Příkrm - ovoce jen teplé

21
28.4.15 16:20

Příkrm - ovoce jen teplé

Maminky, ovoce se tu řeší ve velkém, ale nenašla jsem nic, co by odpovídalo mé otázce, takže další téma příkrm ovoce.
Moje dcerka přijme příkrm jen když je teplý a to ať se jedná o zeleninu, kaši, či ovoce. Jde mi o to ovoce (ostatní je logicky vždy teplé), když jí vařím sama dušené ovoce, není problém, ale když jí dám přesnídávku, tak aby ji snědla, musím ji ohřát. Děláte to taky tak některá?
Další otázku mám, jestli v téhle době, kdy není téměř nic ještě vyrostlé a horkotěžko sháním bio věci, to některá méně řešíte a občas prostě prckům koupíte i z normal obchodu normal potraviny.
A když už píšu, tak toho využiju a ještě třetí otázka - malá mi jí přesnídávku, nebo moje dušené ovoce nadvakrát, dopoledne a odpoledne (není to moc velký jedlík). Jak tu rozjedenou zbylou část uchovávat na odpoledne? Dát do ledničky nebo byste to nechaly klidně v pokojové teplotě a odpo podávaly. Díky holky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24016
28.4.15 16:29

Ze sklenky bych odendala do misky, to přihřála. Zbytek do lednice :nevim: A co dát na jednu svačinu třeba jogurt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
28.4.15 17:20

@Zuzana80 Davam jen kupovane ovoce, nevim kde bych bio brala a prijde mi to zbytecne. A cerstve ovoce nedavate? Ani treba na zkousku do rucicky? Kousek jablicka, at si vycuca stavu, nebo naskrabany banan na lzicku? Ja teda malymu skoro od zacatku mixuju cerstve ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
28.4.15 17:20

1. ano, taky jsem nekdy přesnídávku lehce prihrala, nevidim v tom problém.(v mikrovlnce)
2. nejsem zrovna boi-fanatik. malému jsem kupovala i normal v obchodu, supermarketu…
3. asi bych odendala tu část, kteou si myslim, ze sni. pokud ohrivas, pak uz by ten zbytek byl zbytecne jakoby nadvakrát. jinak bych klidne nechala venku na lince a az v lete v tech vederech davala do lednice.
ja věci zas tak moc neresim :D synovi je rok a pul, sni všechno a kypi zdravim :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
28.4.15 17:21

Mě malá cca do 6,5měs taky nechtěla nic co nebylo teplý, zlepšilo se to až s jogurtem na 100%. Teď už jí všechno i studené. Já kupuju vše jen v normal obchodu a žádné bio. Nevidím v tom nějak extra velký rozdíl. I když spíš kupuju skleničky.
rozdělit na dvě dávky, s tím, že jednu dáš do ledničky, taky v tom nevidím problém. Moc neresit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72728
28.4.15 18:44

@Zuzana80 když jde o přesnídávku, přihřeju.. co se týče kupování - ideální je mražená zelenina. Mám svojí, ale už dodělávám, takže pak mraženou koupím. Žádné bio neberu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
28.4.15 20:20

Tak jsem ráda, že moje bobina není sama, co jen teplé. Třeba se to u nás taky spraví, až dojdeme na jogurt :-D Jsem ráda, že někteří taky bio neřešíte, mě jde jen o dusičnany, ale stále shánět bio, navíc ted před sezónou, je dost komplikované a vyčerpávající. Jinak syrové ovoce jsem ještě nedala, krom teda banánu, ted dávám, ale není teplej, takže malá mi ho plive :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
28.4.15 20:41

@Zuzana80 Tak s těma dusičnanama to u BIO taky není žádná hitparáda - někdy jich tam může být i více. Já se snažím kupovat pokud možno české ovoce, zeleninu, vajíčka apod. - je to aspoň rostlé v naší krajině. Jinak syn mi taky nechtěl nic studeného - ovoce ani jogurt. Teď se to zlepšilo, ale byl to 3měsíční boj. Z čerstvého ovoce děti milují hrušku :mavam: - je to teda ale potvora klouzavá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí