon a vůbec to nepomohlo. Měla prostě období kdy se budila co hodinu… a nic nepomohlo, ani když se pořádně najedla… tak už zase jenom kojím a UM dávám jen když někam jdu a musí nakrmit manžel…
Já jsem na doporučení dr. také začala dávat Nutrilon na noc, ale obecně jsem kojila málo. Tak snad jen doporučím, který se nám osvědčil: Nutrilon Comfort a později pak Nutrilon Good Night, jestli si dobře vzpomínám, tak tento je od 6.měsíce.
Já kojím v noci co dvě hodiny, malýmu je skoro půl rok. Od té doby co se narodil, nevím, co je spánek delší jak tři hodiny v kuse a taky se nezblázním. Ale rozhodně jsem nikdy kvůli tomu neuvažovala, že mu dám UM, abych se vyspala. Sorry, ale to mě přijde docela blbý. ![]()
…aha, teď čtu, že má měsíc, tak to je ještě na nějaký pevnější jídelní režim fakt brzo - některá mimča potřebují pít častěji a moc nerespektují noc nebo den
Ale po třech hodinách u měsíčního je to ještě zlaté
Časem to bude lepší. Nicméně ten Nutrilon se dát dá, pokud máš strach z lahvičky, tak po lžičkách - mě to tak dr. doporučila.
Ja kojila dva a pul mesice a mala se mi budila po hodine a pul ci dvou hodinach. Bud rada ze spis tri hodiny. Ted ma tri mesice a krmime nutrilonem a budi se po trech hodinach. Muzes si uplne pokazit kojeni!