Dávat Nutrilon při kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31399
20.3.12 08:37
veny1 píše:
Já kojím v noci co dvě hodiny, malýmu je skoro půl rok. Od té doby co se narodil, nevím, co je spánek delší jak tři hodiny v kuse a taky se nezblázním. Ale rozhodně jsem nikdy kvůli tomu neuvažovala, že mu dám UM, abych se vyspala. Sorry, ale to mě přijde docela blbý. :roll:

přesně tak, kojení po třech hodinách v noci ve věku 1 měsíc mi přijde ještě nádhera, jsou děti, co to vyžadujou v půlroce, kamarádky dcera se takhle budí ještě v roce (ale tam už to asi není hlad, spíš zvyk, tak se to snaží odbourat). Ale miminko, který ještě nepřešlo ani 6N, má teda nárok i na mnohem častější kojení, než jsou tříhodinové intervaly. Kvůli pohodlnosti bych UM rozhodně nezaváděla, ale dělej jak myslíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
20.3.12 08:37

Týjo, má měsíc a ty už si stěžuješ, že se nevyspíš ??? Jak píše Tinuszka, nevím, co jsi čekala, že ti mimi bude spát celou noc ??? Pokud se chceš vyspat, tak ho dej rovnou na UM a ať mu ho dá v noci partner. Pokud ale chceš kojit, tak to budeš muset vydržet. Já sama jsem pro kojení a zažila jsem si s ním hodně. Do 3 měsíců jsem ve dne kojila co 1-2 hodiny, večer usnul na 2-4 hodiny (když jsem měla štěstí) a pak zase co 1-2 hodiny kojení. Měla jsem syndrom bílé bradavky, takže kojení nebyl žádný med. Důležité bylo, že prospíval, byl kromě prdíků spokojené miminko. Od 3 měsíců začal spát více a více a teď (má 6 měsíců) spí i 7-9 hodin v kuse (občasné podání dudlíku nepočítám, i když některé noci je to každou 1/2 hoďku). Takže je to na tobě, buď zvolíš svojí pohodlnost, nebo budeš dál kojit jak bude mimi chtít.
Barča :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
20.3.12 09:09

Mas jeste male miminko a myslim si, ze kdyz se budi po 3. hodinach je to nadhera. Kdyz das flasku, tak se Ti muze odstavit a ke vsemu se Ti bude snizovat laktace. Jestli mas moznost, tak si lehni odpoledne a prospi se a nebo si vem mimco v noci do postele. Hodne maminek to tak dela. Ja mam maleho nauceneho usnout jenom v postylce a kdyz ho neco boli, tak na sobe. Ted si nadavam, protoze vubec nechce spinkat semnou v posteli a me to mrzi :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Did
405
20.3.12 09:29

Vidíš? Co jsem Ti říkala? Už je to tu - kvůli pohodlí atd. Nevím, kdo tady dal děvčatům právo někoho odsuzovat nebo posuzovat dle časnosti či četnosti kojení v noci. Nikdo se díky častějšímu, delšímu či nočnímu kojení nestane lepší matkou!! Myslím, že důležité je najít kompromis - aby mamka byl odpočinutá a mohla produkovat mlíčko, pak bude i miminko spokojené /když budeš chodit vyšťavená a nevyspalá jako mumie, mrzutá a unavená, tak stejně zanedlouho nebudeš mít dostatek mléka - vyčerpání a psychika hraje opravdu velkou roli. Takže : je to jen Tvoje rozhodnutí a vůbec bych si tady z těch příspěvků nic nedělala - pokud máš pocit, že má malá hlad a nestačí jí to a chceš dávat na noc UM, tak ho dávej. Je sice opravdu možné, že se Ti přesto ze začátku bude budit, ale myslím, že za pár dní se to upraví. Já s tím mám dobŕou zkušenost - po šestinedělí jsme na ten rytmus najeli a je to v pohodě. Když se totiž i vyspíš pár hodin v kuse, tělo si odpočine a produkuje mlíčka víc. Takže - na noc dám BEBU, krásně se vyspíme oba a od pěti ráno zase až do večera kojím a mám tolik mléka, že to ani nevypije. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
20.3.12 09:33

Ahoj,já osobně bych u měsíčního mimča ještě nedávala. U nás to bylo tak, že po příchodu z porodnice jsem kojila co dvě hodiny po nějaké době se to upravilo na tři hodiny a po šestinedělí mi postupně vynechávala jedno kojení a nakonec spávala až do čtyř do rána najedla se a spinkala dál-tak to bylo asi do tří měsíců a pak si postupně kojení přidávala a teď se budí co tři hodiny (má8měsíců). Musíte si udělat nějaký režim a miminko se musí naučit kdy je den a noc-chvilku to trvá tak to chce trpělivost. Jinak kolem pátého měsíce jsem zkoušela na noc dávat hami (to pro hladovce) a budila se stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
20.3.12 09:40

nedavej a koj,takhle by jsi snadno mohla prijit o mleko,vzdyt si mimi teprve upravuje mnozstvi mleka,je dulezite prikladat podle jeho potreb
navic vas pravdepodobne cekaji nejake laktacni krize a spruty a to je opravdu potreba prekonat kojenim,aby mleko melo kvalitu a mnozstvi jake dite potrebuje

Příspěvek upraven 20.03.12 v 09:47

• Citovat
  • Upravit
mmonica
20.3.12 09:42
Did píše:
Vidíš? Co jsem Ti říkala? Už je to tu - kvůli pohodlí atd. Nevím, kdo tady dal děvčatům právo někoho odsuzovat nebo posuzovat dle časnosti či četnosti kojení v noci. Nikdo se díky častějšímu, delšímu či nočnímu kojení nestane lepší matkou!! Myslím, že důležité je najít kompromis - aby mamka byl odpočinutá a mohla produkovat mlíčko, pak bude i miminko spokojené /když budeš chodit vyšťavená a nevyspalá jako mumie, mrzutá a unavená, tak stejně zanedlouho nebudeš mít dostatek mléka - vyčerpání a psychika hraje opravdu velkou roli. Takže : je to jen Tvoje rozhodnutí a vůbec bych si tady z těch příspěvků nic nedělala - pokud máš pocit, že má malá hlad a nestačí jí to a chceš dávat na noc UM, tak ho dávej. Je sice opravdu možné, že se Ti přesto ze začátku bude budit, ale myslím, že za pár dní se to upraví. Já s tím mám dobŕou zkušenost - po šestinedělí jsme na ten rytmus najeli a je to v pohodě. Když se totiž i vyspíš pár hodin v kuse, tělo si odpočine a produkuje mlíčka víc. Takže - na noc dám BEBU, krásně se vyspíme oba a od pěti ráno zase až do večera kojím a mám tolik mléka, že to ani nevypije. 8)

ja si myslim,ze jsi stastlivec,protozer ne vsude to dopadne po pridani UM jako u Tebe
na druhou stranu,co ma mamina s jednim ditetem jineho na praci ???Myslim si,ze kojeni po 2-3 hodinach je naprosto v [poho,je to proste takova dan v prvnich mesicich za to aby to pak pekne slapalo

• Citovat
  • Upravit
47759
20.3.12 09:53
Did píše:
Vidíš? Co jsem Ti říkala? Už je to tu - kvůli pohodlí atd. Nevím, kdo tady dal děvčatům právo někoho odsuzovat nebo posuzovat dle časnosti či četnosti kojení v noci. Nikdo se díky častějšímu, delšímu či nočnímu kojení nestane lepší matkou!! Myslím, že důležité je najít kompromis - aby mamka byl odpočinutá a mohla produkovat mlíčko, pak bude i miminko spokojené /když budeš chodit vyšťavená a nevyspalá jako mumie, mrzutá a unavená, tak stejně zanedlouho nebudeš mít dostatek mléka - vyčerpání a psychika hraje opravdu velkou roli. Takže : je to jen Tvoje rozhodnutí a vůbec bych si tady z těch příspěvků nic nedělala - pokud máš pocit, že má malá hlad a nestačí jí to a chceš dávat na noc UM, tak ho dávej. Je sice opravdu možné, že se Ti přesto ze začátku bude budit, ale myslím, že za pár dní se to upraví. Já s tím mám dobŕou zkušenost - po šestinedělí jsme na ten rytmus najeli a je to v pohodě. Když se totiž i vyspíš pár hodin v kuse, tělo si odpočine a produkuje mlíčka víc. Takže - na noc dám BEBU, krásně se vyspíme oba a od pěti ráno zase až do večera kojím a mám tolik mléka, že to ani nevypije. 8)

Nikdo tady nikoho neodsuzuje, mozna ze jeden, dva prispevky jsou tu drsnejsiho tipu. Mas stesti, ze se Ti ditko neodstavilo. My jsme malem skoncili na flasce, jenom kvuli jednomu dokrmu MM z lahvicky, takze jsem nakonec dokrmovala strikackou po prstu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
20.3.12 10:41
Did píše:

Ahoj,
je to pohodlnost matky a za tím si stojím. Trošku nechápu, jak někdo může chtít po měsíčním miminku, aby prospalo celou noc. Mateřství přináší různé „oběti“ a každá matka si to musí probrat sama v sobě, co je ochotná v zájmu miminka udělat. Nejsem proti UM, ale pokud se rozbíhá laktace (měsíc po porodu není ani ustálená), tak je to velká škoda, aby se do ní zasahovalo zbytečným podáním UM, které ani nezaručí, že mimi bude spát. Některá miminka prospí celý den, některá ne, některá se chtějí chovat, některá ne, ale matka se podle mně má co nejvíce přispůsobit svému dítěti i na úrok svého dočasného nepohodlí. Ty, co kojili jako já, nebo vstávali k miminku v noci často, tak si na to postupně zvykli. Já už teď na to vzpomínám s úsměvem a jsem ráda, že jsem to nevzdala a kojila tak, jak malý chtěl a potřeboval. Kojení sice nedělá automaticky dobrou matku, ale plnění potřeb miminka ano. Takže, pokud chce jíst každé 3 hodiny, je to normální a matka by měla tuto jeho potřebu naplnit.
Zakladatelko
Je to opravdu jenom na tobě. Mně pomáhalo si pospat když manžel dorazil z práce. Klidně i jenom hodinku a bylo to hned lepší. V noci mi taky pomáhal (alespoň v šestinedělí, pak se odstěhoval do obýváku :mrgreen: ), malého šel přebalit a donesl mi ho do postele. Já jsem si ho pak nechávala v posteli a kojila jak chtěl. Od narození usíná večer v postýlce a teď už kojím jenom ráno kolem 5h a nechávám si ho u sebe a chrníme další 1-2 hodiny. Uvidíš, že to bude postupně lepší. Teď jsi v šestinedělí, pracují i hormony, únava je i z toho, že zažíváš něco nového a péče o miminko není nijak jednoduchá. Kolikrát jsem já brečela, že to nezvládám, že to nedám, že únavou padám na hubu. Do toho každé kojení připomínalo mučení a malý by strašně rád dudal i 2 hodiny. Je to velký nápor na psychiku, ale zlepší se to. Přeju ti hodně sil a spokojené miminko.
Barča :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
20.3.12 10:51

Já si nemyslím, že by tu někdo zakladatelku napadal, ale vždyť sama psala, že se chce vyspat :nevim: . Podle mě tři hodiny spánku v kuse s měsíčním miminem je docela komfort. A pokud může kojit, má mlíko a mimčo je spokojené, nevidím důvod dávat mu UM. Troufám si říct, že to stejně nic neřeší, neboť měsíční miminko nevypije takovou dávku naráz, aby spalo celou noc. A pokud se mamine podaří to do něj nafutrovat, bude mu akorát blbě a nebudou spát ani jeden :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
20.3.12 13:16
Did píše:

Já si myslím, že stěžovat si po měsíci je trochu brzy. Vždyt tu jsou maminy, kterým nespí děti pořádně ani v jednom roce. Taky si myslím, že to je spíš pohodlnost. Jinak nikdo zakladatelku neodsuzuje, at si to dělá jak chce, je to ostatně její dítě. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
20.3.12 18:47

Taky mi přijde blbost, tohle řešit u měsíčního miminka. :nevim: Náš malej spal v měsíci max. ty 3 hodiny, někdy chtěl i po hodině a půl. A pokud jde o odpočinek, tak takhle malej spí i přes den, ne? Tak co se taky natáhnout s ním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
21.3.12 10:30

díky za rady, a jak to holky děláte, když potřebujte někam jet nakoupit nebo tak, abych nemusela rychle spěcht, že za 3 hodiny musím kojit, právě by ě zajímalo jak to dělají ostatní? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
21.3.12 10:37
esmeralda44 píše:
díky za rady, a jak to holky děláte, když potřebujte někam jet nakoupit nebo tak, abych nemusela rychle spěcht, že za 3 hodiny musím kojit, právě by ě zajímalo jak to dělají ostatní? děkuji

Tak tohle jsem fakt neresila, do poradnyho kramu jsem dojizdela skoro hodinu, nez jsem nakoupila, nez bych se dostala domu, proste jsem vytasila, kde bylo treba :mrgreen: neeee ze bych treba v krmau u masa kojila to zrovna ne :mrgreen: ale v obchodacich byva kde si sednout, tak jsem si proste sedla, zakryla a nakojila.....pokud se ti nechce nekde mezi lidma tasit prsa no tak bych hold odstrikala, ale nemyslim si, že by se to dneska jeste bralo tak jakoze na verejnosti se nesmi, kord, kdyz se kojeni tak propaguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
21.3.12 10:49
esmeralda44 píše:
díky za rady, a jak to holky děláte, když potřebujte někam jet nakoupit nebo tak, abych nemusela rychle spěcht, že za 3 hodiny musím kojit, právě by ě zajímalo jak to dělají ostatní? děkuji

Ahoj, já mám dobré, že máme kousek od domu malý obchůdek tak takové drobnosti jsem nakoupila tam. Pokud byl větší nákup tak první tři měsíce chodil manžel s lístečkem-docela zážitek (prý lítal po obchodě jak zběsilý a nemohl nic najít). Když jsem šla já s malou tak jsem ji nakojila jak byla potřeba-překryla jsem plinkou ať má malá klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová